Τοποθέτηση ξύλινου & laminate δαπέδου

Τοποθέτηση ξύλινου & laminate δαπέδου

Με το νέο σύστημα κλειδώματος γωνίας 2-Lock, το ξύλινο και το laminate δάπεδο είναι εύκολο να τοποθετηθεί, με λίγα μόνο εργαλεία:

• Πριόνι
• Μολύβι
• Μέτρο
• Ηλεκτρική σκούπα

Βήμα 1– Προετοιμασία υποδαπέδου

Για να εξασφαλίσετε την ομαλή τοποθέτηση, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε την επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετήσετε το δάπεδο σας. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πλωτή εγκατάσταση, το ξύλινο και το laminate δάπεδο μπορεί να εγκατασταθεί πάνω σε ένα υπάρχον δάπεδο, όπως:

• PVC ή linoleum
• Ξύλινο δάπεδο
• Laminate
• Πλακίδια
• Μοκέτα

Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί πάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε ένα στεγνό, επίπεδο και καθαρό υποδάπεδο. Αφαιρέστε τις ανωμαλίες και χρησιμοποιήστε πάντα ένα υπόστρωμα. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι υποστρώματος. για παράδειγμα, σε υποστρώματα όπως το σκυρόδεμα που περιέχει υψηλότερη στάθμη υγρασίας, πρέπει να εγκατασταθεί φράγμα υγρασίας. Ή αν ζείτε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, μπορείτε να εξετάσετε ένα υπόστρωμα με ιδιότητες μείωσης του θορύβου. Ή και τα δύο!

Βήμα 2 – Προετοιμασία δαπέδου

Είναι σημαντικό να επιτρέψετε στο δάπεδο να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί τοποθετώντας τις σφραγισμένες συσκευασίες στο δωμάτιο για τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την τοποθέτηση.

Βήμα 3–Τοποθέτηση του δαπέδου

Πλάνο τοποθέτησης
Κατά γενικό κανόνα, οι σανίδες τοποθετούνται ακολουθώντας την κατεύθυνση της κύριας πηγής φωτός. Εάν ο χώρος είναι στενός, σαν διάδρομος, οι σανίδες πρέπει να τρέχουν κατά μήκος του δωματίου, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του φωτός.

Αφού μετρήσετε το δωμάτιό σας και λάβετε υπόψη ένα κενό διαστολής 8-10mm γύρω από το δωμάτιο, βεβαιωθείτε ότι όλη η τελευταία σειρά θα είναι μεγαλύτερη από 5cm και ότι η σανίδα στο τέλος κάθε σειράς θα είναι μεγαλύτερη από 30cm (50cm για μεγάλες σανίδες).

Συμβουλή: εάν χρησιμοποιείτε ένα πριόνι χειρός, κόψτε πάντα τις σανίδες με την όψη προς τα κάτω, ώστε να μην καταστρέψετε το ορατό μέρος. Για πριονοκορδέλα, είναι συνήθως το αντίθετο, αλλά θα εξαρτηθεί από τον τύπο της λεπίδας που χρησιμοποιείτε.

Σύσταση: Κατά την τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου σε πολύ μεγάλους χώρους (μήκους ή πλάτους 10 μέτρων) ή σε χώρους επικοινωνίας όπου δεν είναι δυνατή η χρήση προφίλ διαστολής, η κόλληση στο υποδάπεδο θα μειώσει τον κίνδυνο λυγισμού.

Τοποθέτηση δαπέδου
Ανοίξτε αρκετά κουτιά από σανίδες και ταξινομήστε για μια αρμονική εμφάνιση:


• Το ξύλο είναι ένα φυσικό προϊόν και όλες οι σανίδες είναι διαφορετικές, οπότε βεβαιωθείτε ότι οι σανίδες με κόμπους και φυσικές χρωματικές παραλλαγές είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες σε όλη την αίθουσα

• Το laminate έχει ένα τυπωμένο σχέδιο που επαναλαμβάνει κάθε 10 σανίδες (ο αριθμός ποικίλει ανάλογα με τον τύπο), οπότε πρέπει να αποφύγετε να έχετε δύο παρόμοιες σανίδες πλάι πλάι

Τοποθετήστε την πρώτη σειρά κατά μήκος ενός τοίχου και θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε αποστάτες σε όλο το δωμάτιο για να επιτρέψετε ένα κενό διαστολής. Τα ξύλινα και laminate δάπεδα (που αποτελούνται σε ποσοστό 80% από ξύλο) κινούνται με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στο δωμάτιο - χωρίς χάσμα διαστολής μπορούν να λυγίσουν.

Φινίρισμα
Αφού τοποθετήσετε όλες τις σανίδες, αφαιρέστε τους αποστάτες και τοποθετήστε το σοβατεπί που καλύπτει τα διάκενα διαστολής και προσθέστε κομψότητα στο εσωτερικό σας.

Συνοψίζοντας: η εγκατάσταση ξύλινων και laminate δαπέδων είναι εύκολη! Τα πέντε πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι τα εξής:

  1. Το υποδάπεδο πρέπει να είναι επίπεδο, καθαρό και στεγνό
  2. Μην βιάζεστε - το πάτωμα πρέπει να εγκλιματιστεί για διάστημα 48 ωρών
  3. Προγραμματίστε προσεκτικά την εγκατάστασή σας για να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις
  4. Μην ξεχνάτε τα κενά διαστολής
  5. Μην ξεχνάτε τα συνδυαζόμενα σοβατεπί
     

Εάν είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το δάπεδο σας, μεταβείτε στο κέντρο τεκμηρίωσης για να λάβετε τις κατάλληλες οδηγίες πλήρους εγκατάστασης και παρακολουθήσετε το βίντεο εγκατάστασης!