Συμβουλές για να επιτύχετε την ιδανική εσωτερική διακόσμηση στο σπίτι σας

Συμβουλές για να επιτύχετε την ιδανική εσωτερική διακόσμηση στο σπίτι σας

H Tarkett συγκέντρωσε τις κορυφαίες συμβουλές σχεδιασμού για να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε την απόλυτη διακόσμηση του σπιτιού σας. Οι συμβουλές της Tarkett δεν είναι μόνο λειτουργικές αλλά και κομψές, είτε πρόκειται για την επιλογή σας σε δάπεδα είτε για το βάψιμο των τοίχων σας.  Ποτέ πριν η ανακαίνιση ενός χώρου δεν ήταν τόσο διασκεδαστική! Απολαύστε!

1 - Κάνετε τις απαραίτητες μετρήσεις στον χώρο σας

Πάρτε τις μετρήσεις του δωματίου σας και σημειώστε τις σε ένα σχέδιο. Στη συνέχεια, προσθέστε κομμένα σχήματα των επίπλων σας, για να βρείτε την ιδανική τοποθέτηση τους στο δωμάτιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πώς οι άνθρωποι θα κυκλοφορούν στο δωμάτιο.

2 – Εντοπίστε το ιδανικό σημείο από το οποίο έρχεται το φυσικό φως

Εντοπίστε τον καλύτερο φυσικό φωτισμό στο δωμάτιό σας - από πόρτες ή παράθυρα - για να σχεδιάσετε πού να τοποθετήσετε επιπλέον τεχνητό φωτισμό.

3 – Σχεδιάστε το interior design συνολικά...

Θα πρέπει να σχεδιάσετε το interio design σας γύρω από αντικείμενα, έπιπλα και επενδύσεις δαπέδων. Επιλέξτε αυτά τα στοιχεία με βάση το στυλ που σας εμπνέει. Αν ψάχνετε για ιδέες, συμβουλευτείτε τις τάσεις interior design της Tarkett.

4 – Αποφασίστε τις αποχρώσεις που θέλετε να χρησιμοποιήσετε

Στη συνέχεια, είναι καλύτερο να αποφασίσετε για τα χρώματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο δωμάτιο. Σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο να περιορίσετε τον εαυτό σας σε τρεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας και προσαρμόζοντας αυτά.

5 – Συγκεντρώστε ένα συνονθύλευμα των χρωμάτων που επιλέξατε

Συγκεντρώστε γύρω σας ένα συνονθύλευμα υλικών σε αυτά τα χρώματα για  να φανταστείτε τον εαυτό σας σε αυτό το μελλοντικό εσωτερικό ντεκόρ. Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τα έπιπλα, τις κουρτίνες, τους τοίχους, τα δάπεδα και τις πόρτες ... Έχοντας μερικές φωτογραφίες του δωματίου σας θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε το σύνολο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε πώς τα χρώματα και οι αποχρώσεις θα δείχνουν στο χώρο.

6 - Ξεκινήστε από τους τοίχους

Είτε επιλέξετε χρώμα είτε ταπετσαρία, οι τοίχοι σας θα δημιουργήσουν σίγουρα το κύριο χρώμα στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να τα αφήσετε σε ουδέτερο άσπρο ή γκρι για να επισημάνετε ορισμένα χρώματα που χρησιμοποιούνται αλλού. Ίσως χρειαστεί να είστε προσεκτικοί ώστε να μην τα τονίσετε πάρα πολύ, καθώς θα μπορούσαν να τραβήξουν υπερβολική προσοχή αν δεν εξισορροπήθουν επαρκώς με άλλες αποχρώσεις. Εάν αποφασίσετε για ένα συγκεκριμένο χρώμα, επιλέξτε ένα ματ τελείωμα, το οποίο μπορεί να κρύψει καλύτερα μικρά ελαττώματα. Εάν θέλετε να κάνετε το δωμάτιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο, επιλέξτε φωτεινά ή καθαρά χρώματα. Κάντε μια αντίθεση μεταξύ των τοίχων και μια λευκή οροφή για να δώσετε όγκο. Μπορείτε να πάτε για ένα βαθύτερο αποτέλεσμα, για παράδειγμα δημιουργώντας μια χρωματική αντίθεση σε τοίχους απέναντι από τον φυσικό φωτισμό. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα φωτίζοντας τον τόνο καθώς πλησιάζετε στο φως και να ζωγραφίσετε το τείχος του παραθύρου με λευκό χρώμα.

7 – Ασχοληθείτε με το δάπεδο

Τώρα είναι ώρα να εξετάσουμε το δάπεδο. Στο συνονθύλευμα των δειγμάτων, επιλέξτε το υλικό που θέλετε να καλύψετε το δάπεδο σας. Το vinyl, το laminate και το ξύλο έχουν πολλά διαφορετικά décors και σχέδια για να βοηθήσουν την επιλογή σας. Όποια και αν είναι η μορφή ή η υφή που ψάχνετε, δοκιμάστε να επιλέξετε μια επένδυση δαπέδου που κάνει αντίθεση κάπως με τους τοίχους σας - για παράδειγμα δύο τόνους ελαφρύτερους ή πιο σκούρους. Μην ξεχάσετε να σκεφτείτε πώς αλληλεπιδρά το φυσικό φως στο πάτωμά σας. Τα ματ δάπεδα ή τα δάπεδα με βερνίκι θα έχουν αρκετά διαφορετικά αποτελέσματα. Εάν επιλέγετε εμφάνιση παρκέ, βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε τις σανίδες παράλληλα με το κυρίαρχο φως. Ωστόσο, αν το δωμάτιό σας είναι μακρύ, μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να τα τοποθετήσετε κατά μήκος, σύμφωνα με τη μακρύτερη πλευρά του δωματίου.

8 - Τοποθετήστε τα έπιπλα σας

Αφού δημιουργήσετε τη συνολική διακόσμηση, τοποθετήστε τα έπιπλα σας. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε διαφορετικούς συνδυασμούς για να δείτε τι λειτουργεί. Συμπληρώστε το interior design με αντικείμενα. Προσέξτε να μην γεμίσετε το χώρο με πάρα πολλά και, πάνω απ 'όλα, να σκεφτείτε την ισορροπία του χρώματος. Για παράδειγμα, μια εικόνα και ένα χαλί μπορούν να δημιουργήσουν το επιπλέον 5% ζωηρό χρώμα για να δώσουν χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο. 

9 – Δώστε έμφαση στον τεχνητό φωτισμό

Ο φωτισμός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο δωμάτιο τα βράδια δίνοντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο χώρο. Δεδομένου ότι τα τα φώτα κρέμονται έχουν την τάση να περιορίζουν οπτικά το δωμάτιο, να τους δώσουν προτεραιότητα όταν υπάρχουν λιγότερες φυσικές πηγές φωτός. Μην ξεχάσετε να σχεδιάσετε αρκετές πρίζες. Κατά την εγκατάσταση του φωτισμού σας, δοκιμάστε να αλλάξετε το φως γύρω από το δωμάτιο. Μπορείτε να προσθέσετε διακόπτες dimming που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το φωτισμό για να δημιουργήσετε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάλογα με τη διάθεσή σας. Προσέξτε τα φώτα που θαμπωθούν. Εάν τα τοποθετήσετε πιο έμμεσα, θα προσθέσετε όγκο ντύνοντας τους τοίχους με το φως. Λάβετε υπόψη σας και τους προβολείς που είναι ενσωματωμένοι στο ταβάνι για να παρέχουν ένα απαλό και πιο κατευθυντικό φωτισμό. Μπορούν να βοηθήσουν να επισημανθεί ένα αξιόλογο αντικείμενο ή έπιπλα όπως ένα τραπέζι.

10 – Οικειοποιηθείτε το στυλ

Οποιαδήποτε συμβουλή ακολουθείτε, κάντε το στυλ σας δικό σας. Είναι μέσα από το πειραματισμό και την ανανέωση των πραγμάτων που θα αναπτύξετε το μάτι σας για το interior design! Το διαδίκτυο είναι γεμάτος από οπτικούς πόρους από επαγγελματίες φωτογράφους και interior designers: ρίξτε μια ματιά γύρω και πάρετε έμπνευση!