Τοποθέτηση laminate δαπέδου

Τοποθέτηση laminate δαπέδου

Τα δάπεδα laminate μας διατίθενται με ένα νέο προφίλ που καθιστά γρήγορη, εύκολη και ομαλή τη διαδικασία τοποθέτησή τους: επιλέξτε τον τρόπου σας βολεύει χάρη στο νέο μας σύστημα κλειδώματος - σανίδα προς σανίδα, σειρά προς σειρά, ή με χτύπημα.
Οι σανίδες Laminate συνδέονται πολύ σφιχτά μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν εξαιρετική σταθερότητα στην επιφάνεια και μια όμορφη, επίπεδη επιφάνεια.

 

Είναι εύκολο να τοποθετήσετε το laminate δάπεδο μόνοι σας;

Το laminate είναι ένας από τους πιο εύκολους τύπους δαπέδων για να τοποθετήσετε μόνοι σας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι άπειροι ιδιοκτήτες οικίων μπορούν να εγκαταστήσουν μόνοι τους ένα δάπεδο Laminate. Τα περισσότερα συστήματα δαπέδων laminate διαθέτουν σύστημα αρσενικού/θηλυκού στο οποίο οι σανίδες κουμπώνουν μεταξύ τους. Το laminate δάπεδό μας διαθέτει ένα νέο φιλικό προς το χρήστη σύστημα κλειδώματος για γρήγορη, εύκολη και ομαλή εγκατάσταση. Επιλέξτε τη μέθοδο εγκατάστασης που σας ταιριάζει καλύτερα: σανίδα προς σανίδα, σειρά προς σειρά, ή με χτύπημα.

Δεν χρειάζονται ειδικά εργαλεία ή δεξιότητες για την εγκατάσταση ενός δαπέδου laminate. Οι σανίδες laminate μπορούν να κοπούν με ένα πριόνι χειρός. Η τοποθέτηση των δαπέδων laminate δεν απαιτεί κόλλα. Πολλά άτομα μπορούν να εγκαταστήσουν ένα laminate δάπεδο ταυτόχρονα. Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου σας, μπορείτε γενικά να τοποθετήσετε laminate δάπεδα μέσα σε μόλις μια μέρα.

Τα δάπεδα laminate είναι σχεδιασμένα να τοποθετούνται 'πλωτά', πράγμα που σημαίνει ότι συνδέονται μεταξύ τους και δεν τοποθετούνται μόνιμα πάνω στο υποδάπεδο. Ένα υπόστρωμα αφρού, το οποίο παρέχει ιδιότητες μείωσης του ήχου, βρίσκεται ανάμεσα στο laminate και το υποδάπεδο. Τα δάπεδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά την πλωτή εγκατάσταση.

Είναι απαραίτητη η χρήση υποστρώματος;

Ναι, η χρήση του υποστρώματος είναι απαραίτητη κατά την τοποθέτηση laminate δαπέδου επειδή βοηθά τις σανίδες να είναι τοποθετούνται πιο ομαλά, να συνδέονται καλύτερα και να παρέχουν καλύτερη ακουστική μόνωση.

Τα laminate δάπεδα πρέπει να «επιπλέουν» πάνω από το υποδάπεδο και το υπόστρωμα πρέπει να χρησιμοποιείται για να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη κατανομή του δαπέδου. Εκτός από την παροχή της απαραίτητης στήριξης και σταθερότητας στο πάτωμα, ένα υπόστρωμα λειτουργεί ως φράγμα κατά της υγρασίας και μείωνει το θόρυβο. 

Τι κόλλα να χρησιμοποιήσω για την τοποθέτηση του laminate;

Τα Laminate τοποθετούνται πλωτά. Οι σανίδες συνδέονται μεταξύ τους με ένα σφιχτό σύστημα κλικ και δεν κολλούνται στο υποδάπεδο.