Η επιλογή ξύλινου δαπέδου στο μπάνιο

Η επιλογή ξύλινου δαπέδου στο μπάνιο

Λόγω των προκλήσεων που δημιουργούν η ύπαρξη νερού και υγρασίας, το ξύλινο δάπεδο δεν συνιστάται για χρήση σε μπάνια. Ακόμα και το ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο από σκληρό ξύλο, το οποίο είναι καλύτερο στην αντιμετώπιση της υγρασίας και της υγρασίας από το μασίφ ξύλο, δεν συνιστάται για το μπάνιο.

Υπάρχουν εναλλακτικοί τύποι δαπέδων που ταιριάζουν καλύτερα σε δωμάτια με αυξημένα ποσοστά υγρασίας, όπως το μπάνιο. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για πιθανά προβλήματα που προκύπτουν από την επίδραση του νερού και της υγρασίας στα ξύλινα πατώματα σας ή από την ανάγκη για συνεχή συντήρηση.

Ωστόσο, εάν η καρδιά σας, σας πηγαίνει σε ξύλινα δάπεδα για το μπάνιο, ένας συμβιβασμός θα ήταν να εγκαταστήσετε ένα από τα δάπεδα με πολύ ρεαλιστική εμφάνιση ξύλου όπως τα LVT. Το LVT είναι ένας τύπος δαπέδου βινυλίου που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τις φυσικές επιλογές δαπέδων από ξύλο. Ωστόσο, επειδή είναι vinyl, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τα υψηλά επίπεδα νερού και υγρασίας. Το LVT είναι αδιάβροχο, πολύ εύκολο να καθαριστεί και άνετο και ζεστό κάτω σε αίσθηση στα πόδια. Και χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις στην κατασκευή και το σχεδιασμό του vinyl, το LVT είναι σχεδόν μη διακριτό από τα πραγματικά ξύλινα δάπεδα.

Τα μειονεκτήματα της χρήσης ξύλινου δαπέδου στο μπάνιο

Τα μειονεκτήματα της χρήσης ξύλινου δαπέδου στο μπάνιο

• Περιορισμένη προστασία έναντι στην υγρασία
• Ακριβά στην αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης από το νερό ή την υγρασία
• Απαιτεί συνεχή συντήρηση

Περιορισμένη προστασία έναντι στην υγρασία– Το μεγάλο μειονέκτημα της χρήσης ξύλινων δαπέδων στο μπάνιο είναι η αδυναμία του ξύλου να διαχειριστεί αποτελεσματικά το νερό και την υγρασία.

Ακριβά στην αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης από το νερό ή την υγρασία– Εάν το νερό περάσει από την επάνω επίστρωση του δαπέδου σας στα ξύλινα πατώματα σας, τα ξύλινα πατώματα σας θα αρχίσουν να σαπίζουν. Η αυξημένη υγρασία στα δάπεδα σε συνδυασμό με την υγρασία στο δωμάτιο θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας.

Απαιτεί συνεχή συντήρηση– Θα πρέπει να σκουπίσετε γρήγορα το στάσιμο νερό, τις πιτσιλιές και να σηκώνετε τις  υγρές πετσέτες από το πάτωμα. Σε ένα μπάνιο, θα πρέπει επίσης να ενισχύετε περιοδικά το στεγανωτικό στο ξύλινο δάπεδο σας για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο διείσδυσης νερού από το πάνω στρώμα.