Η επιλογή ξύλινου δαπέδου στο καθιστικό

Η επιλογή ξύλινου δαπέδου στο καθιστικό

Η επιλογή ξύλινου δαπέδου στο καθιστικό

Τα ξύλινα πατώματα στο καθιστικό είναι μια κλασική και δημοφιλής επιλογή. Είναι διαχρονικά και όμορφα και μπορούν να συνδυαστούν με σχεδόν οποιαδήποτε διακόσμηση. Είναι επίσης εύκολο να καθαρά και χωρίς σκόνη, σκουπίζοντας ή σφουγγαρίζοντας τα, γεγονός που τους καθιστά μια εξαιρετική επιλογή δαπέδων για οικογένειες με παιδιά και κατοικίδια.

Τα ξύλινα δάπεδα προσφέρουν φυσική ζεστασιά στο καθιστικό και με καλή μόνωση, θα φαίνονται και θα αισθάνονται ζεστά. Τα χαλιά περιοχής θα προσθέσουν επιπλέον ζεστασιά και απαλότητα και θα προσθέσουν στο συνολικό στιλ του καθιστικού σας.

Το καθιστικό είναι συχνά το μεγαλύτερο δωμάτιο σε ένα σπίτι και αυτό ανοίγει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σχεδιασμού. Για παράδειγμα, όταν εργάζεστε με ένα μεγάλο δωμάτιο, μπορείτε να σκεφτείτε πιο φαρδιές σανίδες ή να γίνετε πιο δημιουργικοί με ειδικά ένθετα, μοτίβα ή περιγράμματα.

Επισκεφτείτε τις συλλογές Grace, Heritage , Noble , Play , Prestige, Pure , Shade και Viva για να εμπνευστείτε με μια μοναδική συλλογή σχεδίων, μοτίβων, χρωμάτων και φινιρισμάτων. Εναλλακτικά, επισκεφτείτε τη νέα σειρά δαπέδων Segno. Επανεξετάζοντας το κλασικό δάπεδο με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση, το Segno σας δίνει τη δυνατότητα και την καλλιτεχνική ελευθερία να δημιουργήσετε τη δική σας γκάμα μοναδικών επιλογών μοτίβου. Είτε επιλέγετε ένα διαχρονικό μοτίβο ψαροκόκκαλου είτε δημιουργείτε τη δική σας «συνταγή» δαπέδου, το Segno μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το τέλειο πάτωμα καθιστικού που να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ξύλινου δαπέδου στο καθιστικό

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ξύλινου δαπέδου στο καθιστικό 

• Όμορφο
• Ανθεκτικό
• Άνετο 
• Υγιεινό

Όμορφα – Το ξύλινο δάπεδο είναι όμορφο και κομψό και προσφέρει ζεστασιά στους χώρους του καθιστικού. Διατίθεται σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων και αποχρώσεων από το ανοιχτόχρωμα έως σκουρόχρωμα και στυλ συμπληρώνοντας κάθε ύφος διακόσμησης από μοντέρνο έως παραδοσιακό.

Ανθεκτικό– Το ξύλο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, προσφέροντας σταθερότητα μακράς διαρκείας. Η παχιά και πυκνή κατασκευή ξύλινων σανίδων σημαίνει ότι μπορείτε να τρίψετε τα δάπεδα του καθιστικού σας και να τα επεξεργαστείτε όταν αρχίσουν να δείχνουν σημάδια φθοράς. Ως απόδειξη της ανθεκτικότητάς τους, τα ξύλινα πατώματα μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες, ανάλογα με την ποιότητά τους και πόσο καλά διατηρούνται προληπτικά.

Άνετο – Αν και δεν είναι τόσο ζεστό ή μαλακό όσο η μοκέτα, το ξύλο είναι πιο άνετο από τις σκληρότερες επιλογές δαπέδων, όπως laminate, κεραμικά πλακάκια και πέτρα. Τα χαλιά περιοχής χρησιμοποιούνται επίσης συχνά πάνω από δάπεδα από σκληρό ξύλο για να προσθέσουν ζεστασιά και απαλότητα κάτω από τα πόδια.

Υγιεινό – Τα ξύλινα πατώματα είναι εύκολο να διατηρηθούν καθαρά και χωρίς σκόνη, σκουπίζοντας ή σφουγγαρίζοντας τα, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή δαπέδων καθιστικού για τους πάσχοντες από αλλεργίες.

Μειονεκτήματα της χρήσης ξύλινου δαπέδου στο καθιστικό 

Τα μειονεκτήματα της χρήσης ξύλινου δαπέδου στο καθιστικό 

• Ακριβό
• Περιορισμοί στις θερμικές και ηχομονωτικές ιδιότητες του ξύλου

Ακριβό – Το ξύλινο δάπεδο είναι σχετικά ακριβό σε σύγκριση με εναλλακτικές επιλογές δαπέδων καθιστικού. Ωστόσο, ανάλογα με την ποιότητα του ξύλινου δαπέδου που επιλέγετε και πόσο καλά το φροντίζετε, τα ξύλινα δάπεδα είναι μια αξιόλογη επένδυση, που διαρκεί για δεκαετίες.

Περιορισμοί στις θερμικές και ηχομονωτικές ιδιότητες του ξύλου – Από μόνο του, το ξύλινο δάπεδο έχει περιορισμένες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες και μπορεί να είναι θορυβώδες κατά το περπάτημα. Ωστόσο, εάν κολλήσετε τα ξύλινα πατώματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αμέσως θα αυξήσετε τις ηχομονωτικές ιδιότητες. Εάν αποφασίσετε να το τοποθετήσετε με πλωτή εγκατάσταση, η αξιοποίηση ενός ποιοτικού υποστρώματος θα βοηθήσει στη μείωση του ήχου και θα προσφέρει πρόσθετη θερμομόνωση. Συνιστούμε τα υποστρώματα Tarkofoam II ή Tarkoflex II.