Vinyl δάπεδα στην κουζίνα και το μπάνιο

Vinyl δάπεδα στην κουζίνα και το μπάνιο

Είτε είστε μόνοι ή μέρος μιας οικογένειας έξι ατόμων, η κουζίνα και το μπάνιο είναι δύο από τα πιο πολυσύχναστα δωμάτια στο σπίτι. Είναι επίσης τα δύο δωμάτια όπου η υγρασία είναι πάντα παρούσα.

Σε μια κουζίνα, με ατμό, πιτσιλιές και διαρροές από το μαγείρεμα και το πλύσιμο, τα δάπεδα πρέπει να είναι αδιάβροχα, ανθεκτικά στους λεκέδες και να είναι εύκολο να καθαριστούν και να συντηρηθούν. Το ίδιο συμβαίνει και με το μπάνιο όπου υπάρχουν συνεχώς ατμός από το ντους, πιτσιλιές κατά την ώρα του μπάνιου και υγρές πετσέτες. Η αντοχή στην ολίσθηση και η άνεση κατά τη στάση και τη βάδιση είναι επίσης σημαντικές προϋποθέσεις και για την κουζίνα και για το μπάνιο.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, το vinyl δάπεδο είναι μια ιδανική επιλογή: αδιάβροχο, πολύ εύκολο να καθαριστεί και άνετο στην αίσθηση κατά τη στάση και τη βάδιση. Είναι επίσης διαθέσιμο με αντιολισθητικές ιδιότητες, καθιστώντας το ιδανική λύση δαπέδου για κουζίνες και μπάνια. Διατίθεται σε πολλά σχέδια και χρώματα, καθώς και στυλ που κυμαίνονται από σύγχρονο έως κλασικό, παρέχοντας σας την ελευθερία να δημιουργείτε δάπεδα που ταιριάζουν απόλυτα με τα γούστα και τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Vinyl δάπεδο στην κουζίνα και το μπάνιο: ποιά είναι η καλύτερη επιλογή;

Τόσο το LVT όσο και το vinyl ρολό είναι εξαιρετικά κατάλληλες επιλογές δαπέδου για κουζίνες και μπάνια. Η επιλογή συχνά εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό.

 

Είναι το LVT κατάλληλο για κουζίνες και μπάνια;

Το LVT είναι ανθεκτικό στη φθορά και την υγρασία και καθαρίζεται και συντηρείται εύκολα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή δαπέδων για κουζίνες και μπάνια. Στην Tarkett, συνδυάζουμε τις τελευταίες τεχνολογίες για να προσφέρουμε μια απόλυτη εμπειρία δαπέδων LVT που είναι σε θέση να διαχειριστούν τις πιο πολυσύχναστες κουζίνες και μπάνια 

Οι σειρές LVT μας τόσο με εύκαμπτο όσο και με άκαμπτο πυρήνα κατασκευάζονται σε στρώματα για να παρέχουν δομική σταθερότητα, εξασφαλίζοντας εξαιρετική αντοχή. Εφαρμόζουμε μια επεξεργασία PUR (ενισχυμένης πολυουρεθάνης) σε όλες τις σειρές δαπέδων βινυλίου, παρέχοντας αδιάβροχο φινίρισμα και εξασφαλίζοντας εξαιρετική προστασία από γρατσουνιές, φθορά και λεκέδες.

Επιπλέον, χάρη στο διακοσμητικό στρώμα υψηλής ευκρίνειας, το οποίο προσφέρει ανάγλυφη αποτύπωση, μπορείτε να έχετε την εμφάνιση και την αίσθηση του φυσικού πλακιδίου ή του ξύλου, σε προσιτή τιμή. Όλα τα προϊόντα μας LVT συνοδεύονται από εγγύηση 15-20 ετών και είναι πλήρως απαλλαγμένα από φθαλικές ενώσεις.

Είναι το vinyl ρολό κατάλληλο για κουζίνες και μπάνια;

Όπως το LVT, το vinyl ρολό είναι ανθεκτικό στη φθορά και την υγρασία και είναι εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί. Για αυτούς τους λόγους είναι μια εξαιρετική επιλογή δαπέδου για κουζίνες και μπάνια.

Μία από τις διαφορές μεταξύ του vinyl ρολού και του LVT είναι ότι vinyl ρολό έρχεται σε φύλλα και συνήθως υπάρχουν πολύ λίγες έως καθόλου, ενώσεις κατά την εγκατάσταση. Αυτό το καθιστά μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για περιοχές που υπόκεινται σε υγρασία, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου και της κουζίνας.

Μια άλλη διάκριση είναι η ευρύτερη ποικιλία επιλογών σχεδιασμού και χρωμάτων που διατίθενται σε ρολό βινυλίου. Εκτός από την τέλεια αναπαραγωγή φυσικών υλικών όπως το ξύλο και η πέτρα, το μοντέρνο ρολό βινυλίου προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή σχεδίων. Οι επιλογές είναι απεριόριστες όσον αφορά την εύρεση σχεδίων και στυλ που ταιριάζουν στα μεμονωμένα γούστα και ταιριάζουν με τις σύγχρονες τάσεις κουζίνας και μπάνιου.

Η αφρώδης επένδυση των vinyl ρολών δημιουργεί μια μαλακή και ζεστή επιφάνεια, δημιουργώντας μια θερμή αίσθηση στο πόδι σας. Επιπλέον, τα ποτήρια και τα πιάτα δεν θα σπάνε εύκολα όταν πέφτουν στο δάπεδο. Η εξαιρετική θερμομόνωση και η αντοχή στην ολίσθηση καθιστούν επίσης το ρολό βινυλίου ιδανική επιλογή για το μπάνιο.

Πως να τοποθετήσετε vinyl δάπεδο στην κουζίναι και το μπάνιο;

Ο τρόπος εγκατάστασης του vinyl δαπέδου στην κουζίνας ή το μπάνιο εξαρτάται από το προϊόν που επιλέγετε και από τη συνιστώμενη μέθοδο εγκατάστασης του κατασκευαστή. Η Tarkett έχει αναπτύξει μια πλήρη γκάμα δαπέδων LVT και ρολών βινυλίου που μπορούν να εγκατασταθούν απλά και γρήγορα. Μάθετε περισσότερα για το πώς να εγκαταστήσετε το δάπεδο Tarkett LVT ή βινυλίου.

Είναι το vinyl αδιάβροχο;

Το δάπεδο βινυλίου είναι ένα αδιάβροχο προϊόν. Ωστόσο, είναι προϊόν εσωτερικού χώρου και δεν πρέπει να εγκατασταθεί σε εξωτερικούς χώρους ή σε ντους! Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ τα προϊόντα δαπέδων βινυλίου είναι αδιάβροχα, η εγκατάσταση τους δεν είναι. Για παράδειγμα, το LVT έρχεται σε σανίδες ή πλακίδια που τοποθετούνται δίπλα το ένα στο άλλο, με αποτέλεσμα πολλές ενώσεις. Έτσι, ενώ οι σανίδες και τα πλακίαδια είναι αδιάβροχα, εάν δεν είναι σωστά εγκατεστημένα, υπάρχει η πιθανότητα διαρροής νερού ή υγρασίας μέσω των ενώσεων. Το ρολό βινυλίου, από την άλλη πλευρά, έρχεται σε φύλλα και συνήθως υπάρχουν πολύ λίγες, έως καθόλου ενώσεις κατά την εγκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο μορφές του συνιστώνται για τοποθέτηση σε κουζίνες και μπάνια. 

Πως να συντηρήσετε τα vinyl δάπεδα σε κουζίνες και μπάνια;

Είτε έχετε LVT είτε vinyl ρολά, o καθαρισμός και η συντήρηση γίνεται με απλό τρόπο, γρήγορα και εύκολα. Το να διατηρείτε υγιεινά τα μπάνια και τις κουζίνες σας είναι απλό εφόσον ακολουθείτε μερικά βασικά βήματα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού και συντήρησης των δαπέδων βινυλίου.