Η επιλογή ξύλινου δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

Η επιλογή ξύλινου δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

Τόσο τα μασίφ όσο και τα ημιμασίφ δάπεδα από σκληρό ξύλο είναι μια δημοφιλής επιλογή για υπνοδωμάτια. Είναι φυσικά όμορφα και μπορούν να συνδυαστούν με σχεδόν οποιαδήποτε ύφος διακόσμησης. Είναι επίσης εύκολο να διατηρηθούν καθαρά με σκούπισμα ή σφουγγάρισμα.

Η επιλογή του σωστού ξύλινου δαπέδου για το υπνοδωμάτιο σας συνεπάγεται τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τύπο του ξύλου,το  φινίρισμα, το μοτίβο των κόκκων και το πλάτος σανίδας. Και με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, είναι συχνά δύσκολο να γνωρίζουμε από πού να ξεκινήσουμε.

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό δάπεδο για την κρεβατοκάμαρά σας, έχουμε ταξινομήσει προσεκτικά τη σειρά των ξύλινων ημιμασίφ δαπέδων μας σε δέκα ξεχωριστές συλλογές: Grace, Heritage, NoblePrestige, Pure, Shade, Segno, Vintage and Viva. Κάθε συλλογή προσφέρει μια μοναδική συλλογή σχεδίων, μοτίβων, χρωμάτων και φινιρισμάτων για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα και αισθητική. 

Σε ένα υπνοδωμάτιο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ευγένειας και ευρυχωρίας. Για παράδειγμα, η συλλογή μας Heritage εστιάζει στις φυσικές λεπτομέρειες της βελανιδιάς, δημιουργώντας μια πιο ρουστίκ εμφάνιση.
Ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις σας στο στυλ σχεδίασης, το ξύλινο δάπεδο συνδυάζει στυλ, κομψότητα και ανθεκτικότητα μεγάλης διάρκειας για να βελτιώσει κάθε υπνοδωμάτιο.

Οφέλη χρήσης του ξύλινου δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ξύλινου δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

• Ελκυστικό και φυσικό
• Άνετο 
• Υγιεινό

Ελκυστικό - Το ξύλινο δάπεδο είναι φυσικό και κομψό και προσφέρει άμεση ζεστασιά και κομψότητα στα υπνοδωμάτια.

Άνετο  - Παρόλο που δεν είναι τόσο ζεστό ή μαλακό όσο η μοκέτα, το ξύλο είναι πιο άνετο από τις σκληρότερες εναλλακτικές για το δάπεδο του υπνοδωματίου, όπως το laminate. Τα χαλιά περιοχής χρησιμοποιούνται επίσης συνήθως πάνω από δάπεδα από σκληρό ξύλο για να προσθέσουν ζεστασιά και απαλότητα κάτω από τα πόδια.

Υγιεινό - Τα ξύλινα πατώματα είναι εύκολο να διατηρηθούν καθαρά και χωρίς σκόνη με σκούπισμα και σφουγγάρισμα, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες.

7869015
41008004

Μειονεκτήματα χρήσης ξύλινου δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

Τα μειονεκτήματα της χρήσης ξύλινου δαπέδου στο υπνοδωμάτιο

• Ακριβό
• Δεν παρέχει ιδιαίτερες θερμομονωτικές ή ηχομονωτικές ιδιότητες

Ακριβό - Το ξύλινο δάπεδο είναι σχετικά ακριβό σε σύγκριση με τις εναλλακτικές επιλογές δαπέδων υπνοδωματίου. Ωστόσο, ανάλογα με την ποιότητα του ξύλινου δαπέδου που επιλέγετε και πόσο καλά το φροντίζετε, τα ξύλινα πατώματα μπορούν να διαρκέσουν έως και 100 χρόνια.

Δεν παρέχει ιδιαίτερες θερμομονωτικές ή ηχομονωτικές ιδιότητες - Από μόνα τους, τα ξύλινα δάπεδα δεν έχουν ιδιαίτερες θερμικές ή ηχομονωτικές ιδιότητες και μπορεί να είναι θορυβώδη κατά τη βάδιση. Ωστόσο, με την εγκατάσταση του υποστρώματος κάτω από το  ξύλινο δάπεδο, βοηθάτε στη μείωση του ήχου και στην παροχή πρόσθετης θερμομόνωσης. Συνιστούμε τα Tarkofoam II, Tarkoflex II ή ένα τεχνικά παρόμοιο υπόστρωμα. Το Tarkoflex II πρέπει να χρησιμοποιείται εάν εγκαθιστάτε συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.