Η επιλογή vinyl δαπέδου στο μπάνιο

Η επιλογή vinyl δαπέδου στο μπάνιο

Το vinyl είναι μια δημοφιλής επιλογή για δάπεδα μπάνιου για πολλούς λόγους. Το δάπεδο από βινύλιο αποτελείται από πολλά στρώματα υλικών που στρωματοποιούνται μαζί για να δημιουργήσουν μια ανθεκτική, πρακτική και προσιτή επένδυση δαπέδου. Αν και είναι πιο γνωστό για την ανθεκτικότητα, την αντοχή στο νερό και την προσιτή τιμή αγοράς του, το δάπεδο βινυλίου είναι επίσης εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί, εύκολο στην εγκατάσταση και έρχεται σε μια τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το δάπεδο βινυλίου μια ξεχωριστή επιλογή δαπέδων για μπάνια.

Οι δύο κύριοι τύποι vinyl δαπέδων είναι τα πολυτελή πλακάκια βινυλίου (LVT) και τα ρολά βινυλίου (επίσης γνωστά ως δάπεδα από φύλλα vinyl). Κατασκευασμένα από τα ίδια υλικά με παρόμοια χαρακτηριστικά, τόσο το LVT όσο και το ρολό βινυλίου είναι εξαιρετικά κατάλληλες επιλογές δαπέδων μπάνιου.

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα δάπεδο βινυλίου για το μπάνιο σας, περιηγηθείτε στις συλλογές LVT και ρολό βινυλίου. Κάθε συλλογή προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών σχεδιασμού, οι οποίες καλύπτουν και συμπληρώνουν οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού σχεδιασμού. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε τις editorial pages για έμπνευση και ιδέες που βασίζονται σε μερικά από τα πιο πρόσφατα σχέδια και στυλ μπάνιου.

Οφέλη vinyl δαπέδων στο μπάνιο

Το vinyl είναι απόλυτα ενδεδειγμένο για χρήση σε μπάνιο επειδή προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό πρακτικότητας, αισθητικής και προσιτής τιμής. Στην πραγματικότητα, τα οφέλη του δαπέδου βινυλίου στα μπάνια είναι πολλά.

Πλεονεκτήματα της χρήσης vinyl δαπέδου στο μπάνιο

• Αντοχή στο νερό και την υγρασία

• Πολύ εύκολο να καθαριστεί

• Άνετο και φιλικό κατά τη στάση και τη βάδιση

• Διατίθεται και με αντιολισθιτικές ιδιότητες

• Εύκολη εγκατάσταση

• Προσιτό

• Διατίθεται σε πολλά σχέδια και χρώματα

Αντοχή στο νερό και την υγρασία - Επειδή είναι κατασκευασμένο από PVC, το βινύλιο έχει φυσική αντοχή στο νερό και την υγρασία. Στην πραγματικότητα, το ίδιο το βινύλιο είναι ένα αδιάβροχο προϊόν, αλλά οι ενώσεις μεταξύ σανίδων και φύλλων δεν είναι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση δαπέδων βινυλίου στο μπάνιο για να αποφύγετε τυχόν κενά. 

Πολύ εύκολο να καθαριστεί - το σκούπισμα ή το σφουγγάρισμα με ζεστό νερό και ένα ουδέτερο απορρυπαντικό είναι το μόνο που χρειάζεται. Τα vinyl δάπεδα έχουν πολύ χαμηλές ανάγκες συντήρησης.

Άνετο και φιλικό κατά τη στάση και τη βάδιση- Το vinyl προσφέρει καλύτερη μόνωση από τα κεραμικά πλακίδια δίνοντάς του μια πιο ζεστή αίσθηση κάτω από τα πόδια. Είναι επίσης ελαφρώς πιο μαλακό από το πλακάκι ή την πέτρα, κάτι που είναι ευχάριστο για τα γυμνά πόδια στα δάπεδα του μπάνιου.

Διατίθεται με αντιολισθητική λαβή - Αυτή η δυνατότητα παρέχει πρόσθετη άνεση και ασφάλεια.

Εύκολη εγκατάσταση - Οι μέθοδοι εγκατάστασης διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν βινυλίου που επιλέγετε. Ωστόσο, το βινύλιο είναι ένα από τα πιο εύκολα δάπεδα για εγκατάσταση.

Προσιτό - Το vinyl είναι σχετικά φθηνό σε σύγκριση με εναλλακτικές επιλογές δαπέδων μπάνιου όπως κεραμικά πλακάκια, πέτρινα πλακάκια και μάρμαρο.

Διατίθεται σε πολλά σχέδια και χρώματα - Η τεράστια γκάμα επιλογών σχεδιασμού σας δίνει πρόσβαση σε σχεδόν απεριόριστα στυλ και σας παρέχει την ελευθερία να δημιουργείτε δάπεδο μπάνιου που ταιριάζει απόλυτα με τις προτιμήσεις και τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Μειονεκτήματα vinyl δαπέδου στο μπάνιο

Μειονεκτήματα της χρήσης δαπέδων βινυλίου στο μπάνιο

• Δύσκολο να επισκευαστεί

• Η εγκατάσταση του LVT διαφέρει από τα άλλα δωμάτια στο σπίτι

Δύσκολη επισκευή - Δεν υπάρχουν εμφανή μειονεκτήματα του δαπέδου βινυλίου στα μπάνια. Το μόνο πρόβλημα με το δάπεδο βινυλίου είναι ότι είναι δύσκολο να επισκευαστεί εάν υποστεί ζημιά. Το βινύλιο είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, αλλά αν υποστεί ζημιά, το δάπεδο θα πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί.

Η εγκατάσταση διαφέρει από άλλα δωμάτια στο σπίτι - Κατά την εγκατάσταση δαπέδων LVT σε δωμάτια με αυξημένα ποσοστά υγρασίας όπως το μπάνιο, πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένες οδηγίες. Οι άκρες των αρμών σε μικρότερα μπάνια (μέγιστο 10 m2), μπορούν να σφραγιστούν με σιλικόνη για να αποφευχθεί τυχόν διείσδυση νερού μέσω του αρμού διαστολής και στην εγκατεστημένη επιφάνεια. Για μεγαλύτερα μπάνια, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε εφαρμόζοντας μονωτική ταινία στην περιοχή του αρμού πριν την γεμίσετε με ποσότητα σιλικόνης ή / και χρησιμοποιώντας ένα σοβατεπί με στεγανοποιητικό χείλος.