PLAY & NATURAL BOND

Play & Natural Bond

Έμπνευση για αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

PLAY

Στις αρχές του 2020 ξεκινήσαμε ένα έργο σε συνεργασία με το Note Design Studio, με τον τίτλο “Natural Bond”. Ένα έργο που προοριζόταν να είναι ένα φόρουμ για αλλαγή, που δημιουργήθηκε για να ανοίξει ιδέες και συζητήσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε έναν βιώσιμο, κυκλικό μετασχηματισμό στο σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και την κοινωνία.
Συσχετίζεται με το νέο μανιφέστο Tarkett Human-Conscious design ™, για να υποστηρίξει τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές. Για να δημιουργήσετε δάπεδο που είναι καλό για τους ανθρώπους και για τον πλανήτη. Και αυτό το κάνουμε κάθε μέρα. Ο στόχος του Play είναι να το χρησιμοποιήσει ως βάση και να δώσει έμπνευση για ασφαλέστερους και υγιέστερους χώρους, στους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Θέλαμε να αντλήσουμε έμπνευση από τους συνδέσμους και τους δεσμούς μέσα στη φύση ως ιδέα σχεδιασμού για να εξετάσουμε τα πράγματα που δεν έχουν μόνο το σχεδιασμό μαζί αλλά και την κοινωνία. Από τη μεγάλη εικόνα στα στοιχεία που δεν μπορούμε να δούμε αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν.

“Natural Bond”, η κυκλικότητα όπως αυτή ερμηνεύεται από το Note Design Studio.

PLAY & NATURAL BOND

MICRO - ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

Το παιχνίδι ξεκινά κοιτάζοντας δεσμούς σε micro επίπεδο και λαμβάνοντας έμπνευση που προέρχεται από την εξερεύνηση υλικών.

Κοντά, πιο κοντά και ακόμα πιο κοντά. Η σχέση μεταξύ των μικροσκοπικών στοιχείων που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα τους.

PLAY & NATURAL BOND

Μόλις καταλάβετε τη σύνθεση ενός υλικού, η διαδικασία σχεδιασμού αποκτά μια εντελώς νέα διάσταση. Το ταξίδι στο μικροσκόπιο αποκαλύπτει φόρμες και τοπία που μπορούν να ξεκινήσουν συναρπαστικά, με μη διαγραμμένα εμπνευσμένα σημεία αναφοράς. Είναι σαν να ξυπνάτε από ένα όνειρο για να βρεθείτε σε έναν εντελώς νέο κόσμο χρώματος, σχήματος και κατασκευής. Οι δεσμοί μεταξύ των μικρότερων στοιχείων μπορούν να είναι οι ισχυρότεροι από όλους. Δεν είναι ποτέ πραγματικά στατικά. Μερικές φορές μπορεί να καταρρεύσουν, να μεταρρυθμιστούν ξανά ισχυρότερα ή να αλλάξουν καθώς αναπτύσσουμε και μεγαλώνουμε ως άνθρωποι.

PLAY & NATURAL BOND

MEZZO - ΕΝΩΣΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ

Ταξιδεύουμε προς τα εμπρός στο Mezzo, όπου οι δεσμοί διαδραματίζουν πιο διακοσμητικό ρόλο και βλέπουμε την κυκλική παραγωγή που μας οδηγεί προοδευτικά προς τα εμπρός.

Η Ένωση των λεπτομερειών. Οι δεσμοί μεταξύ υλικών, υφών και αντικειμένων, συγκρατούνται και συνδέονται για να δημιουργήσουν αντίκτυπο και νόημα. Η ισορροπία και η ηρεμία που παραπέμπει σε καταστάσεις ζεν προέρχονται από σχήματα που ανήκουν μαζί.

PLAY & NATURAL BOND

Από το μοναδικό στη σύνδεση δύο ή περισσότερων υλικών. Εδώ εξετάζουμε την οπτική προοπτική ως πηγή έμπνευσης. Επικαλύψεις, κοψίματα, ασφάλεια και αντικείμενα που διατηρούνται σε ισορροπία. Εντοπίστε με το μυαλό σας αφηρημένες τεχνικές ξυλουργικής και τόνους. Εξερευνήστε πώς οι δεσμοί μπορούν να αποτελούν στοιχεία διαστήματος ή αντικειμένων Οι δεσμοί που σφυρηλατούν τα υλικά μας αντικατοπτρίζουν τους δεσμούς στη φύση, μετατρέποντάς τους σε εργαλεία σχεδιασμού. Αλλά είναι ο δεσμός που δίνει τον χαρακτήρα. Τα πιο εμπνευσμένα κομμάτια αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού ζωντανεύουν από τους δεσμούς που τα κάνουν πραγματικά.

Είμαστε οι καλύτεροι ως ομάδα διαφορετικών ατόμων και αυτό μεταφέρεται στους χώρους όπου ζούμε, εργαζόμαστε και παίζουμε.

PLAY & NATURAL BOND

MACRO - ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Και τέλος, το Play φέρνει τα πράγματα σε μια ευρύτερη προοπτική, συνδυάζοντας το Micro και το Mezzo σε θέα, τοπία και χώρους.

Η Γνώση στο μεγαλείο της. Συνδέσεις ανθρώπων και περιβάλλοντος, εσωτερικών χώρων, εξωτερικών χώρων, χρωμάτων και ατμόσφαιρων, συνδέσεις φυσικών και ανθρωπογενών στοιχείων.

PLAY & NATURAL BOND

Το λογικό συμπέρασμα, η ολιστική μεγάλη εικόνα όπου τα στοιχεία ενώνονται ως ένα συνεκτικό όραμα. Ένα ονειρικό τοπίο όπου τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται; Προκαλέστε τις αντιλήψεις σας για την πραγματικότητα και χαράξτε το νέο σας φυσιολογικό, ενώ είναι ακόμη δυνατό να το κάνετε. Ρωτάμε αν μια ψηφιακή σφαίρα πρέπει να έχει κανόνες; Μπορεί να περιστραφεί και να προσαρμοστεί από την εγγενή επιθυμία μας να παραβιάσουμε τους κανόνες; Εδώ τρέχουμε άγρια, ελεύθερα για να χτίζουμε νέους δεσμούς και να δημιουργούμε τους νέους τρόπους ύπαρξης.

PLAY & NATURAL BOND

Είτε οι δεσμοί μας είναι φυσικοί είτε μεταφορικοί, σμιλεύουν τα προσωπικά μας ταξίδια και εμπειρίες.

ΚΥΚΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η κυκλικότητα είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της σφυρηλάτησης ενός οργανισμού που εστιάζει στην αειφορία. Στην Tarkett, μια κεντρική ιδέα είναι η χρήση λιγότερο παρθένων υλικών και η επαναχρησιμοποίηση των υφιστάμενων πόρων. Η κυκλικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως η φυσική εξέλιξη της σχέσης μας με το θέμα της σύνδεσης. Ένας τρόπος δημιουργίας καινοτόμων λύσεων και προϊόντων.

Το Tarkett Human-Conscious Design ™ είναι η δέσμευσή μας να σταθούμε με τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές. Δημιουργία δαπέδων και αθλητικών επιφανειών που είναι καλές για τους ανθρώπους και για τον πλανήτη. Και να το κάνουμε κάθε μέρα.

Η Κυκλική Επιλογή  μας που χρησιμοποιείται στο Playbook μας αποτελεί παράδειγμα των βασικών αρχών του ταξιδιού μας στην κυκλική οικονομία - σχεδιασμός αποβλήτων και ρύπανσης, διατήρηση των προϊόντων και υλικών σε χρήση και αναγέννηση φυσικών συστημάτων.

Έχουμε κάνει το βιώσιμο δάπεδο εύκολο για εσάς, πρωτοπορώντας τις τεχνολογίες ανακύκλωσης μετά τη χρήση για να κλείσετε το βρόχο στα προϊόντα μας και να συνδυάσετε τους βιώσιμους ήρωές μας σε μια ολοκληρωμένη συλλογή. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε αυτήν την προσέγγιση σε άλλες συλλογές, καθώς προσπαθούμε συνεχώς να εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης και συστήματα επιστροφής.

 

Κυκλική οικονομία

Μάθετε περισσότερα για το γιατί αγαπάμε τα σκουπίδια, όπου βλέπουμε την ευκαιρία να το ξανακάνουμε όμορφα δάπεδα και πώς προσπαθούμε να καινοτομήσουμε και να ανακυκλώσουμε τα δάπεδα.

 

Κάνοντας συνειδητές επιλογές. Για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ