Καθαρισμός και συντήρηση του laminate δαπέδου

Καθαρισμός και συντήρηση του laminate δαπέδου

Καθαρισμός και συντήρηση των laminate δαπέδων

Οι οικιακοί χρήστες συχνά επιλέγουν δάπεδα από laminate για την αντοχή τους και τις χαμηλές ανάγκες συντήρησης τους. Στην Tarkett, το laminate μας έχει σκληρή σφραγισμένη επιφάνεια και η επικάλυψή της είναι ανθεκτική στις κηλίδες, στις κρούσεις και στις γρατζουνιές. Με βάση τη μελαμίνη, είναι ένα εξαιρετικό εμπόδιο κατά της ανάπτυξης ή της εξάπλωσης των μικροβίων, συμβάλλοντας σε ένα υγιές οικιακό περιβάλλον. Τα σφιχτά μας συστήματα κλειδώματος αποτρέπουν επίσης τη σκόνη και τη βρωμιά από το να κολλήσουν στην επιφάνεια και ανάμεσα σε σανίδες, οπότε όταν έρθει η ώρα να καθαριστούν, χρειάζεται μόνο ένα σκούπισμα και μια καλά στιμμένη σφουγγαρίστρα με μαλακό απορρυπαντικό.

Καθαρισμός laminate δαπέδου

Για να καθαρίσετε τα laminate δάπεδα απλώς σκουπίστε τα με ηλεκτρική σκούπα ή με μια μαλακή σκούπα ή σφουγγαρίστρα από μικροΐνες σε καθημερινή βάση. Μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε μια καλά στιμμένη σφουγγαρίστρα ή ένα πανί με ζεστό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό για πιο έντονο καθαρισμό. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε υγρή σφουγγαρίστρα, καθώς μεγάλες ποσότητες νερού μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο πολυστρωματικό υλικό σας και να προκαλέσουν τη στρέβλωση με την πάροδο του χρόνου. Εάν μόλις αγοράσατε νέα δάπεδα από laminate, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού τους.

Συμβουλές για τον καθαρισμό λεκέδων στο δάπεδο από laminate

• Σκουπίστε τις διαρροές καθώς εμφανίζονται. Τα υγρά που αφήνονται να σταθούν σε δάπεδα από laminate μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες και σοβαρότερες ζημιές.
• Αφαιρέστε τους λεκέδες τρίβοντάς τους με ένα στεγνό πανί βρεγμένο με απαλό καθαριστικό. Ποτέ μην ψεκάζετε ένα προϊόν καθαρισμού απευθείας στο πάτωμα
• Αφαιρέστε τα σημάδια από καουτσούκ, πλαστικό και τακούνι με τρίψιμο με ένα στεγνό πανί και ακετόνη.
• Αφαιρέστε το βερνίκι παπουτσιών, το χρώμα και το μελάνι με ένα πανί εμποτισμένο με ακετόνη, αραιωτικό βαφής ή ξύδι.
• Αφαιρέστε το κερί και την τσίχλα, μόλις σκληρυνθούν, με μια αμβλύ πλαστική ξύστρα.

 

Συντήρηση laminate δαπέδου

Παρόλο που τα laminate δάπεδα έχουν χαμηλές ανάγκες συντήρησης, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τα διατηρήσετε καλύτερα.

• Καθαρίζετε τακτικά τα laminate δάπεδα για να αποφύγετε τη συσσώρευση βρωμιάς και σκόνης. Μπορείτε να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα, να σκουπίσετε ή με μια μαλακή σκούπα. Για να τα καθαρίσετε καλύτερα, χρησιμοποιήστε μια καλά στιμμένη φουγγαρίστρα με ζεστό νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό.
• Χρησιμοποιήστε εισόδους χαλάκια για να εμποδίσετε τη βρωμιά να εισχωρήσει στο σπίτι σας.
• Τοποθετήστε προστατευτικά δαπέδου, όπως μαξιλάρια και μαλακούς τροχίσκους, κάτω από τα πόδια του τραπεζιού και τις καρέκλες για να αποφύγετε γρατσουνιές και βαθουλώματα.
• Προστατέψτε το ανώτερο στρώμα του δαπέδου αποφεύγοντας τη χρήση σκληρών συσκευών καθαρισμού ή καθαριστικού προϊόντος - και τα δύο από τα οποία μπορούν να φθείρουν πρόωρα το πάνω στρώμα. 
• Καθαρίστε αμέσως τις διαρροές. Εάν νερό, ή άλλα υγρά, διεισδύσει στην επιφάνεια των laminate δαπέδων σας, θα προκαλέσει τη διόγκωση των σανίδων και το ανώτερο στρώμα θα ξεφλουδίσει και θα φουσκώσει.
• Μην σέρνετε τα έπιπλα στο laminate δάπεδο για να αποφύγετε τη φορά του.


 

Επισκευή laminate δαπέδου

Εάν τα laminate δάπεδα σας καταστραφούν, είτε από γρατσουνιές ή από σοβαρότερη ζημιά από το νερό, μπορείτε γενικά να τα επισκευάσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία και τεχνικές.

Μικρές ζημιές στα δάπεδα από laminate, όπως από γρατσουνιές μπορούν να επιδιορθωθούν με ένα κιτ επισκευής laminate. Για πιο σοβαρές ζημιές, όπως βλάβη από το νερό, πρέπει να αφαιρέσετε τις κατεστραμμένες σανίδες, είτε κόβοντάς τις είτε αφαιρώντας τις γύρω σανίδες, και τοποθετώντας νέες.

Πως γίνεται τα laminate δάπεδα να παραμένουν καθαρά και γυαλιστερά;

Ο τακτικός καθαρισμός και η σωστή συντήρηση διασφαλίζουν ότι τα laminate δάπεδα παραμένουν καθαρά και γυαλιστερά. Ωστόσο, εάν αφήσετε τη βρωμιά και τα κατάλοιπα να συσσωρευτούν ή χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα καθαρισμού, μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται θαμπά. Εάν συμβεί αυτό, πρέπει να κάνετε βαθύ καθαρισμό στο δάπεδο σας χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό. Αποφύγετε τη χρήση λειαντικών συσκευών καθαρισμού και σκληρών προϊόντων καθαρισμού με βάση το σαπούνι, καθώς και τα δύο θα καταστρέψουν το ανώτερο στρώμα του φύλλου και θα το κάνουν να χάσει τη λάμψη του. Αντ 'αυτού, αναζητήστε προϊόντα που προορίζονται ειδικά για laminate δάπεδα.

 

Μπορείτε να γυαλίσετε τα laminate δάπεδα;

Σε αντίθεση με τα ξύλινα δάπεδα, δεν μπορείτε να τρίψετε και να κερώσετε ή να γυαλίσετε τα laminate δάπεδα. Εάν τα laminate δάπεδά σας αρχίσουν να φαίνονται θαμπά, πιθανότατα οφείλεται στη συσσώρευση σκόνης και ρύπων. Ένας καλός, βαθύς καθαρισμός με νερό και ένα ήπιο καθαριστικό πρέπει να είναι το μόνο που χρειάζεται για να αποκαταστήσετε τη λάμψη του δαπέδου σας.