Τοποθέτηση laminate δαπέδου

Τοποθέτηση laminate δαπέδου

Η τοποθέτηση δαπέδου laminate ποικίλλει ανάλογα με το προϊόν που επιλέγετε. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα περισσότερα δάπεδα από laminate παρέχουν ένα σύστημα κουμπώματος κλικ που τα καθιστά γρήγορα και εύκολα στην τοποθέτηση χωρίς να χρειάζονται ειδικά εργαλεία ή υλικά δαπέδων, όπως κόλλα και καρφιά. Πρέπει απλά να ενώσετε τις σανίδες μεταξύ τους.

Στην Tarkett, τα δάπεδα από laminate διαθέτουν 2 εύχρηστα συστήματα που επιτρέπουν την εγκατάσταση χωρίς χρήση κόλλας: ANGLE LOCK ή UNIFIT®. Στο σύστημά ANGLE LOCK βάζετε υπό γωνία τις σανίδες και τις κουμπώνετε με το σύστημα κλικ μεταξύ τους. Και το UNIFIT® επιτρέπει μια εύκολη και ευέλικτη τοποθέτηση, σανίδα ανά σανίδα, καθιστώντας τη διαδικασία ακόμα πιο γρήγορη. Η αποσυναρμολόγηση είναι ακόμα ευκολότερη και μπορεί να γίνει ανά σειρά.

Η συλλογή μας Easy Line 832 collection προσφέρει το σύστημα τοποθέτησης ANGLE LOCK. Όλες οι υπόλοιπες συλλογές, Essentials 832, Woodstock 832, Welcome 833, Lamin’Art 832 και Long Boards 1032 collections, προσφέρουν το σύστημα τοποθέτησης UNIFIT® 

 

Είναι εύκολο να τοποθετήσετε το laminate δάπεδο μόνοι σας;

Η τοποθέτηση του laminate δαπέδου είναι εξαιρετικά εύκολη. Τα περισσότερα συστήματα δαπέδων laminate έρχονται με ένα σύστημα κουμπώματος κλίκ στο οποίο οι σανίδες συνδέονται μεταξύ τους.

Συνήθως δεν χρειάζεστε ειδικά εργαλεία ή δεξιότητες για να εγκαταστήσετε ένα laminate δάπεδο. Οι σανίδες μπορούν να κοπούν με ένα πριόνι χειρός ή μερικές φορές με ένα κοπίδι, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και άπειροι DIYers μπορούν να εγκαταστήσουν οι ίδιοι ένα laminate δάπεδο.

Με τι κατεύθυνση πρέπει να τοποθετήσω το δάπεδο από laminate;

Δεδομένου ότι το laminate δάπεδο κατασκευάστηκε για να μιμηθεί το πραγματικό ξύλινο δάπεδο, θα πρέπει να τοποθετήσετε τις σανίδες σας με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με πραγματικές ξύλινες σανίδες. Εάν το δωμάτιο είναι ορθογώνιο, πρέπει να τοποθετήσετε τις σανίδες παράλληλα με τον μακρύτερο τοίχο και εάν το δωμάτιο είναι τετράγωνο, πρέπει να τοποθετήσετε τις σανίδες προς την κύρια πηγή φωτός. Εάν τοποθετείτε το laminate σε διάδρομο, τοποθετήστε τις σανίδες κατά μήκος του.

Είναι απαραίτητη η χρήση υποστρώματος;

Ναι, η χρήση του υποστρώματος είναι απαραίτητη κατά την τοποθέτηση laminate δαπέδου επειδή βοηθά τις σανίδες να είναι τοποθετούνται πιο ομαλά, να συνδέονται καλύτερα και να παρέχουν καλύτερη ακουστική μόνωση.

Τα laminate δάπεδα πρέπει να «επιπλέουν» πάνω από το υποδάπεδο και το υπόστρωμα πρέπει να χρησιμοποιείται για να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη κατανομή του δαπέδου. Εκτός από την παροχή της απαραίτητης στήριξης και σταθερότητας στο πάτωμα, ένα υπόστρωμα λειτουργεί ως φράγμα κατά της υγρασίας και μείωνει το θόρυβο. 

Τι κόλλα να χρησιμοποιήσω για την τοποθέτηση του laminate;

Τα Laminate τοποθετούνται πλωτά. Οι σανίδες συνδέονται μεταξύ τους με ένα σφιχτό σύστημα κλικ και δεν κολλούνται στο υποδάπεδο. Τα laminate δάπεδα μας προσφέρουν 2 πρακτικά και εύκολα συστήματα κουμπώματος κλικ χωρίς να απαιτείται η χρήση κόλλας– ANGLE LOCK ή UNIFIT®.

Εάν, ωστόσο, τοποθετήσετε laminate δάπεδο σε περιοχές που εκτίθενται σε υγρασία, είναι καλή ιδέα να σφραγίζετε τις σανίδες μεταξύ τους. Αυτό προσφέρει μια ακόμη πιο ανθεκτική στο νερό επιφάνεια και επομένως συνιστάται ιδιαίτερα για εισόδους, κουζίνες και χώρους πλυντηρίων.