Laminate δάπεδο στην κουζίνα

Laminate δάπεδο στην κουζίνα

Laminate δάπεδο στην κουζίνα

Ένα καλής ποιότητας laminate δάπεδο μπορεί να τοποθετηθεί σε κουζίνα. Ωστόσο, δεδομένου ότι η κουζίνα είναι ένας χώρος υψηλής κυκλοφορίας με υγρασία, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε εάν θέλετε τα δάπεδα της κουζίνας σας να διαρκέσουν.

Πρέπει να διαθέτει ένα παχύ στρώμα φθοράς, επειδή όσο πιο παχύ είναι το στρώμα φθοράς, τόσο πιο ανθεκτικό είναι το δάπεδο. Η εξαιρετικά ανθεκτική επικάλυψη του laminate το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό σε γρατσουνιές και ανθεκτικό στους λεκέδες. Παρέχει επίσης αντοχή στο νερό, η οποία αποτελεί βασική απαίτηση για το δάπεδο της κουζίνας σας.

Τα διάφορα στρώματα στη δομή του laminate δαπέδου υφίστανται μεταξύ τους υψηλή πίεση (HPL), η οποία τα συμπιέζει και τα συγχωνεύει αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα ένα σκληρότερο, πιο σταθερό και πιο ανθεκτικό δάπεδο.

Είναι το laminate δάπεδο κατάλληλο για κουζίνα;

Το laminate είναι μια κατάλληλη επιλογή δαπέδου για κουζίνες. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι κουζίνες είναι χώροι με αρκετή υγρασία και καθώς το laminate έχει πυρήνα από υλικό ξύλου, θα πρέπει να προσέξετε με τη φροντίδα και τη συντήρηση του για να αποφύγετε ζημιές από το νερό. Η επιλογή ενός laminate δαπέδου που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό είναι απαραίτητη. Η διασφάλιση της σωστής εγκατάστασης είναι επίσης σημαντική. Οι ενώσεις μεταξύ των σανίδων πρέπει να είναι πολύ σφιχτές και χωρίς κενά για να αποτρέπεται η διείσδυση της υγρασίας στον πυρήνα του. Μπορείτε να εφαρμόσετε κόλλα στους αρμούς μεταξύ των σανίδων για να κάνετε τα δάπεδα από laminate σας πιο ανθεκτικά στο νερό. Ακόμα και ένα υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό δάπεδο από laminate μπορεί να υποστεί ζημιά στο νερό εάν δεν έχει εγκατασταθεί σωστά και δεν συντηρείται σωστά.

Πως τοποθετήσετε το laminate δάπεδο στην κουζίνα;

Το δάπεδο από laminate είναι εύκολο στην τοποθέτηση ειδικά σε σύγκριση με άλλα υλικά δαπέδων όπως πχ από πέτρα ή κεραμικά πλακίδια. Ο τρόπος τοποθέτησης τους στην κουζίνα σας ποικίλλει ανάλογα με το προϊόν που επιλέγετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δάπεδα από laminate έρχονται με ένα σύστημα πλωτής τοποθέτησης με σύστημα κλικ που απαιτεί από εσάς να συνδέσετε τις σανίδες μαζί. Και σε όλες τις περιπτώσεις, θα χρειαστείτε μια επίπεδη καθαρή επιφάνεις πάνω στην οποία θα εγκαταστήσετε το laminate δάπεδο.

Μάθετε περισσότερα για το πως να τοποθετήσετε το laminate δάπεδο στην κουζίνα.

Είναι το laminate δάπεδο αδιάβροχο;

Αν και δεν είναι αδιάβροχο, το laminate δάπεδο είναι ένα πολύ ανθεκτικό στο νερό προϊόν. Οι διαρροές πρέπει να καθαρίζονται αμέσως για να αποφευχθεί η εισροή υγρών στο σύστημα κλειδώματος και να προκαλέσουν τη συστροφή του. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ζημιάς στο νερό σφραγίζοντας τις αρθρώσεις με ένα στεγανωτικό σιλικόνης μεταξύ των σανίδων. Αυτό αυξάνει την αντίσταση του δαπέδου σας στο νερό και, ως εκ τούτου, συνιστάται σε περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας, όπως είναι οι κουζίνες.

Πως να συντηρήσετε το δάπεδο στην κουζίνα?

Το να διατηρείτε καθαρά τα δάπεδα από laminate στην κουζίνα είναι απλό εφόσον ακολουθείτε μερικά βασικά βήματα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε σε καθημερινή βάση είναι να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα ή με μαλακή σκούπα. Για πιο έντονο καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μια καλά στιμμένη σφουγγαρίστρα με μικροίνες ή ένα καλά στιμμένο πανί με ζεστό νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό μία φορά την εβδομάδα.

Μάθετε περισσότερα για το πως να καθαρίσετε και να συντηρήσετε το laminate δάπεδο σας.