Η επιλογή laminate δαπέδου στην κουζίνα

Η επιλογή laminate δαπέδου στην κουζίνα

Τα vinyl δάπεδα, συμπεριλαμβανομένων των πολυτελών πλακιδίων βινυλίου (LVT) και τα vinyl ρολά, καθώς και τα κεραμικά πλακίδια γενικά θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές δαπέδου για μια κουζίνα λόγω της ικανότητάς τους στη διαχείριση του νερού και της υγρασίας.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα laminate δάπεδο στην κουζίνα. Ωστόσο, λόγω της συνεχούς παρουσίας υγρασίας, θα πρέπει να εφαρμόσετε ειδική φροντίδα και συντήρηση. Πρώτον, θα πρέπει να επιλέξετε ένα δάπεδο από laminate που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι ενώσεις είναι πολύ σφιχτές μεταξύ των σανίδων κατά την εγκατάσταση του δαπέδου. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν κενά και εμποδίζει τη διείσδυση υγρασίας στον πυρήνα του πολυστρωματικού υλικού, το οποίο περιέχει σύνθετα υλικά από ξύλο.

Οι ενώσεις του συστήματος κουμπώματος μεταξύ των σανίδων μπορούν επίσης να σφραγιστούν με στεγανωτικό από σιλικόνη για να κάνουν τα δάπεδα από laminate σας πιο ανθεκτικά στο νερό. Ακόμη και ένα καλής ποιότητας, ανθεκτικό στο νερό laminate δάπεδο μπορεί να υποστεί ζημιά από το νερό εάν δεν έχει εγκατασταθεί σωστά και αν δεν συντηρείται καλά.

 

Τα οφέλη της χρήσης laminate δαπέδων στην κουζίνα

Πλεονεκτήματα της χρήσης laminate δαπέδων στην κουζίνα σας

• Προσιτά
• Μεγάλη διάρκεια ζωής
• Εύκολο να καθαριστούν
• Εύκολο να εγκατασταθούν

Προσιτά Τα laminate δάπεδα είναι σχετικά οικονομικά στην αγορά τους σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις δαπέδου, όπως από πέτρα, κεραμικά πλακίδια και δαπέδα από σκληρό ξύλο. Και χάρη στην υψηλή ποιότητα εκτύπωσης των designs, μπορείτε να απολαμβάνετε την όψη των φυσικών υλικών χωρίς την υψηλότερη τιμή.

Μεγάλη διάρκεια ζωής– Το laminate έχει ένα επεξεργασμένο, εξαιρετικά ισχυρό ανώτερο στρώμα, το οποίο το καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικό στις γρατσουνιές και στους λεκέδες. Αυτή η ανθεκτικότητα το καθιστά καλή επιλογή για περιοχές με μεγάλη κίνηση. Οι περίοδοι εγγύησης ποικίλλουν ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος, αλλά τα περισσότερα δάπεδα από laminate συνοδεύονται από ελάχιστη εγγύηση 10 ετών. Στην Tarkett προσφέρουμε 25 χρόνια εγγύηση οικιακής χρήσης.

Εύκολο να καθαριστούν – Τα laminate δάπεδα απαιτούν μια απλή ρουτίνα καθαρισμού με σκούπισμα ή σφουγγάρισμα. Οι διαρροές κουζίνας και οι λεκέδες φαγητού καθαρίζονται εύκολα με μια καλά στιμμένη σφουγγαρίστρα με ζεστό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό.

Εύκολο να εγκατασταθούν– Τα laminate δάπεδα 'επιπλέουν' πάνω από ένα υπόστρωμα αφρού που κάθεται στο υποδάπεδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κολλήσετε ή να καρφώσετε τις πλαστικές σανίδες στην επιφάνεια. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να εγκαταστήσουν γρήγορα και εύκολα τα laminate δάπεδα συνήθως από μόνοι τους, αξιοποιώντας ένα απλό DIY σύστημα click-and-lock ή fold-and-lock. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα νέο πάτωμα κουζίνας μέσα σε μια μέρα.

Τα μειονεκτήματα της χρήσης laminate δαπέδων στην κουζίνα

Τα μειονεκτήματα της χρήσης laminate δαπέδων στην κουζίνα

• Ευπαθή σε ζημιές από το νερό
• Δύσκολο να επισκευαστούν

Ευπαθή σε ζημιές από το νερό – Θα πρέπει να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις σε μια κουζίνα για να αποφύγετε το νερό να διαπεράσει από τις ενώσεις στο στρώμα πυρήνα, το οποίο αποτελείται από ίνες ξύλου. Εάν το νερό διαρρεύσει μέσα από τις ενώσεις στα κάτω στρώματα, τα laminate δάπεδά σας ενδέχεται να πάθουν μόνιμη και μη αναστρέψιμη ζημιά.

Δύσκολο να επισκευαστούν– Εάν το laminate δάπεδο σας υποστεί ζημιά από το νερό, μπορεί να είναι δύσκολο να επισκευαστεί. Εάν το πρόβλημα είναι απομονωμένο, ενδέχεται να μπορείτε να το επιδιορθώσετε αντικαθιστώντας μεμονωμένες σανίδες. Ωστόσο, ανάλογα με την ηλικία του δαπέδου, η εύρεση των ίδιων laminate σανίδων θα είναι δύσκολη. Η κατασκευή laminate σανίδων συνεχίζει να εξελίσσεται και κυκλοφορούν τακτικά νέα σχέδια και χρώματα. Εάν δεν μπορείτε να απομονώσετε τη ζημιά ή να βρείτε σανίδες αντικατάστασης, η μόνη λύση είναι να αφαιρέσετε τα laminate δάπεδα και να τα αντικαταστήσετε.