Στυλ και τάσεις για το γραφείο στο σπίτι

Στυλ και τάσεις για το γραφείο στο σπίτι

Είτε χρησιμοποιείτε τον χώρο του γραφείου σας για να εργαστείτε από το σπίτι, ως χώρο μελέτης στο σπίτι είτε ως δωμάτιο για να πληρώσετε τους λογαριασμούς και να να οργανώσετε διοικητικά καθήκοντα, έχοντας έναν χώρο εργασίας στον οποίο απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο θα ενισχύσετε τόσο την παραγωγικότητά σας όσο και τη διάυγεια σας.

Ένας ελεύθερος, οργανωμένος και ευάερος χώρος εργασίας βελτιστοποιεί την αποδοτικότητά σας και, επομένως, η λειτουργικότητα είναι βασικό για τη διαμόρφωση του. Αλλά υπάρχει πάντα χώρος για να εισαγάγετε κομψά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και να προσθέσετε κάποια στοιχεία από την προσωπικότητά σας.

Εμπνευσμένες ιδέες για διακόσμηση σπιτιού

Ο βέλτιστος σχεδιασμός ενός γραφείου επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία χρώματος, επίπλων και διακόσμησης για να δημιουργήσει αποτελεσματικούς και χαλαρωτικούς χώρους εργασίας. Ακολουθούν μερικές ιδέες και συμβουλές για το ντεκόρ στο σπίτι για να δημιουργήσετε ένα γραφείο στο σπίτι που σας αρέσει να εργάζεστε.

Αποθηκευτικός χώρος - Η σωστή ποσότητα αποθηκευτικού χώρου σας βοηθά να διατηρείτε το γραφείο σας στο σπίτι καθαρό και οργανωμένο. Τα ενσωματωμένα γραφεία και ράφια είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα για μικρούς χώρους ή αν μετατρέπετε μια μικρή γωνία του σπιτιού σε γραφείο σπιτιού.

Φωτισμός - Εάν το γραφείο σας δεν έχει πολύ φυσικό φως, πρέπει να προσθέσετε τον κατάλληλο φωτισμό. Η επιλογή του σωστού φωτισμού είναι απαραίτητη καθώς επηρεάζει την εγρήγορση, με το λευκό φως να είναι γνωστό ότι βελτιώνει την παραγωγικότητα και το κίτρινο φως να είναι γνωστό ότι προκαλεί κόπωση και χαμηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας.

Φυτά - Εάν εργάζεστε σε εσωτερικούς χώρους για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, τα φυτά προσθέτουν ένα άγγιγμα της φύσης στο περιβάλλον του γραφείου σας.

Αξεσουάρ γραφείου - Μειώστε τα επίπεδα άγχους διατηρώντας το γραφείο σας οργανωμένο. Τα μικρά καλάθια ή οι δίσκοι διατηρούν το στυλό, το χαρτί και τα αρχεία στη θέση τους.

Έπιπλα - Εάν έχετε αρκετά μεγάλο χώρο, ένας ωραίος χώρος υποδοχής είναι μια ωραία προσθήκη στο γραφείο στο σπίτι. Σας επιτρέπει να μετακινηθείτε μεταξύ των χώρων κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προσθέσετε μια άνετη αίσθηση στο γραφείο σας. Εναλλακτικά, ένα κρυφό πτυσσόμενο κρεβάτι σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα γραφείο που θα λειτουργεί ως υπνοδωμάτιο επισκεπτών όταν χρειάζεται.

Οι τάσεις του design στα οικιακά γραφεία

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, η ιδέα ενός παραδοσιακού γραφείου στο σπίτι εξαφανίζεται. Αντ 'αυτού, τα άτομα που εργάζονται από το σπίτι δημιουργούν χώρους πιο συμβατούς με τα προσωπικά γούστα, το στυλ και τις ανάγκες τους. Ακολουθούν μερικές από τις τελευταίες τάσεις σχεδιασμού οικιακών γραφείων.

Μινιμαλιστικοί χώροι εργασίας - Αντί για ογκώδη γραφεία και καρέκλες γραφείων, υπάρχει μια κίνηση προς τους μικρους χώρους εργασίας που είναι έξυπνοι και πρακτικοί. Αυτό συμβαδίζει με την ευρύτερη φύση του μινιμαλιστικού τρόπου ζωής.

Δωμάτια πολλαπλών χρήσεων - Όταν ο χώρος είναι ένα ζήτημα, το να έχετε ένα ειδικό γραφείο στο σπίτι μπορεί να είναι πολυτέλεια. Μια συνήθης τάση είναι να ενσωματώσετε ένα ανάκλιντρο που λειτουργεί ως καναπές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ένα κρυφό πτυσσόμενο κρεβάτι. Αυτό επιτρέπει στο σπίτι σας να μετατρέπεται σε υπνοδωμάτιο επισκεπτών όταν υπάρχει ανάγκη.

Ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα- Η εργασία από το σπίτι σημαίνει ότι μπορείτε να διακοσμήσετε το γραφείο σας με όποιον τρόπο θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για το τι θα λένε οι συνάδελφοί σας. Και αντί να ενσωματώνουν τα παραδοσιακά έπιπλα γραφείου στο σπίτι, οι άνθρωποι επιλέγουν ειδικά σχεδιασμένα και λειτουργικά κομμάτια. Για παράδειγμα, η ζήτηση για ειδικά προσαρμοσμένα γραφεία εργασίας που είναι πλήρως ρυθμιζόμενα και σχεδιασμένα ειδικά για το χώρο εργασίας ενός ατόμου αυξάνεται γρήγορα.

Το εξωτερικό γραφείο στο σπίτι - Για όσους έχουν χώρο, η μετατροπή ενός εξωτερικού χώρου σε γραφείο στο σπίτι επιτρέπει στους ανθρώπους να διαχωρίζουν το σπίτι και το περιβάλλον εργασίας τους. Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε δημιουργικούς χώρους που χρησιμοποιούνται όπως για παράδειγμα από συγγραφείς και φωτογράφους, αλλά και είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν το χώρο και τα χρήματα να επενδύσουν σε ένα.