Φέρτε τη  φύση στους εσωτερικούς σας χώρους

Φέρτε τη φύση στους εσωτερικούς σας χώρους

Δημιουργήστε έναν σύνδεσμο μεταξύ των εσωτερικών και των εξωτερικών σας χώρων

Το να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία και την ευημερία μας. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να φέρουν τη φύση σε εσωτερικούς χώρους. Αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να επανασυνδεθείτε με το περιβάλλον μας, δημιουργώντας μια αίσθηση γαλήνης και φυσικής απλότητας στο σπίτι σας.

Ιδέες interior design για να φέρετε τη φύση στο εσωτερικό σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φέρνετε τη φύση σε εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα αξιοποιώντας έπιπλα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για το πώς να ενσωματώσετε φυσικά στοιχεία στο εσωτερικό σχεδιασμό σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της φύσης στην άνεση του σπιτιού σας.

• Φυσικά δάπεδα

Τα φυσικά δάπεδα, από υλικά όπως το ξύλο, το μπαμπού και ο φελλός, δημιουργούν το τέλειο θεμέλιο για ένα στυλ εσωτερικής διακόσμησης εμπνευσμένο από τη φύση. Οι ποικίλες υφές, οι κόκκοι και οι φυσικές ατέλειες του ξύλου, για παράδειγμα, συμπληρώνουν τέλεια άλλα φυσικά υλικά, φέρνοντας φυσική ομορφιά και ζεστασιά στο χώρο σας.

• Φυσικά υλικά

Εκτός από τα φυσικά δάπεδα, χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά για την επίπλωση και τη διακόσμηση σας. Τα ξύλινα έπιπλα, όπως τραπεζάκια και ντουλάπια στο σαλόνι, είναι προφανής επιλογή. Θα μπορούσατε επίσης να αξιοποιήσετε παλιά έπιπλα αν επιδιώκετε έναν πιο αειφόρο τρόπο ζωής. Για να προσθέσετε υφή και οπτικό ενδιαφέρον, θα μπορούσατε να ενσωματώσετε ψάθινα έπιπλα σχεδιασμένα για εσωτερική χρήση. Οι πέτρινοι πάγκοι στην κουζίνα και οι εκτεθειμένοι τοίχοι από τούβλα προσθέτουν μια φυσική πινελιά. Επιπλέον, τα χαλιά σιζάλ, τα οργανικά βολάν και τα υφασμάτινα καλάθια πρσθέτουν όμορφες πινελιές.

• Φυτά

Τα φυτά προτείνονται συχνά ως ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να φέρετε τη φύση σε εσωτερικούς χώρους. Φυτά σε γλάστρες, βότανα και φρέσκα λουλούδια προσθέτουν αμέσως μια δροσιστική πινελιά της φύσης και φυτά που ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα είναι ιδανικά για μπάνια. Και δεν φαίνονται απλά υπέροχα αλλά είναι γνωστό ότι μειώνουν το άγχος και την ένταση και μπορούν να μειώσουν την ποσότητα των ατμοσφαιρικών ρύπων, δημιουργώντας έτσι καθαρότερο αέρα μέσα στο σπίτι σας.

• Φυσική παλέτα αποχρώσεων

Χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση, όπως απαλές γήινες αποχρώσεις και διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε, είναι τα καλύτερα για τη δημιουργία ενός ήρεμου χώρου. Μπεζ τοίχοι, ξύλινα πατώματα και φυσικά αξεσουάρ σπιτιού, όπως χαλιά σιζάλ, συνδυάζονται όμορφα με χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση, όπως πράσινο φασκόμηλο ή ανοιχτό μπλε.

• Φυσικό φως

Πολλοί από εμάς περνάμε πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, σε τεχνητά φωτισμένα και κλιματιζόμενα δωμάτια. Η μεταφορά φυσικού φωτός στο σπίτι σας όχι μόνο θα φωτίσει το χώρο σας, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι έχει μια θετική σχέση με τις αισθήσεις μας. Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας και τη γενική αίσθηση ευεξίας μας.

Η εισορή φυσικού φωτός είναι εύκολη αν έχετε μεγάλα παράθυρα. Σε αυτήν την περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα και οι κουρτίνες δεν εμποδίζουν πολύ το φυσικό φως του ήλιου. Εάν έχετε πολύ σκοτεινές και βαριές κουρτίνες, για παράδειγμα, αντικαταστήστε τις με καθαρές κουρτίνες που αφήνουν περισσότερο φως. Εάν ο χώρος σας δεν διαθέτει φυσικό φως, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε φεγγίτες όπου είναι δυνατόν. Επίσης, επιλέξτε τοίχους ελαφρύτερου χρώματος και τοποθετήστε στρατηγικά καθρέφτες έτσι ώστε να αντανακλούν τυχόν διαθέσιμες πηγές φωτός γύρω από το δωμάτιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το βιβλίο των τάσεων για το interior design ή επισκεφθείτε τις σελίδες μας που σχετίζονται με το design. Η τάση σχεδιασμού Majestic Nature απεικονίζει όμορφα πώς να επιτύχουμε μια αρμονική ισορροπία μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και παρέχει μια συλλογή διατάξεων εσωτερικού σχεδιασμού και παλετών χρωμάτων που θα προσθέσουν ένα φυσικό και απαλό περιβάλλον στο σπίτι σας.