Πώς μπορώ να βελτιώσω την ποιότητα του αέρα στο σπίτι μου;

Πώς μπορώ να βελτιώσω την ποιότητα του αέρα στο σπίτι μου;

Η αναπνοή καθαρού αέρα σας βοηθά να παραμένετε υγιείς. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα που έχουμε όλοι ως άνθρωποι και μέρος της ανάγκης για τη δημιουργία ασφαλέστερων, πιο βιώσιμων πόλεων και κοινοτήτων. Όταν σκέφτεστε την ατμοσφαιρική ρύπανση, πιθανότατα σκέφτεστε τους καπνούς εξάτμισης αυτοκινήτων και την αιθαλομίχλη της πόλης. Όμως, τα επίπεδα του εσωτερικό αέρα μπορεί να είναι δύο έως πέντε φορές υψηλότερα από ό, τι σε εξωτερικούς χώρους. Και δεδομένου ότι ξοδεύουμε το 90% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους, ο καθαρισμός του αέρα στο σπίτι σας είναι ουσιαστική προτεραιότητα.

Τι επηρεάζει τη ποιότητα του εσωτερικού αέρα;

Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα μπορεί να επηρεαστεί από πολλά πράγματα, όπως από τη θερμοκρασία, την υγρασία, τα επίπεδα CO2, τη σωματιδιακή ύλη και τις πτητικές οργανικές ενώσεις.

Τι είναι οι πτητικές οργανικές ενώσεις;

Οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) είναι αέρια που εκπέμπονται σε θερμοκρασία δωματίου από χημικές ουσίες που βρίσκονται σε όλα, από χρώματα, βερνίκια και κόλλες  έως προϊόντα καθημερινής καθαριότητας.

Τι είναι η σωματιδιακή ύλη;

Τα σωματίδια στον αέρα, γνωστά ως σωματιδιακή ύλη, μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονές σας, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα ή άσθμα. Και μερικά από αυτά είναι μικροσκοπικά. Μόνο ένα κομμάτι σκόνης μπορεί να είναι σε μέγεθος όσο το ένα πέμπτο της διαμέτρου μιας ανθρώπινης τρίχας.

Τι είναι τα αλλεργιογόνα;

Τα αλλεργιογόνα είναι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ισχυρές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα, γνωστά ως αλλεργικές αντιδράσεις. Μπορούν να περιλαμβάνουν ακάρεα σκόνης, μούχλα και διάφορα τρόφιμα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι το 20% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν αλλεργίες και περίπου 339 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν άσθμα το 2016.

Παιδιά που παίζουν στο σαλόνι

Τι είναι ένα ασφαλές επίπεδο και πώς βοηθάει η Tarkett να καθαρίστε τον αέρα;

Όλες αυτές οι ουσίες δεν είναι καλές για την ανθρώπινη υγεία, επομένως όσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα στο σπίτι σας, τόσο το καλύτερο. Οι εκπομπές VOC από τα δάπεδα Tarkett είναι συνήθως 10 (χαμηλές) έως 100 (εξαιρετικά χαμηλές) φορές χαμηλότερες από τους αυστηρότερους κανονισμούς. Και σήμερα, το 98% των δαπέδων μας παγκοσμίως έχει τουλάχιστον χαμηλές εκπομπές VOC. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το δάπεδο Tarkett σας συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα του εσωτερικού αέρα στο σπίτι σας. Η συλλογή μας Starfloor Click 55 & 55PLUS φτάνει στο επίπεδο εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου Platinium με VOC g 10 µg / m³. * Επιπλέον, ελέγχουμε τα προϊόντα μας για πιθανά αλλεργιογόνα και ζητάμε από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, όπως το Allergy UK, να επιβεβαιώσουν ότι το δάπεδό μας είναι χωρίς αλλεργιογόνα, σφραγίδα έγκρισης που έχουμε επιτύχει για όλες τις συλλογές ICONIK. Τέλος, το δάπεδό μας είναι εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί, οπότε θα χρειαστείτε λιγότερα προϊόντα καθαρισμού, τα οποία τα ίδια μπορούν να αποτελούν πηγές VOC.

* Εκπομπές ΠΟΕ σε δωμάτιο για 28 ημέρες.
Οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος των ΗΠΑ. 1987. Μελέτη μεθοδολογίας αξιολόγησης συνολικής έκθεσης (TEAM): Περίληψη και ανάλυση. EPA / 600 / 6-87 / 002α. Ουάσιγκτον.
Οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος των ΗΠΑ. 1989. Αναφορά στο Κογκρέσο για την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου: Τόμος 2. EPA / 400 / 1-89 / 001C. Ουάσιγκτον.
Πρόληψη αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος. Γενεύη, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, 2003

Κάνοντας συνειδητές επιλογές. Για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.
Tarkett Human-Conscious DesignTM