Βιομηχανικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Βιομηχανικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Τι είναι το βιομηχανικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού;

Εμπνευσμένο από βιομηχανικές κατασκευές όπως εργοστάσια και αποθήκες, το στυλ βιομηχανικού εσωτερικού σχεδιασμού (αναφέρεται επίσης ως industrial chic) χαρακτηρίζεται από αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και πρώτες ύλες, όπως εκτεθειμένο τούβλα, μέταλλο, ξύλο και σκυρόδεμα. Ουσιαστικά, τα δομικά στοιχεία και τα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του χώρου γίνονται το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού.

Ποιά είναι τα κύρια στοιχεία του βιομηχανικού στυλ;

Το βιομηχανικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού συνδέεται συχνά με τα αστικά κέντρα όπου οι βιομηχανικοί χώροι έχουν μετατραπεί σε χώρους διαβίωσης, όπως οι δημοφιλείς μετατροπές lofts. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας βιομηχανικά φινιρίσματα και διακόσμηση, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το στυλ σε οποιονδήποτε χώρο ή σκηνικό. Ακολουθούν μερικά από τα βασικά στοιχεία των βιομηχανικών σχεδιασμένων χώρων.

• Πρώτες, ημιτελείς ύλες
Ένα βασικό χαρακτηριστικό των βιομηχανικών χώρων είναι η χρήση πρώτων υλών τόσο για δομικά στοιχεία όσο και για έπιπλα. Υπάρχει μια ξεκάθαρη έλλειψη λεπτών διακοσμητικών στοιχείων, με έμφαση να δίνεται σε ατελή φινιρίσματα και πρώτες ύλες, όπως, εκτεθειμένα τούβλα, σκυρόδεμα, μεταλλικές σωληνώσεις, εκτεθειμένο χάλυβα και ξύλινα δοκάρια, ανοξείδωτο ατσάλι και ακατέργαστο ξύλο.

Το σκληρό ξύλο και το τσιμέντο είναι δύο δημοφιλείς βιομηχανικές επιλογές δαπέδων. Για παράδειγμα, ανακαινισμένα δάπεδα από ξύλο για παράδειγμα, προσθέτουν ζεστασιά και χαρακτήρα σε έναν βιομηχανικό χώρο και παρέχουν μεγάλη αντίθεση σε στοιχεία όπως το σκυρόδεμα και το μέταλλο.

• Ανθεκτικά, χρηστικά έπιπλα
Τα έπιπλα από ατσάλι, σίδερο, δέρμα και μασίφ ξύλο είναι τυπικά αυτού του στυλ. Οι μεγάλες τραπεζαρίες ή τα μεγάλα τραπέζια εργασίας, τα τραπεζάκια του καφέ και τα πλαϊνά τραπέζια που κατασκευάζονται από ξύλο, τα ερμάρια στους τροχούς και τα μεταλλικά σκαμπό και τα ράφια είναι μερικά παραδείγματα επίπλων με συμπαγή, βιομηχανική αίσθηση. Η αντιπαράθεση ξύλου και μετάλλου λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε βιομηχανικούς χώρους. Καναπέδες και καρέκλες με δερμάτινο φινίρισμα ή vintage κομμάτια όπως ένα παραδοσιακό chesterfield λειτουργούν επίσης καλά.

• Ανοχτός χώρος

Μια ανοιχτή κάτοψη και οι ψηλές οροφές είναι χαρακτηριστικά των βιομηχανικών εσωτερικών χώρων. Οι μεγάλοι, ανοιχτοί χώροι περιλαμβάνουν συχνά πολλά δωμάτια, όπως η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι που συνδυάζονται σε ένα. Στη συνέχεια, τα καλά τοποθετημένα έπιπλα χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν τα δωμάτια. Αυτός ο ανοιχτός χώρος αυξάνει την ορατότητα των δομικών στοιχείων, προσθέτοντας στη βιομηχανική αίσθηση του χώρου.

• Απλή, ουδέτερη χρωματική παλέτα

Καθοδηγούμενη από πρώτες ύλες, μια βιομηχανική παλέτα χρωμάτων περιλαμβάνει ζεστά και ουδέτερα χρώματα. Ματ μαύρο, αποχρώσεις του γκρι και λευκό χρησιμοποιούνται επίσης για να προσθέσουν αντίθεση.

Εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο περισσότερο χρώμα στους βιομηχανικούς σας χώρους, η τάση σχεδιασμού Bohemian Explorer παρέχει μοναδική έμπνευση. Με βάση τις τρέχουσες τάσεις, μια έντονη χρωματική παλέτα από βαθιές, πικάντικες αποχρώσεις ρουμπινιού, αισθησιακό σμέουρο, κόκκινο μάγμα και βαθύ μπλε, θα συμπληρώσει τέλεια ένα στυλ σχεδιασμού εμπνευσμένο από τη βιομηχανία. Προτείνονται επίσης έπιπλα και διακοσμητικά κομμάτια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν επιπλέον χρώματα σε ένα χώρο.

Segno ξύλινο δάπεδο με μάρμαρο
Iconik 30 carcassone mix cold beige

Ιδέες βιομηχανικής διακόσμησης

Ο συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων με τις σωστές πινελιές θα ολοκληρώσει τη βιομηχανική σας εμφάνιση. Ακολουθούν μερικές ιδέες διακόσμησης για να ξεκινήσετε.

• Σύγχρονες συσκευές με βιομηχανικό στυλ
Ένας απλός τρόπος ενσωμάτωσης ενός βιομηχανικού στυλ στην κουζίνα είναι η δημιουργία σύγχρονων συσκευών με βιομηχανικό σχεδιασμό. Η ανάμειξη σύγχρονων συσκευών με παλιό βιομηχανικό υλικό είναι μια άλλη επιλογή.

• Μοναδικός φωτισμός
Τόσο τα vintage όσο και τα μοντέρνα σχέδια φωτισμού λειτουργούν καλά. Ελαφριές σφαίρες κρεμασμένες με σύρματα, κρεμαστά φωτιστικά όπως φωτιστικά νήματος και φωτιστικά με ρουστίκ μέταλλα δημιουργούν μια άμεση βιομηχανική εμφάνιση.

• Τέχνη τοίχου
Η vintage ή η μηχανική τέχνη θα προσθέσει ενδιαφέρον σε μεγάλους, γυμνούς, βιομηχανικούς τοίχους. Το wall art μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προσθήκη χρώματος και μεμονωμένου χαρακτήρα.