Aστικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Aστικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Αγκαλιάζοντας το αστικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Τι είναι το αστικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού; 

Ο αστικός εσωτερικός σχεδιασμός συνδυάζει στοιχεία σύγχρονου, μοντέρνου και βιομηχανικού σχεδιασμού για να δημιουργήσει ένα μοναδικό στυλ που είναι ιδανικό για διαβίωση στην πόλη. Έχοντας μια πιο απαλή, πιο άνετη εμφάνιση από τα βιομηχανικά στυλ, ο αστικός σχεδιασμός ενσωματώνει τις μετατροπές αποθήκης και lofts. Αξιοποιεί στο έπακρο τους μικρούς χώρους για τη δημιουργία λειτουργικών και πρακτικών χώρων διαβίωσης. Τα βασικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του αστικού σχεδιασμού περιλαμβάνουν εκτεθειμένα δοκάρια και ημιτελείς επιφάνειες και υλικά όπως σκυρόδεμα, τούβλα και ξύλο. Χαρακτηρίζεται από καθαρό ανοιχτό χώρο, ανοιχτά χρώματα και καθαρά φινιρίσματα. Τα στοιχεία αστικού σχεδιασμού περιλαμβάνουν μινιμαλιστικά και μεγάλα έπιπλα με κομψές γραμμές, vintage διακόσμηση, γεωμετρικά σχέδια και μια παλέτα χρωμάτων που αποτελείται από μια ουδέτερη βάση σε συνδυασμό με χρώματα που θυμίζουν τη φύση.

Στοιχεία αστικού εσωτερικού σχεδιασμού και διακοσμητικές ιδέες

Με μια θεμελιωδώς κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, ο αστικός εσωτερικός σχεδιασμός μπορεί να διαφέρει σε στιλ από γήινο έως εκλεκτικό. Οι δραστηριότητες του κάθε δωματίου επηρεάζουν επίσης τη συγκεκριμένη επιλογή στυλ σας - με πιο απλά και χαλαρωτικά στοιχεία στο υπνοδωμάτιο και πιο ζωντανά, που δημιουργούν αντιθέσεις στο σαλόνι. Ακολουθούν ορισμένα βασικά στοιχεία αστικού σχεδιασμού και ιδέες διακόσμησης αστικού στιλ που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε αυτήν την εμφάνιση στο σπίτι σας.

Δάπεδο αστικού στυλ
Τα δάπεδα από ξύλο και πέτρα δημιουργούν το τέλειο θεμέλιο για ένα στιλ εσωτερικού σχεδιασμού εμπνευσμένο από την πόλη. Σχεδιασμένες σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού, οι συλλογές ξύλινων δαπέδων της Tarkett και οι vinyl συλλογές με φυσική όψη από ξύλο και πέτρα σας προσφέρουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών δαπέδων αστικού στιλ. Οι συλλογές με στυλ Bohemian Explorer, για παράδειγμα, συνδυάζουν το παρελθόν και το παρόν, το παραδοσιακό και το μοντέρνο, για να παράγουν προϊόντα δαπέδων που συμπληρώνουν τέλεια ένα στυλ αστικού εσωτερικού σχεδιασμού.

Άνετη επίπλωση
Λιγότερο σε σχέση με το αντίστοιχο βιομηχανικό στυλ, τα εσωτερικά έπιπλα του αστικού σχεδιασμού είναι πιο απαλά και πιο άνετα. Χαλιά από φυσικά υλικά σε ζεστές αποχρώσεις, φυσικά χρωματικά μαξιλάρια και μεγάλοι, άνετοι καναπέδες, δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο. Δημιουργήστε μια πιο γήινη εμφάνιση επιλέγοντας άνετα κομμάτια σε γήινους τόνους, όπως αποχρώσεις πράσινου, καφέ και κίτρινου χρώματος ή επιλέξτε μια πιο εκλεκτική εμφάνιση επιλέγοντας κομμάτια που κάνουν μια ισχυρή δήλωση design με πολυτελή υφάσματα, όπως ένας βελούδινος καναπές σε φωτεινότερες αποχρώσεις.

Υλικά που συμπληρώνουν και δημιουργούν αντιθέσεις
Τα απαλά έπιπλα μπορούν να συνδυαστούν με υλικά που δημιουργούν αντιθέσεις αλλά παράλληλα συμπληρώνουν, όπως μεταλλικά κιγκλιδώματα σε σκάλες, χρυσές και χάλκινο κορνίζες και καθρέφτες με μεταλλικό σκελετό

Κομμάτια που κάνουν μια ισχυρή δήλωση
Τα κομμάτια που κάνουν μια ισχυρή δήλωση συναντώνται συχνά σε αστικούς εσωτερικούς χώρους. Χαλιά με σχέδια, μεγάλα έργα τέχνης, διακριτικές κουρτίνες παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή και vintage στολίδια και έπιπλα προσθέτουν ενδιαφέρον και υφή. Η ενσωμάτωση μόνο ενός ή δύο κομματιών προσθέτει ένα κομψό, βιομηχανικό πλεονέκτημα στον χώρο σας, διατηρώντας παράλληλα μια μινιμαλιστική αίσθηση.