Η επιλογή laminate δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

Η επιλογή laminate δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

Το laminate είναι ένα συνθετικό υλικό δαπέδων κατασκευασμένο από πολλά στρώματα συμπιεσμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρήνα στρώματος υψηλής πυκνότητας από ίνες από ξύλο ενισχυμένο με ρητίνη. Πάνω από αυτό βρίσκεται ένα διακοσμητικό στρώμα σχεδιασμού με μια τυπωμένη εικόνα, η οποία στη συνέχεια συμπληρώνεται με μια διαφανή επικάλυψη.

Το laminate προσφέρει μια προσιτή εναλλακτική λύση για τις πιο ακριβές και υψηλού επιπέδου επιλογές δαπέδων από σκληρό ξύλο όπως το ημμασίφ ξύλινο δάπεδο. Λόγω της γκάμας των σχεδίων, των χρωμάτων και των διαθέσιμων επιλογών στυλ, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών επιφανειών, τα laminate δάπεδα μπορούν σήμερα να αναπαράγουν σχεδόν πανομοιότυπα με το υλικό που μιμούνται, όπως το ξύλο, το πλακάκι και την πέτρα.

Και παρόλο που τα υπνοδωμάτια θεωρούνται αίθουσα χαμηλής κυκλοφορίας, ένα ανθεκτικό υλικό δαπέδου θα αντέξει σε βαριά έπιπλα και θα παρέχει αντοχή σε τριβή και γρατζουνιές. Χάρη σε ένα σκληρό ανώτερο στρώμα, το οποίο προσφέρει αντοχή στις γρατσουνιές και τους λεκέδες, το laminate προσφέρει εξαιρετική αντοχή.

Έτσι, για τους καταναλωτές που αναζητούν ένα ανθεκτικό πάτωμα με φινίρισμα με όψη ξύλου για το υπνοδωματίου τους, αλλά που δεν επιθυμούν να διαθέσουν τα χρήματα για την αγορά ενός δαπέδου από πραγματικό ξύλο, το laminate προσφέρει μια ελκυστική και προσιτή εναλλακτική λύση.

Τα οφέλη του laminate δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

Τα πλεονεκτήματα του laminate δαπέδου στο υπνοδωμάτιο 


• Εύκολη εγκατάσταση
• Προσιτό
• Διατίθεται σε πολλά σχέδια
 

Εύκολο στην εγκατάσταση - Τα laminate δάπεδα αναφέρονται επίσης ως δάπεδα 'πλωτής τοποθέτησης΄επειδή μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας πάνω από το υπάρχον υποδάπεδο. Το Laminate χρησιμοποιεί έναν τύπο συστήματος εγκατάστασης, το οποίο διευκολύνει την τοποθέητση του. Παρόλο που είναι πιο τεχνικά απαιτητικό στην εγκατάσταση από το δάπεδο βινυλίου, οι έμπειροι ιδιοκτήτες σπιτιών με κουλτούρα DIY (φτιάξτο μόνος του) μπορούν συνήθως να εγκαταστήσουν τα laminate μόνοι τους. Τα laminate δάπεδα διαθέτουν 2 εύχρηστους τύπους κλικ που επιτρέπουν την εγκατάσταση χωρίς κόλλα: ANGLE LOCK ή UNIFIT®.

Προσιτό - Το laminate είναι σχετικά φθηνό, ειδικά σε σύγκριση με τις εναλλακτικές επιλογές δαπέδων υπνοδωματίου, όπως μασίφ και ημιμασίφ ξύλο. Αυτό το καθιστά ελκυστική επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να εγκαταστήσουν δάπεδα στο υπνοδωμάτιο τους με χαμηλότερο κόστος.

Διατίθεται σε πολλά σχέδια - Το laminate, όπως και τα LVT και τα ρολά βινυλίου, διατίθεται σε μια σειρά από στυλ και σχέδια, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων που αναπαράγουν φυσικά υλικά όπως το ξύλο, τα κεραμικά πλακίδια και τη φυσική πέτρα. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ κατάλληλα για χρήση σε συνδυασμό με laminate δάπεδα.

Τα μειονεκτήματα του laminate δαπέδου στο υπνοδωμάτιο 

Τα μειονεκτήματα του laminate δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

• Σκληρή επιφάνεια σε αίσθηση για τα πόδια σας
• Δεν παρέχει ιδιότητες ηχομόνωσης
• Δύσκολο να επισκευαστεί

Σκληρή επιφάνεια σε αίσθηση για τα πόδια σας - Το laminate δάπεδο είναι γνωστό ότι είναι σχετικά σκληρό, ακόμη και με αφρώδες υλικό. Αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή στα υπνοδωμάτια όπου η άνεση είναι ύψιστης σημασίας.

Δεν παρέχει ιδιότητες ηχομόνωσης - Τα laminate δάπεδα δεν προσφέρουν ηχομονωτικές ιδιότητες με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η μοκέτα. Και οι σκληρές επιφάνειες τείνουν να είναι θορυβώδεις. Εάν εγκαταστήσετε ένα υπόστρωμα καλής ποιότητας, αυτό θα βοηθήσει στην απορρόφηση του ήχου και στην παροχή θερμικής μόνωσης.

Δύσκολο να επισκευαστεί- Σε αντίθεση με το σκληρό ξύλο, το οποίο μπορείτε να το επεξεργαστείτε αρκετές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του, το laminate δάπεδο δεν μπορεί να τριφτεί και να φινιριστεί εκ νέου. Έτσι, εάν το δάπεδο καταστραφεί ή φθαρεί, οι κατεστραμμένες σανίδες πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν. Ωστόσο, είναι συχνά δύσκολο να αφαιρέσετε μεμονωμένες σανίδες, και στις περισσότερες περιπτώσεις, ολόκληρο το δάπεδο πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί.