Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας;

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας;

Αφού κάνετε λίγη έρευνα σχετικά με τα οφέλη και τα μειονεκτήματα των διαφορετικών τύπων δαπέδου, αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας.

Εν ολίγοις, το καλύτερο δάπεδο για κάθε δωμάτιο είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τις προσωπικές προτιμήσεις σας. Για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας και τον προϋπολογισμό σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μερικούς παράγοντες, όπως η λειτουργικότητα του δωματίου, ποιος θα χρησιμοποιήσει το χώρο, την αναμενόμενη κίνηση μέσα στο χώρο, πώς θέλετε να φαίνεται και πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε Και για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε την προσωπική σας προτίμηση στο στυλ σχεδίασης, οι σελίδες αυτές περιλαμβάνουν μια συλλογή από άρθρα γεμάτα design, ιδέες και έμπνευση.

Ακολουθούν μερικά δεδομένα για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας. Αφού εξετάσετε καθέναν από αυτούς τους παράγοντες, θα πρέπει να είναι πολύ πιο εύκολο να προσδιορίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή δαπέδων για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για την κουζίνα;

Η κουζίνα θεωρείται μια περιοχή με μεσαία ποσοστά υγρασίας όπου ο ατμός, οι πιτσιλιές και οι διαρροές από το μαγείρεμα και το πλύσιμο είναι συνηθισμένα. Μπορούν επίσης να είναι κεντρικοί κόμβοι σε ένα σπίτι, όπου η οικογένεια και οι φίλοι μαζεύονται για φαγητό και συζήτηση. Εξαιτίας αυτού, προσελκύουν συχνά πολλή κίνηση και βιώνουν το δίκαιο μερίδιο της φθοράς τους. Ως εκ τούτου, το καλύτερο δάπεδο για κουζίνες είναι ένα ανθεκτικό δάπεδο που μπορεί να διαχειριστεί καλά την υγρασία, είναι ανθεκτικό στους λεκέδες και τις γρατσουνιές και εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί. Τα vinyl δάπεδα και τα ξύλινα δάπεδα είναι κατάλληλες επιλογές για την κουζίνα.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για το μπάνιο; 

Το μπάνιο κατηγοριοποείται ως υγρός χώρος λόγω της συσσώρευσης νερού και υγρασίας. Αναμένεται ατμός από ντους, πιτσιλιές κατά την ώρα του μπάνιου και υγρές πετσέτες που κρέμονται σε πόρτες και ράφια. Το καλύτερο δάπεδο για χρήση στο μπάνιο είναι επομένως το δάπεδο που μπορεί να αντέξει την υγρασία, είναι αντιολισθητικό και το αισθάνεστε άνετο κάτω από τα πόδια. Τα δεδομένα αυτά αποκλείουν τη χρήση ενός ξύλινου ή ενός laminate δαπέδου στο μπάνιο. Κατάλληλες επιλογές από την άλλη μεριά είναι τα LVT, τα vinyl ρολά και τα κεραμικά πλακίδια.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για το καθιστικό; 

Όταν επιλέγετε δάπεδο για οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας, θα θελήσετε να λάβετε υπόψη το στυλ του σπιτιού. Ωστόσο, αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό στην περίπτωση του καθιστικού, το οποίο είναι συχνά ένα από τα μεγαλύτερα και πιο κεντρικά δωμάτια του σπιτιού. Είναι επίσης συχνά ένα από τα πιο πολυσύχναστα δωμάτια, όπου η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται για να χαλαρώσουν ή να κοινωνικοποιηθούν. Έχοντας αυτό κατά νου, το καλύτερο δάπεδο για το σαλόνι είναι ένα δάπεδο που καθορίζει τη σκηνή για το στυλ σχεδιασμού που έχετε επιλέξει για το σπιτι σας,  ένα δάπεδο που σας επιτρέπει να πετύχετε το επιθυμητό σας αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για το υπνοδωμάτιο; 

Το υπνοδωμάτιο είναι σαν ένα ιδιωτικό καταφύγιο όπου θα θέλετε να νιώσετε άνετα και να χαλαρώσετε και όπου θα θέλετε να εκφράσετε το στυλ σας. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε έναν άνετο και ζεστό χώρο είτε ένα φωτεινό και ευάερο, το δάπεδο που επιλέγετε σας βοηθά να δημιουργήσετε το τέλειο περιβάλλον.

Έτσι, εκτός από το δάπεδο που είναι ζεστό, απαλό και άνετο στα γυμνά πόδια, το καλύτερο δάπεδο για την κρεβατοκάμαρα είναι ένα δάπεδο που είναι ελκυστικό και συμπληρώνει τις προσωπικές σας σχεδιαστικές προτιμήσεις. Οι μοκέτες, τα ξύλινα δάπεδα, τα δάπεδα από βινύλιο, τα δάπεδα από laminate, τα δάπεδα από μπαμπού και ακόμη και τα δάπεδα από φελλό είναι όλα κατάληλες επιλογές.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για τα παιδικά υπνοδωμάτια; 

Είτε έχετε μικρά παιδιά, επιρρεπή σε ατυχήματα που περνούν πολύ χρόνο παίζοντας στο πάτωμα, ή μεγαλύτερα, δυνητικά ακατάστατα παιδιά και εφήβους, μερικές σκέψεις προκύπτουν κατά την επιλογή του καλύτερου δαπέδου για την παιδική κρεβατοκάμαρα. Το δάπεδο που είναι συνεπές σε στυλ με το υπόλοιπο σπίτι σας πρέπει να ισορροπηθεί με πρακτικές σκέψεις για τη δημιουργία ενός άνετου και ασφαλούς περιβάλλοντος για το παιδί σας.

Το καλύτερο δάπεδο για παιδικά υπνοδωμάτια, επομένως, πρέπει να είναι μαλακό και άνετο κάτω από τα πόδια, ανθεκτικό στη φθορά και τους λεκέδες, εύκολο να καθαριστεί και ιδανικά να παρέχει και ηχομονωτικές ιδιότητες! Και δεδομένου ότι τα παιδιά δεν είναι για πάντα παιδιά, το καλύτερο δάπεδο για την κρεβατοκάμαρα των παιδιών σας πρέπει να είναι ένα δάπεδο που μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε κανονικό υπνοδωμάτιο ή υπνοδωμάτιο επισκεπτών μόλις μεγαλώσουν τα παιδιά.

Τα vinyl δάπεδα ανταποκρίνονται άψογα στις καθημερινές προκλήσεις της ζωής των παιδιών. Το σύνολο των συλλογών μας σε vinyl rolls and LVT είναι πλήρως απαλλαγμένα από φθαλικές ενώσεις.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για το γραφείο στο σπίτι; 

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, το γραφείο στο σπίτι είναι το δωμάτιο όπου περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης ημέρας. Θα θέλατε, λοιπόν, να δημιουργήσετε έναν χώρο εργασίας που να είναι πρακτικός και φιλόξενος. Ένας χώρος που παρέχει ένα παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον και όπου θα νιώσετε άνετα, γεμάτοι κίνητρο και έμπνευση. Μπορεί επίσης να θέλετε να σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο που να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο σπίτι, ώστε να μην αισθάνεται σαν να εργάζεστε από την κρεβατοκάμαρά σας.

Εάν υποδέχεστε συχνά κόσμο στο χώρο αυτό, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε για την ανθεκτικότητα του δαπέδου και πόσο εύκολο είναι να το καθαρίσετε και να το συντηρήσετε. Και αν πραγματοποιείτε τακτικά τηλεφωνικές κλήσεις και είστε αρκετά απασχολημένοι με πελάτες, θα θέλετε ένα ήσυχο πάτωμα που απορροφά θόρυβο και όχι να τον μεταφέρει σε άλλα δωμάτια του σπιτιού σας. Το καλύτερο δάπεδο για το γραφείο στο σπίτι σας είναι επομένως ένα πρακτικό, άνετο και ανθεκτικό δάπεδο.

Στην Tarkett, τα δάπεδα βινυλίου (ρολά και LVT) είναι μια ανθεκτική και χαμηλών αναγκών συντήρησης επιλογή για οικιακά γραφεία, με ενσωματωμένα ηχομονωτικά υποστρώματα σε ορισμένες συλλογές που τα καθιστούν ιδανικά για χρήση.

Επίσης, το όμορφα ξύλινα δάπεδα μας  διατίθενται τόσο σε σύγχρονα όσο και σε παραδοσιακά σχέδια και σε μια μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών, φινιρισμάτων και μοναδικών χαρακτηριστικών, που θα φέρουν στιλ και κομψότητα στο οικιακό γραφείο στο σπίτι σας.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για την είσοδο του σπιτιού σας;

Η είσοδος στο σπίτι σας πρέπει να είναι πρακτική και κομψή. Ως το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι άνθρωποι, θέτει τη σκηνή για το στιλ και το σχεδιασμό του υπόλοιπου σπιτιού. Και, ως το πρώτο σημείο εισόδου στο σπίτι, θα πρέπει να αντέχει σε πολλή κίνηση καθώς προσελκύει βρωμιά και ρύπους από το εξωτερικό περιβάλλον. Επομένως, θα χρειαστείτε ένα δάπεδο που να είναι τόσο ελκυστικό όσο και πρακτικό. Θα πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικό για να χειρίζεται την έντονη κυκλοφορία και επίσης εύκολο στη συντήρηση και τον καθαρισμό.

Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα δάπεδο που να είναι εύκολο να επισκευαστεί. Πρόσθετη φθορά από την υψηλή κυκλοφορία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ζημιάς και η επιλογή ενός δαπέδου που είναι εύκολο να επισκευαστεί θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Πολλές επιλογές δαπέδων πληρούν αυτά τα κριτήρια και είναι κατάλληλες για εισόδους, όπως δάπεδα από ξύλο, βινύλιο, laminate, πέτρα και κεραμικά πλακίδια.