Vintage στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Vintage στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Τι είναι to vintage στυλ εσωτερικού σχεδιασμού;

Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση του σπιτιού σας σε στυλ vintage σημαίνει γενικά ενσωμάτωση επίπλων, αξεσουάρ και αποχρώσεων από μια προηγούμενη εποχή. Πράγματι, πολλά στυλ εσωτερικού σχεδιασμού διαθέτουν στοιχεία και διακόσμηση εμπνευσμένα από το vintage στυλ, όπως shabby chic, μοντέρνα, γαλλικά country, αρτ ντεκό, ρετρό και βιομηχανικά στυλ. Το vintage σχέδιο ποικίλλει επίσης σημαντικά ανάλογα με την περίοδο στην οποία εστιάζει. Ένα ιδιαίτερο vintage στυλ εσωτερικού σχεδιασμού, για παράδειγμα, προκαλεί μια αίσθηση νοσταλγίας και ρομαντικής, ντεμοντέ γοητείας που σχετίζεται με τη δεκαετία του 1940 και του 50.

Αυτό το ιδιαίτερο στυλ χαρακτηρίζεται από τη χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύλο, συμπεριλαμβανομένου του βαμμένου και του φυσικού ξύλου, και των φυσικών υφασμάτων όπως το λινό, το μαλλί και το βαμβάκι. Παλιά ή τεχνητά παλαιωμένα έπιπλα συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο και υφάσματα με ταπετσαρία, ή κομμάτια που παραδίδονται με αγάπη από τους παππούδες, δίνουν σε αυτό το στυλ μια ντεμοντέ και κομψή εμφάνιση. Όμορφες, ρέουσες γραμμές μαζί με μια παλέτα απαλών χρωμάτων καθορίζουν την απαλότητα και τη θηλυκότητά της.

Στοιχεία του vintage στυλ σχειδιασμού

 

Καθένα από τα στοιχεία σε έναν εκλεκτής ποιότητας χώρο συνεργάζεται για να δημιουργήσει μια αύρα κομψότητας και χαριτωμένης ατμόσφαιρας και μια ατμόσφαιρα γαλήνιας νοσταλγίας.
Ακολουθούν μερικά από τα βασικά στοιχεία του vintage εσωτερικού σχεδιασμού, ακολουθούμενα από μερικές ιδέες διακόσμησης για να ξεκινήσετε.

• Δάπεδα από ξύλο με φαρδιές σανίδες ή δάπεδα σε όψη ξύλου
Τα ξύλινα δάπεδα από φαρδιές σανίδες είναι ιδανικά για σπίτια σε στυλ vintage. Οι φαρδιές σανίδες δείχνουν περισσότερο την υφή του ξύλου και περιλαμβάνουν περισσότερους κόμπους και ατέλειες. Αυτές οι πινελιές προσθέτουν ρουστίκ γοητεία και συμβάλουν στο να γίνει ένας χώρος μοναδικός.

Στην Tarkett, οι συλλογές ξύλινων δαπέδων μας περιλαμβάνουν επιλογές δαπέδου σε στυλ vintage που συνδυάζουν τη γοητεία και τη λεπτομέρεια των παλιών ξύλινων πατωμάτων με όλα τα πλεονεκτήματα του σύγχρονου δαπέδου για μια ρουστίκ, ζωντανή εμφάνιση από την πρώτη μέρα. Οι φθαρμένες επιφάνειες που μπορεί να βρείτε σε μεταχειρισμένα έπιπλα ή σε παλιά δάπεδα έχουν αναδημιουργηθεί. Τα σημάδια των πριονιών, οι εσοχές ή άλλες λεπτομέρειες φθοράς κάνουν το πάτωμα να φαίνεται σαν να έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό.

Εναλλακτικά, τα ρολά βινυλίου και οι συλλογές LVT δαπέδων προσφέρουν δάπεδα με εμφάνιση ξύλου αλλά και υψηλή αντοχή στο νερό και τις γρατσουνιές, ιδανικά για τη δημιουργία vintage αίσθησης σε εισόδους, τραπεζαρίες και κουζίνες.

• Παστελ αποχρώσεις

Μια vintage παλέτα χρωμάτων από αυτήν την περίοδο είναι απαλή και θηλυκή. Τα ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το κρεμ και το μπεζ, αποδίδονται σε στρώσεις σε συνδυασμό με απαλούς γκρι και απαλούς παστέλ, όπως μπλε και ανοιχτό ροζ και λιλά. Ένας απλός χρωματικός συνδυασμός μπορεί να συμπληρωθεί με έναν τοίχο με ταπετσαρία σε λουλουδάτο μοτίβο για να προσθέσει ακόμη πιο vintage στυλ στο δωμάτιο.

• Έπιπλα που έχουν υποστεί φθορά

Ενσωματώστε ξύλινα έπιπλα που έχουν υποστεί φυσική η τεχνητή φθορά για μια vintage ατμόσφαιρα. Ντουλάπες, κομοδίνα και τραπεζάκια με συρτάρια και σκαλιστές λαβές, και μαλακές καρέκλες και καναπέδες με ξύλινα κουφώματα και στρογγυλεμένα σκαλιστά πόδια είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως vintage. Τα μεγάλα, ξύλινα και γυάλινα ντουλάπια είναι ιδανικά για την προβολή vintage αντικειμένων όπως γυαλικά, ασημικά και σερβίτσια.

Ιδέες vintage διακόσμησης

Για να προσθέσετε μερικές πινελιές, ακολουθούν μερικές ιδέες για διακόσμηση σε στυλ vintage.

• Floral μοτίβα
Τα μοτίβα λουλουδιών είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας vintage εμφάνισης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ταπετσαρία, μαξιλάρια, ακόμη και υφάσματα με ξεθωριασμένα σχέδια λουλουδιών και σε μια απαλή, παστέλ παλέτα χρωμάτων. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μοτίβα λουλουδιών με άλλα βοτανικά στοιχεία ή ακόμα και πουλιά και πεταλούδες.

• Γυάλινος πολυέλαιος
Αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά αίγλης και θηλυκότητας στον χώρο σας σε στυλ vintage, βάλτε έναν παρηκμασμένο γυάλινο πολυέλαιο.

• Υφάσματα
Μακριές, χαριτωμένες vintage κουρτίνες, λεπτές χαρτοπετσέτες δαντέλας στα κομοδίνα και κομμό, έπιπλα με ταπετσαρία λουλουδιών, διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια, κλινοσκεπάσματα από vintage υφάσματα και χαλιά περιοχής από φυσικά υλικά και σε απαλούς ουδέτερους τόνους ενισχύουν την αίσθηση του vintage.