Είναι το vinyl δάπεδο βιώσιμο;

Είναι το vinyl δάπεδο βιώσιμο;

 

Στην Tarkett, προσπαθούμε να βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων, να διατηρούμε τους φυσικούς πόρους και να σεβόμαστε το περιβάλλον. Επικεντρωνόμαστε στην παραγωγή προϊόντων που προσφέρουν βέλτιστη απόδοση, προωθούν την ευημερία και την υγεία και διατηρούν το φυσικό κεφάλαιο του πλανήτη. Διαβάστε για τις αρχές Cradle to Cradle® και τον κυκλικό σχεδιασμό που κλείνει τον κύκλο παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δέσμευσή μας στην αειφορία.

Είναι το vinyl μια υγιεινή επιλογή δαπέδου;

Πιθανότατα ξοδεύετε πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και αντιλαμβάνεστε ότι οι πιο ασφαλείς και υγιεινοί εσωτερικοί χώροι που έχουν σχεδιαστεί με βιώσιμα υλικά είναι σημαντικοί για την ευημερία σας.

Στην Tarkett, νιώθουμε το ίδιο. Γι 'αυτό εφαρμόζουμε τις αρχές Cradle to Cradle®, επιλέγοντας υλικά που αξιολογούνται από τον οργανισμό EPEA * για όλα τα προϊόντα vinyl δαπέδων, διασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.

Η Tarkett είναι αφοσιωμένη στην υπεύθυνη χρήση του PVC. Χρησιμοποιούμε ποιοτικά υλικά στην παραγωγή όλων των προϊόντων μας. Για παράδειγμα, τα vinyl ρολά μας είναι απαλλαγμένα σε ποσοστό 100% από φθαλικές ενώσεις και έχουν χαμηλές εκπομπές VOC ** (<100μg / m3, δέκα φορές χαμηλότερες από τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων), που συμβάλλουν σε πιο υγιεινά εσωτερικά περιβάλλοντα. Μειώνουν επίσης την έκθεση σε αιτίες άσθματος και αλλεργίας σε εσωτερικούς χώρους.

Όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε επίσης υλικά που είναι και προέρχονται από ανακύκλωση και μπορούν να  ανακυκλωθούν με όσο το δυνατόν χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την παραγωγή ρολών βινυλίου.
*Οργανισμός ενθάρρυνσης της προστασίας του περιβάλλοντος
** Εκτός των προϊόντων που προμηθευόμαστε από τρίτους

Τι σημαίνει σχεδιασμός κλειστού κύκλου της Tarkett;

Η Tarkett έχει δεσμευτεί για τη μετάβαση από ένα γραμμικό σε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας, το οποίο αποτελείται από ανακύκλωση πόρων σε ένα κύκλο από τις φάσεις σχεδιασμού και παραγωγής σε μεταγενέστερα στάδια χρήσης και ανάκτησης.

Αυτή η διαδικασία ξεκινά με οικολογικό τον σχεδιασμό του δαπέδου, έχοντας κατά νου την ανακύκλωση. Αυτό το κάνουμε βελτιστοποιώντας συνεχώς τα περιβαλλοντικά και υγειονομικά διαπιστευτήρια των υλικών μας για να επιτρέψουμε την ανακύκλωση. Επενδύουμε επίσης στην τελευταία τεχνολογία για να διαχωρίσουμε τα εξαρτήματα και να ανακυκλώσουμε το δάπεδο μας, προκειμένου να διατηρήσουμε τη μέγιστη καθαρότητα υλικών και να δημιουργήσουμε δευτερεύουσες πρώτες ύλες με εξίσου καλή απόδοση και ανθεκτικότητα.

Αναζητούμε τρόπους να συνεργαστούμε στενότερα με τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας, καθώς πιστεύουμε σε μια συνεργατική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Προωθούμε τη διαφάνεια σχετικά με την πρόοδο της αιφορίας, τα προϊόντα και τις φιλοδοξίες μας, αποκαλύπτοντας εθελοντικά πληροφορίες για τα προϊόντα. Για παράδειγμα, έχουμε τις MHS (Υγειονομικές δηλώσεις υλικών) για τις περισσότερες από τις κατηγορίες των προϊόντων μας.