Rustic στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Rustic στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Τι είναι το rustic στυλ εσωτερικού σχεδιασμού;

Η rustic εσωτερική διακόσμηση αντιπροσωπεύει ένα φυσικό, τραχύ, παλαιωμένο και απλό στυλ σχεδίασης. Η κατηγορία είναι ευρεία και ενσωματώνει μια ποικιλία παραλλαγών στο στυλ, όπως αυτό της Τοσκάνης, το παράκτιο, το country και το μοντέρνα rustic. Ανεξάρτητα από την παραλλαγή, το rustic στιλ αναδεικνύει την τραχιά, φυσική ομορφιά. Το στιλ ξεκίνησε οργανικά και προκαλεί την αίσθηση των προηγούμενων χρόνων όταν οι άνθρωποι επανατοποθετούσαν τα αντικείμενα ή τα έφτιαξαν από το μηδέν. Τα περισσότερα πράγματα προέρχονταν κατευθείαν από τη γη και, επομένως, είχαν φυσικά οργανική και rustic φύση. Με αυτήν την παραδοσιακή έννοια, το rustic σχέδιο μπορεί να φαίνεται βαρύ και σκοτεινό. Σήμερα, ωστόσο, έχει προκύψει ένα πιο σύγχρονο rustic στιλ με μια φρέσκια και ελαφριά αισθητική.

Το παλαιωμένο, ακατέργαστο ξύλο είναι ένα από τα πιο κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εσωτερικού rustic στυλ. Αυτό μπορεί να ενσωματωθεί στο χώρο σας με μεμονωμένα έπιπλα και με τη μορφή δοκών οροφής και ξύλινες επενδύσεις γύρω από πόρτες, παράθυρα και τζάκια. Η κυριαρχία των τόνων του ξύλου και των φινιρισμάτων, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει έναν χώρο που αισθάνεται σκοτεινός και βαρύς. Για να ελαφρύνει το χώρο, μια rustic χρωματική παλέτα ενσωματώνει απλά και γήινα χρώματα που συχνά ισορροπούν λευκά και ουδέτερα χρώματα που αντλούνται κατευθείαν από τη φύση. Φυσικά, οργανικά υφάσματα όπως καμβάς, λινάτσα, μαλλί και λευκά είδη χρησιμοποιούνται συχνά για να ζωντανέψουν αυτό το στυλ. Τα ψεύτικα δέρματα ζώων είναι επίσης μια επιλογή. Όσον αφορά το δάπεδο, φυσικά υλικά όπως ξύλο, το πλακάκι και ή πέτρα θα δημιουργήσουν την πιο αυθεντική εμφάνιση. Και μπορείτε να βελτιώσετε τη rustic αίσθηση του δωματίου προσθέτοντας χαλιά περιοχής με υφή φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως σιζάλ, γιούτα ή γρασίδι.

Prestige Oak
Shade Cream White

Βασικά στοιχεία rustic εσωτερικού σχεδιασμού

Το rustic στυλ σχεδιασμού μπορεί να κυμαίνεται από παραδοσιακό και σκοτεινό, ελαφρύ, μοντέρνο και κομψό. Παρόλο που κάθε παραλλαγή του στυλ σχεδίασης θα έχει τη δική της ξεχωριστή εμφάνιση, υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία σχεδίασης και διακοσμήσης που θα έχουν από κοινού. Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία rustic στυλ και ιδέες διακόσμησης για να ξεκινήσετε.

• Φυσικές  πρώτες ύλες
- Ξεκινήστε απογυμνώνοντας το σπίτι σας στα αρχικά χαρακτηριστικά του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δάπεδα από φυσικό ξύλο, πλακάκια ή πέτρα, εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια στην οροφή, τοίχους από τούβλα, τζάκια ή ξύλινα κουφώματα πορτών ή παραθύρων. Εάν το σπίτι σας δεν διαθέτει καμία από αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε να δημιουργήσετε μια rustic εμφάνιση με την εγκατάσταση φαρδιών ξύλινων σανίδων δαπέδου. Αυτές είναι απλές και συμπαγείς στην εμφάνιση και παρέχουν την τέλεια βάση για τη δημιουργία ενός rustic στιλ.

• Ξύλινα έπιπλα και αντίκες
- Τα μεγάλα, συμπαγή έπιπλα είναι συμπληρωματικά του rustic εσωτερικού σχεδιασμού. Η ανάμειξη επίπλων από ξυλεία που έχει ανακτηθεί, με επανατοποθετημένα και vintage κομμάτια θα προσθέσει οπτικό ενδιαφέρον και μια όμορφη, ζεστή rustic γοητεία.

• Υφαντά, οργανικά υφάσματα
- Μόλις τα δάπεδα σας και τα βασικά έπιπλα είναι στη θέση τους, φυσικά, μη τυπωμένα, υφάσματα, ριχτάρια και χαλιά θα προσθέσουν μια ρουστίκ ατμόσφαιρα και ζεστασιά στο χώρο σας. Ο καμβάς, η λινάτσα, το μαλλί, τα σεντόνια, η γιούτα και το σιζάλ είναι τέλειες rustic επιλογές διακόσμησης σπιτιού.

• Μη γυαλιστερά μέταλλα
- Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τη λάμψη σε rustic χώρους. Αντίθετα, όταν επιλέγετε φωτιστικά και διακοσμητικά, επιλέξτε μη γυαλιστερά μέταλλα. Τα μεταλλικά και βιομηχανικά υλικά, για παράδειγμα, θα προσθέσουν περισσότερη αίσθηση παλιάς εποχής.

Long Boards Blacksmith Oak Natural Brown
Iconik 240 Mill oak light brown