Δάπεδα για εισόδους και διαδρόμους

Δάπεδα για εισόδους και διαδρόμους

Τίποτα δεν κάνει καλύτερη πρώτη εντύπωση από ένα όμορφο δάπεδο εισόδου. Ωστόσο, ένα ανθεκτικό δάπεδο θα είναι απαραίτητο καθώς η είσοδος έχει συνεχή ροή ανθρώπων που μπαίνουν και βγαίνουν, συχνά με βρώμικα και βρεγμένα παπούτσια που μπορεί να μεταφέρουν άμμο και πέτρες

Όταν επιλέγετε δάπεδο για την είσοδό σας, βασικά κριτήρια επιλογής θα είναι δάπεδα που είναι ανθεκτικά στη φθορά και τις γρατσουνιές και είναι εύκολο να καθαριστούν. Το δάπεδο της εισόδου σας πρέπει επίσης να είναι φιλόξενο και όμορφο για να δημιουργεί μια υπέροχη πρώτη εντύπωση.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για την είσοδο και τους διαδρόμους;

Οι καλύτερες επιλογές δαπέδων για εισόδους αφορούν δάπεδα που είναι και όμορφα και ανθεκτικά. Πρέπει να είναι ανθεκτικά στη φθορά και την υγρασία, να είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές και τους λεκέδες και να καθαρίζονται εύκολα.

Πολλές επιλογές δαπέδων πληρούν αυτά τα κριτήρια και είναι κατάλληλες για εισόδους, όπως το ξύλο, το vinyl, το laminate, η πέτρα και τα κεραμικά πλακάκια. Αφού εξετάσετε όλα τα πρακτικά χαρακτηριστικά, το επόμενο βήμα είναι να εξετάσετε τη γκάμα των επιλογών σχεδιασμού που προσφέρονται σε κάθε γκάμα για να βρείτε ένα όμορφο δάπεδο που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας και στο ντεκόρ του σπιτιού σας.

Έμπνευση και στυλ για τις εισόδους και τους διαδρόμους

Ένα ευρύ φάσμα επιλογών δαπέδων είναι κατάλληλο για εισόδους, ώστε να μπορείτε να διασκεδάσετε εξερευνώντας διαφορετικά χρώματα, σχέδια, μοτίβα και υφές σε μια σειρά υλικών όπως βινύλιο, ξύλο και laminate.

Στην Tarkett, η προσιτή γκάμα δαπέδων βινυλίου με χαμηλές ανάγκες συντήρησης, που διατίθεται τόσο σε μορφή LVT (πολυτελή vinylπλακίδια) όσο και σε μορφή vnyl ρολού, προσφέρει μια μοναδική συλλογή σχεδίων, μοτίβων, χρωμάτων και φινιρισμάτων για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια είσοδο ή ένα διάδρομο που να ικανοποιεί την αισθητική σας. Όσον αφορά τα LVT, προσφέρουμε δύο κύριες συλλογές: Starfloor Click 55, διατίθεται σε μια σειρά από φυσικά χρώματα και επιφάνειες. και Starfloor Click Ultimate (άκαμπτου πυρήνα), διατίθενται σε μια σειρά από κομψά σχέδια από ξύλο και πέτρα που προσθέτουν αμέσως ζεστασιά και στυλ σε κάθε δωμάτιο.

Προσφέρουμε επίσης 15 συλλογές ICONIK ρολού βινυλίου, προσφέροντας μια ποικιλία από όμορφα χρώματα, μοτίβα και υφές. Μπορείτε να επιλέξετε από έντονα και φωτεινά χρώματα σε κλασικές αποχρώσεις του μαύρου, του λευκού, του γκρι και του μπεζ. Τα στερεά χρώματα, τα ανοιχτά ή σκούρα χρώματα ή οι αποχρώσεις που αναπαράγουν την ομορφιά των φυσικών υλικών, όπως κεραμικά πλακάκια ή δάπεδα από σκληρό ξύλο, είναι επίσης διαθέσιμα για να τα επιλέξετε.

 

Η σειρά laminate δαπέδων μας, που διατίθεται σε μια πολύ μεγάλη συλλογή από φινιρίσματα, εφέ, μήκη, και μορφές ταξινομείται σε έξι συλλογές: Easy Line 832, Essentials 832, Woodstock 832, Lamin'Art 832, Long Boards 1032 και τη συλλογή Welcome 832. Κάθε συλλογή προσφέρει διαφορετικές ερμηνείες ρεαλιστικών φινιρισμάτων από ξύλο και πέτρα, διασφαλίζοντας ότι τα δάπεδα μας προσφέρουν τις δυνατότητες σχεδιασμού που αναζητάτε.

Vinyl σε εισόδους και διαδρόμους

Το βινύλιο είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά δαπέδων. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία και στις γρατσουνιές και καθαρίζεται εύκολα, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή χαμηλής συντήρησης για εισόδους και διαδρόμους. Και δεδομένου ότι είναι σχετικά φθηνό σε σύγκριση με πολλές άλλες επιλογές δαπέδων, το βινύλιο προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό ανθεκτικότητας, ελκυστικότητας και  προσιτής τιμής.

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν ένα πάτωμα με όψη ξύλου για την είσοδό τους, αλλά χωρίς τα πρακτικά μειονεκτήματα του πραγματικού ξύλινου πατώματος, το βινύλιο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Τα LVT προσφέρουν μια λύση δαπέδων με χαμηλές ανάγκες συντήρησης που είναι ιδανική για ακόμη και τις πιο πολυσύχναστες εισόδους. Η σειρά Starfloor Click Ultimate, για παράδειγμα, προσφέρει μια όμορφη γκάμα ξύλινων σχεδίων που αναπαράγουν τέλεια την εμφάνιση και την αίσθηση του ξύλου, αλλά χωρίς κανένα μειονέκτημα του ξύλου, όπως χαμηλή αντοχή στο νερό. Οι υγρές ομπρέλες, τα λασπωμένα παπούτσια και το χιόνι και το χιονόνερο δεν αποτελούν πρόβλημα για τα δάπεδα βινυλίου.

Ξύλινο δάπεδο σε εισόδους και διαδρόμους

Εάν έχετε ξύλινο δάπεδο σε όλο το σπίτι σας, είναι λογικό να θέλετε το ίδιο δάπεδο για την είσοδο σας. Ενώ υπάρχουν μερικές πρακτικές ανησυχίες, όπως η ικανότητα του ξύλου να αντιμετωπίζει την υγρασία, με λίγη φροντίδα και συνεχή συντήρηση, τα ξύλινα πατώματα κάνουν μια όμορφη πρώτη εντύπωση στις εισόδους.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του ξύλινου δαπέδου είναι η φυσική του ομορφιά και η ικανότητά του να λειτουργεί με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης. Ο σχεδιασμός ενός όμορφου δαπέδου εισόδου που ταιριάζει με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τη διακόσμηση του σπιτιού είναι εύκολη υπόθεση καθώς διατίθεται σε μια σειρά από σχέδια, χρώματα, μοτίβα και στυλ. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του ξύλινου δαπέδου είναι ότι αν υποστεί ζημιά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να τριφτεί και να φινιριστεί εκ νέου, αποκαθιστώντας τα δάπεδά σας στην αρχική ομορφιά τους.

Το κύριο μειονέκτημα του ξύλου είναι η μειωμένη αντοχή του στην υγρασία. Το στάσιμο νερό στις ενώσεις των σανίδων μπορεί να καταστρέψει τα ξύλινα πατώματα σας. Για να μειώσετε τον κίνδυνο ζημιάς από την υγρασία, επιλέξτε ημιμασίφ ξύλινα δάπεδα ως εναλλακτική λύση για τα δάπεδα από μασίφ ξύλο. Με κορυφαίο στρώμα από μασίφ ξύλο, το ημιμασίφ ξύλο έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο σταθερό στις αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία. 

Laminate δάπεδο σε εισόδους και διαδρόμους

Παρόμοια με τα πολυτελή πλακίδια βινυλίου (LVT), το laminate δάπεδο μπορεί να δημιουργήσει την εμφάνιση ξύλου, πέτρας ή πλακιδίου στην είσοδό σας σε προσιτή τιμή. Επιπλέον, έχει σχετικά χαμηλές ανάγκες συντήρησης και καθαρίζεται εύκολα. Το laminate διατίθεται σε διάφορα πάχη με διάφορους βαθμούς αντοχής. Στην περίπτωση των εισόδων και των διαδρόμων, που είναι περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, θα χρειαστείτε ένα παχύτερο, πιο ανθεκτικό laminate δάπεδο για να αντέξετε την επιπλέον φθορά.