Δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία σας και τον πλανήτη μέσω ενός βιώσιμου δαπέδου

Κλίμα και κυκλική οικονομία

Τι σημαίνει η κυκλική οικονομία για μένα;

Σας ενδιαφέρει ο πλανήτης, ανησυχείτε για την κλιματική αλλαγή και δεν σας αρέσει να βλέπετε τη σπατάλη τροφής ή ρούχων πεταμένων σε χώρους υγειονομικής ταφής. Λοιπόν, πώς θα μπορούσε μια κυκλική οικονομία να διορθώσει αυτά τα πράγματα; Και τι σημαίνει αυτό για εσάς; Μια κυκλική οικονομία είναι μια έξοδος από το σύστημα Λήψης-Παραγωγής -Δημιουργίας αποβλήτων. Ξεκινά με τον σχεδιασμό των αποβλήτων για τη δημιουργία προϊόντων με καλά υλικά που διαρκούν περισσότερο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Αυτό εξοικονομεί φυσικούς πόρους και μειώνει τις εκπομπές άνθρακα. Επιλέγοντας ένα δάπεδο Tarkett, γνωρίζετε ότι παίρνετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας με καλά υλικά - συμπεριλαμβανομένων των ανακυκλωμένων υλικών. Είναι σχεδιασμένο να διαρκεί και μπορεί να ανακυκλωθεί με ασφάλεια όταν το δάπεδο σας φτάσει στο τέλος της ζωής του. Λάβετε λοιπόν τη διαβεβαίωση ότι κάνετε το ίδιο για να προστατέψετε και τον πλανήτη.

Από τη σύλληψη μέχρι τη χρήση, δείτε πώς σχεδιάζονται, εγκαθίστανται και χρησιμοποιούνται τα δάπεδά μας για ποιοτική διαβίωση.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Γνωρίζατε ότι ο σχεδιασμός μπορεί να αποτρέψει τα απόβλητα;

Κάνετε εξαιρετική δουλειά με την ανακύκλωση των πλαστικών, του χαρτιού, και των συσκευασιών στο σπίτι. Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν μπορούμε απλώς να ανακυκλώσουμε τα πάντα; Το γεγονός είναι ότι η ανακύκλωση δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζουμε. Ανάλογα με τα μεμονωμένα υλικά και τους διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών σε ένα προϊόν, μπορεί να είναι μια σημαντική πρόκληση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καλύτερος σχεδιασμός - χρησιμοποιώντας καλά υλικά - θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Στην Tarkett, ξεκινάμε τον οικολογικό σχεδιασμό των προϊόντων μας και βελτιστοποιώντας τα υλικά μας, χρησιμοποιώντας τις παγκοσμίως γνωστές αρχές σχεδιασμού Cradle to Cradle® - έναν τρόπο σχεδιασμού προϊόντων που προωθεί τις καλές επιλογές υλικών. Αυτό μας δίνει την καλύτερη ευκαιρία να σας προσφέρουμε πιο υγιεινά προϊόντα και να είμαστε σε θέση να εξαγάγουμε και να χρησιμοποιούμε αυτά τα υλικά ξανά μόλις το προϊόν φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής του. Πολλά από τα επαγγελματικά και οικιακά προϊόντα μας έχουν πιστοποίηση Cradle to Cradle ™ από Silver έως και Gold.

.

Και πώς κάνουμε την ανακύκλωση των προϊόντων μας;

Μέσω του προγράμματος  ανάκτησης και ανακύκλωσης ReStart® * συλλέγουμε και ανακυκλώνουμε απορρίμματα εγκατάστασης και δάπεδα μετά τη χρήση. Είμαστε ο μόνος κατασκευαστής στην Ευρώπη με ένα εξειδικευμένο εργοστάσιο ανακύκλωσης  προϊόντων μοκέτας που μπορεί να κλείσει τον κύκλο στα πλακίδια μοκέτας και πρωτοπορούμε στην ανακύκλωση μετά τη χρήση για πολλές κατηγορίες δαπέδων, δημιουργώντας υλικά υψηλής ποιότητας για νέα προϊόντα.
*μόνο επαγγελματίες

 

Αειφορία και κυκλική οικονομία

ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Μετατροπή πολύτιμων πόρων σε νέα προϊόντα

Δεν πρόκειται μόνο για την ανακύκλωση των δικών μας απορριμμάτων δαπέδων. Αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες εναλλαγής παραδοσιακών υλικών (που λαμβάνονται από τη Γη) για υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένες εναλλακτικές λύσεις.
Συνεργαζόμαστε για να μετατρέψουμε μερικά εκπληκτικά «απόβλητα» υλικά από άλλες βιομηχανίες σε χρήσιμα υλικά για τα προϊόντα μας - από υπολείμματα κιμωλίας που απομένουν από την επεξεργασία πόσιμου νερού σε PVB (πλαστικό) φιλμ από παρμπρίζ παλαιών αυτοκινήτων σε νάιλον από απορριπτόμενα δίχτυα ψαρέματος. Διότι όταν πρόκειται για σπατάλη, κάθε κομμάτι που αποθηκεύεται και επαναχρησιμοποιείται κάνει τη διαφορά. Όχι μόνο διατηρεί τους φυσικούς πόρους του κόσμου, αλλά βοηθά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κόβοντας την ενέργεια και το νερό που απαιτείται για την εξαγωγή και επεξεργασία παρθένων υλικών.

.

Yongsters chatting in a room - our design team working on new flooring developments

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Πώς μπορούν να επηρεάσουν οι επιλογές μας;

Ανησυχούμε όλοι για την αλλαγή του κλίματος. Τι σημαίνει όμως για εμάς; Ένας κόσμος με ταχύτατα αυξανόμενες θερμοκρασίες, έως 4 ° C έως το 2100, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε συχνότερες φυσικές καταστροφές.
Στην Tarkett, το αντιμετωπίζουμε σχεδιάζοντας τα προϊόντα μας σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Αυτό μας επιτρέπει να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων μας σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής τους, από την προμήθεια πρώτων υλών έως την ανακύκλωση.

.

Η παραγωγή των προϊόντων μας σε βιώσιμα εργοστάσια μειώνει επίσης το αποτύπωμα άνθρακα. Επί του παρόντος, το 28% της κατανάλωσης ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ή η αιολική ενέργεια. Σε πολλά από τα εργοστάσιά μας, χρησιμοποιούμε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και καινοτομούμε συνεχώς για να μειώσουμε τη χρήση ενέργειας και να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση. Γνωρίζουμε ότι θέλετε περισσότερα από ένα υπέροχο δάπεδο. Θέλετε δάπεδα που να ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές σας προσδοκίες, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα πάντα για να αποτρέψετε την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κάνοντας συνειδητές επιλογές. Για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

.

Κάνετε λήψη της έκθεσης αειφορίας μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

Τι σημαίνει αειφορία;

Στην Tarkett, στοχεύουμε να επηρεάσουμε θετικά τη ζωή σας, δίνοντάς σας την ηρεμία ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή για την οικογένειά σας και το περιβάλλον, όταν επιλέγετε το δάπεδο Tarkett.

Καλά υλικά

Οι επιλογές των υλικών μας έχουν σημασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι καλές επιλογές ελέγχονται από ειδικούς και τρίτα μέρη και προσπαθούμε πάντα να κάνουμε καλύτερες επιλογές για εσάς και το περιβάλλον.

Υγεία και ευημερία

Κάνοντας το σπίτι σας πιο υγιές - Βάζουμε την υγεία σας πρώτη, σχεδιάζοντας δάπεδα που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας, διατηρούν τα επίπεδα θορύβου χαμηλά και είναι ευχάριστα κατά τη στάση και τη βάδιση.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ