Μινιμαλιστικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Μινιμαλιστικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Το μινιμαλιστικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Τι είναι το μινιμαλιστικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού;
Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι εξοικειωμένοι με την έννοια του μινιμαλισμού, η οποία περιλαμβάνει την απογύμνωση των πραγμάτων στην πιο βασική τους μορφή. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε, από την τέχνη και τον τρόπο ζωής έως την αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση.

Ο μινιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός μοιάζει πολύ με τον μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό και περιλαμβάνει τη χρήση των γυμνών βασικών στοιχείων για τη δημιουργία ενός απλού και λιτού χώρου. Χαρακτηρίζεται από απλότητα, καθαρές γραμμές και μονοχρωματική παλέτα με χρώμα που χρησιμοποιείται ως προφορά. Συνδυάζει συνήθως μια ανοιχτή κάτοψη, άπλετο φως και λειτουργικά έπιπλα, και εστιάζει στο σχήμα, το χρώμα και την υφή μόνο λίγων βασικών στοιχείων.

Τα στοιχεία του μινιμαλιστικού σχεδιασμού

Τα αυστηρώς απαραίτητα
Η μινιμαλιστική προσέγγιση χρησιμοποιεί μόνο τα βασικά στοιχεία: φως, φόρμα και όμορφα υλικά, συνήθως σε ανοιχτή διάταξη, για να δημιουργήσει μια αίσθηση ελευθερίας και χαλάρωσης. Δεν υπάρχει υπερβολική διακόσμηση. Αντ 'αυτού, οι λίγες λεπτομέρειες που χρησιμοποιούνται είναι απλές και συνδυάζονται αρμονικά στο περιβάλλον. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή ενός μοναδικού έργου τέχνης που στολίζει έναν τοίχο του σαλονιού ή ένα όμορφο βάζο πάνω από το τραπέζι της τραπεζαρίας.

Καθαρές γραμμές
Τα μινιμαλιστικά έπιπλα και αξεσουάρ εστιάζουν στη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα. Οι επίπεδες, λείες επιφάνειες και οι ισχυρές, καθαρές γραμμές δημιουργούν έντονες δηλώσεις που τονίζουν την ουσιαστική φύση κάθε αντικειμένου. Δεν θα βρείτε έπιπλα και αξεσουάρ με ιδιαίτερα σχέδια ή πολύ λεπτομερή διακόσμηση. Αντίθετα, η εστίαση είναι στην καθαρότητα και την απλότητα του σχήματος και της φόρμας.

Διαφανείς και καθαροί πάγκοι και επιφάνειες, γυμνοί τοίχοι με ελάχιστα έργα τέχνης, και η εξάλειψη της ακαταστασίας, συμπεριλαμβανομένων σωρών χαρτιών και αξεσουάρ, είναι επίσης απαραίτητα για τη δημιουργία ενός μινιμαλιστικού χώρου.

Μονοχρωματική παλέτα αποχρώσεων

Ένας μονοχρωματικός συνδυασμός χρωμάτων που αποτελείται από λευκά, μπεζ και γκρι είναι χαρακτηριστικό των μινιμαλιστικών χώρων.

Η τάση σχεδιασμού Breathe μας αποτυπώνει υπέροχα την ουσία του μινιμαλιστικού σχεδιασμού. Αυτή η τάση φαίνεται να μειώνει τις φόρμες και τα χρώματα στις απλούστερες καταστάσεις τους, δημιουργώντας ευάερους, φωτεινούς και κομψούς χώρους. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ελαφριές και απαλές φυσικές αποχρώσεις, όπως κρύες και ζεστές γκρι μαλακές και γυμνούς τόνους.

Κάνοντας ένα μινιμαλιστικό χώρο ζεστό και φιλόξενο

Οι μινιμαλιστικοί χώροι είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι για την καθαρή, απέρριτη, χωρίς ακαταστασία, μονοχρωματική εμφάνιση. Η αποσυμπίεση του χώρου βοηθά στην αποσυμπίεση του μυαλού και στη δημιουργία μιας αίσθησης οπτικής ηρεμίας. Ωστόσο, ορισμένα μινιμαλιστικά σχέδια διατρέχουν τον κίνδυνο να αισθανθούν λίγο άψυχα. Για να το αποφύγετε αυτό, και για να διασφαλίσετε ότι ο μινιμαλιστικός σας χώρος έχει επίσης μια φιλόξενη αίσθηση, υπάρχουν μερικές μικρές πινελιές που μπορείτε να κάνετε. Είτε πρόκειται για κουζίνα, υπνοδωμάτιο ή καθιστικό, ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να προσθέσετε ζεστασιά και χρώμα στα μινιμαλιστικά δωμάτιά σας.

• Συνδυάστε διαφορετικές αποχρώσεις και υφές
Όταν χρησιμοποιείτε μια μονοχρωματική παλέτα χρωμάτων, ένας πολύ καλός τρόπος για να προσφέρετε ζεστασιά στο χώρο είναι να ενσωματώσετε διαφορετικές αποχρώσεις και να αναμίξετε υφές. Για παράδειγμα, η χρήση ταπετσαρίας από λινό και υφάσματα από μαλακό μαλλί και χαλιά στην κρεβατοκάμαρα προσθέτει καταπραϋντική ζεστασιά. Στο μπάνιο, η υφή και ο κόκκος των μοτίβων πλακιδίων μπορούν να προσθέσουν οπτικό ενδιαφέρον διατηρώντας παράλληλα μια ουδέτερη χρωματική παλέτα, ενώ τα αξεσουάρ από ξύλο μπορούν να μαλακώσουν τα έντονα λευκά ή τα στοιχεία από τσιμέντο.

Ενσωματώστε υφαντά
Τα υφάσματα προσθέτουν υφή και παρέχουν πρόσθετη διάσταση και ζεστασιά σε ένα χώρο. Τα υφάσματα, τα κλινοσκεπάσματα, τα μαξιλάρια και τα χαλιά περιοχής σε διάφορα υφάσματα όπως λινό και βαμβάκι είναι μερικά μόνο παραδείγματα για το πώς μπορείτε να προσθέσετε ζεστασιά και άνεση σε ένα δωμάτιο διατηρώντας παράλληλα ένα μινιμαλιστικό στιλ.