Οι νέες τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού στην εποχή του Covid

Οι νέες τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού στην εποχή του Covid

Η πανδημία Covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και οι άνθρωποι αναζητούν νέους τρόπους προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα. Ο χώρος του σπιτιού έχει γίνει πολύ σημαντικός και οι άνθρωποι σήμερα έχουν μια νέα και φρέσκια οπτική για το πώς θα ήθελαν να είναι το σπίτι τους.

Τα πρόσφατα lockdown και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν συμβάλει σε αυτήν τη νέα προοπτική, οπότε τώρα οι άνθρωποι αναζητούν νέους τρόπους για να ζουν καλά και να αισθάνονται καλά. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ευημερία τους συνδέεται με το εσωτερικό των σπιτιών τους, οπότε θέλουν να δημιουργήσουν χώρους που μπορούν εύκολα να μετασχηματιστούν, είτε πρόκειται για ένα οικιακό γραφείο, το playroom ή το σαλόνι .

Αυτοί οι νέοι τρόποι έχουν οδηγήσει σε μια σειρά από νέες αναδυόμενες τάσεις που η Tarkett αποκαλεί Clean Dream, Natural Bond, Back to Craft και Street Connection.

Clean dream

Οι άνθρωποι που ταυτίζονται με την τάση CLEAN DREAM αισθάνονται καλύτερα σε έναν χώρο που είναι ελαφρύς, απέριττος και καθαρός. Χρειάζονται ένα καθαρό και φωτεινό χώρο διαβίωσης για να αισθάνονται καλά. Η αίσθηση χαλάρωσης και άνεσης στο σπίτι είναι σημαντική για αυτούς. Θέλουν να δημιουργήσουν μια όαση καταπραϋντικής ζεστασιάς, άνεσης και ευκολίας, ένα μέρος όπου μπορούν να ξεφύγουν από τις καθημερινές τους ανησυχίες. Αυτό είναι όπου θα περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους, οπότε είναι σημαντικό ο σχεδιασμός και η διακόσμηση να προκαλούν συναισθήματα ασφάλειας και προστασίας.

2021 Interior design trends

Natural bond

Οι άνθρωποι που ταυτίζονται με την τάση NATURAL BOND αναζητούν ένα χώρο που να αντανακλά την ύπαιθρο. Θέλουν να αισθάνονται συνδεδεμένοι με το περιβάλλον και μέσα στο σπίτι τους, έτσι ώστε να μπορούν να αφήσουν και να απολαύσουν την ισορροπία και τα οφέλη της φύσης. Θέλουν να δημιουργήσουν μια φωλιά από φυσικά υλικά που καταπραΰνουν και προστατεύουν, ώστε να ξεφύγουν από τα καθημερινά τους προβλήματα. Επίσης, επανεξετάζουν τις προτεραιότητες και τις αξίες τους και προσπαθούν να βελτιώσουν τον τρόπο που καταναλώνουν. Οι άνθρωποι προσπαθούν να ψωνίσουν πιο συνειδητά και να αγοράσουν τοπικά. Το σπίτι είναι το μέρος στο οποίο περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους, οπότε είναι σημαντικό τα έπιπλά τους να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και να αντανακλούν τις πεποιθήσεις τους που αφορούν μια καλύτερη καταναλωτική συνείδηση και μια κουλτούρα δημιουργίας λιγότερων απόβλητων.

2021 Interior design trends

Back to craft

Όσοι βλέπουν τον εαυτό τους πιο κοντά στην τάση BACK TO CRAFT συνήθως αισθάνονται έμπνευση από την ανθρώπινη σύνδεση και όταν περιβάλλονται από ατομική δημιουργικότητα. Για αυτούς, η ατομική τεχνογνωσία και εμπειρία, καθώς και η προσωπική ικανότητα και η ιστορία είναι το κλειδί. Το ανθρώπινο άγγιγμα είναι το παν, οπότε όταν η βιοτεχνία αναλαμβάνει τα ηνία από τη βιομηχανία, το να ζεις με ατέλειες είναι και το ζητούμενο και το επιθυμητό. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αγοράζουν τοπικά και υποστηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Πιστεύουν σε έναν καλύτερο και πιο προσωπικό τρόπο κατανάλωσης. Περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο σπίτι, επομένως είναι σημαντικό για τη διακόσμηση τους να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και να αντανακλά τις πεποιθήσεις τους.

2021 Interior design trends

Street connection

Τα άτομα που συνδέονται με την τάση STREET CONNECTION θέλουν να αποσυνδεθούν και να ξεπεράσουν τη βαριά παρούσα κατάσταση. Θέλουν να μοιράζονται τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση με τους φίλους και την οικογένειά τους και να γνωρίζουν ότι η δυνατότητα αλλαγής είναι πάντα μια υπαρκτή και δυνατή επιλογή. Οι αρθρωτοί και αναδιαμορφώσιμοι χώροι προσφέρουν ακριβώς αυτό. Επίσης, κινούνται μεταξύ της ανάγκης να αισθάνονται χαλαροί και ενεργοποιημένοι, επομένως προσαρμόζουν συχνά την καθημερινή τους ρουτίνα ώστε να περιλαμβάνει γιόγκα, μπάσκετ ή εργασία. Η μουσική, τα αθλήματα και τα παιχνίδια επηρεάζουν τον τρόπο ζωής τους, γιατί προκαλούν συναισθήματα απόλαυσης και ευτυχίας. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους το περνούν στο σπίτι, οπότε είναι σημαντικό η διακόσμηση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και να αντανακλά τον πρακτικό, ευέλικτο και συναρπαστικό τρόπο ζωής τους.

2021 Interior design trends

Το σπίτι μας είναι μέρος του αυτοπροσδιορισμού μας και συνήθως αντικατοπτρίζει τη δική μας προσωπικότητα. Η αυξημένη σύνδεση των ανθρώπων με τους χώρους διαβίωσής τους, δείχνει ότι ζούμε σίγουρα σε μια στιγμή μεγάλων αλλαγών. Πρέπει τώρα να προσαρμόσουμε και να κάνουμε δραστικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε σε αυτό. Δεν είναι πλέον μόνο ένα μέρος για ύπνο - είναι το μέρος όπου περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας: είναι το γραφείο μας, ο χώρος μέσα στον οποίο κοινωνικοποιούμαστε, ο τόπος που αθλούμαστε και πολλά άλλα. Για αυτό το λόγο κοιτάμε στο μέλλον για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε ένα σπίτι που αντικατοπτρίζει όλα αυτά.

Νιώθετε την ανάγκη να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας; Ανεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες στο Room Visualizer για να προβάλλετε το μελλοντικό σας εσωτερικό σχεδιασμό με το νέο ιδανικό για εσάς δάπεδο.