Η επιλογή vinyl δαπέδου στην κουζίνα

Η επιλογή vinyl δαπέδου στην κουζίνα

To vinyl είναι ένα ανθεκτικό, πρακτικό και προσιτό προϊόν επένδυσης δαπέδου, το οποίο καθαρίζεται και συντηρείται εύκολα και είναι διαθέσιμο σε μια πολύ μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων.Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν μια ιδανική επιλογή για την κουζίνα.

Οι δύο βασικοί τύποι vinyl δαπέδου– τα LVT και τα vinyl ρολά (γνωστά και ως vinyl φύλλα) –είναι κατάλληλα για χρήση στην κουζίνα.

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα δάπεδο βινυλίου για την κουζίνα σας, περιηγηθείτε στις συλλογές LVT και vinyl ρολών. Κάθε συλλογή προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία designs, που καλύπτουν και συμπληρώνουν κάθε στυλ εσωτερικού σχεδιασμού. Εναλλακτικά, περιηγηθείτε στις editorial σελίδες για έμπνευση και ιδέες βασισμένες σε μερικά από τα πιο πρόσφατα σχέδια και στυλ κουζίνας.

ICONIK 260d Provenza light Beige
Starfloor Click 55

Τα οφέλη του vinyl δαπέδου στην κουζίνα

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης vinyl δαπέδου στην κουζίνα

• Ανθεκτικά στο νερό
• Εύκολα στον καθαρισμό και με χαμηλές ανάγκες συντήρησης
• Άνετα κατά τη στάση και τη βάδιση
• Εύκολα στην εγκατάσταση
• Προσιτά
• Διαθέσιμα σε πολλά σχέδια και χρώματα

Ανθεκτικά στο νερό – Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του δαπέδου βινυλίου είναι η αντοχή του στο νερό, με τα περισσότερα δάπεδα βινυλίου να είναι 100% ανθεκτικά στην υγρασία. Αυτό το χαρακτηριστικό του δίνει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα σε σχέση με το δάπεδο από laminate και το φυσικό ξύλο και το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για δωμάτια με υγρασία, όπως κουζίνες και μπάνια.

Εύκολα στον καθαρισμό και με χαμηλές ανάγκες συντήρησης– Ο καθαρισμός λεκέδων και διαρροών τροφίμων σε πολυσύχναστες κουζίνες είναι τόσο απλός όσο το σκούπισμα με ένα υγρό πανί. Ο καθαρισμός με σκούπα ή η ηλεκτρική σκούπα θα διατηρήσει τα δάπεδα βινυλίου σας καθαρά και χωρίς σκόνη το σφουγγάρισμα με ζεστό νερό και ουδέτερο απορρυπαντικό είναι το μόνο που χρειάζεται για πιο έντονους λεκέδες.

Άνετα κατά τη στάση και τη βάδιση– το βινύλιο είναι πιο μαλακό και προσφέρει καλύτερη μόνωση από τα κεραμικά πλακάκια ή την πέτρα, γεγονός που καθιστά το πάτωμα στην κουζίνα πιο άνετο. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα για όσους περνούν σημαντικό χρόνο, μαγειρεύοντας και καθαρίζοντας στην κουζίνα.

Εύκολα στην εγκατάσταση–  τόσο τα LVT όσο και το ρολό βινυλίου τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα. Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε καθαρή, στεγνή και επίπεδη επιφάνεια, συνήθως μπορείτε να εγκαταστήσετε τα δικά σας vinyl δάπεδα χωρίς να χρειάζεστε ειδικά εργαλεία ή κόλλα.

Προσιτά –το βινύλιο είναι σχετικά φθηνό σε σύγκριση με εναλλακτικές επιλογές δαπέδων κουζίνας όπως κεραμικά πλακάκια, πέτρα και ξύλινα δάπεδα.

Διαθέσιμα σε πολλά σχέδια και χρώματα – το βινύλιο είναι μια από τις πιο ευέλικτες επιλογές δαπέδων χάρη στα σχεδόν απεριόριστα χρώματα, σχέδια και στυλ που διατίθενται. Αυτό σας δίνει την ελευθερία να επιλέξετε ένα πάτωμα κουζίνας που ταιριάζει απόλυτα με τα γούστα και τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

 

Starfloor Click Ultimate 30 Galloway Paysage
Starfloor Click Ultimate 30 Dura Paysage

Μειονεκτήματα vinyl δαπέδου στην κουζίνα

Μειονεκτήματα χρήσης vinyl δαπέδου στην κουζινα

Δύσκολο να επισκευαστούν
Αν και το βινύλιο είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, δεν είναι άφθαρτο. Βαριά, ζεστά ή αιχμηρά αντικείμενα κουζίνας μπορούν ενδεχομένως να καταστρέψουν αυτό το σκληρό υλικό. Εάν το δάπεδο βινυλίου σας καταστραφεί, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε επισκευές ή να αντικαταστήσετε μεμονωμένες σανίδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το δάπεδο θα πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί.