Μοντέρνο στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Μοντέρνο στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Τι είναι το μοντέρνο στυλ σχεδιασμού;

Οι όροι μοντέρνος και σύγχρονος χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά. Και παρόλο που μοιράζονται πολλές ομοιότητες, είναι δύο πολύ ξεχωριστά στυλ σχεδίασης. Ενώ ο σύγχρονος εσωτερικός σχεδιασμός εξελίσσεται συνεχώς για να αντικατοπτρίζει δημοφιλή και σύγχρονα στυλ, ο μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός αναφέρεται συγκεκριμένα σε μια τάση σχεδιασμού που εμφανίστηκε στα τέλη του εικοστού αιώνα. Σε αντίθεση με τον σύγχρονο σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να έχει πολλές παραλλαγές, ο μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός ακολουθεί μια αρκετά αυστηρή μορφή. Αυτή η μορφή έχει πολλές ομοιότητες με τα σκανδιναβικά και μινιμαλιστικά στυλ σχεδίασης. Σήμερα, οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν σύγχρονα στοιχεία στο σύγχρονο σχεδιασμό.

Τι ακριβώς είναι ο μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός; Ο μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός μπορεί να χαρακτηριστεί από έπιπλα με απλή μορφή και λειτουργία, τη χρήση φυσικών υλικών όπως ξύλο, δέρμα, γυαλί και πέτρα και μια ζεστή, ουδέτερη χρωματική παλέτα. Παρόμοια με τα μινιμαλιστικά και σκανδιναβικά στιλ σχεδίασης, οι μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι εστιάζουν στην απλότητα, τη λειτουργικότητα και τις καθαρές γραμμές για τη δημιουργία μινιμαλιστικών αλλά ελκυστικών χώρων. Ακολουθούν μερικά από τα βασικά στοιχεία του μοντέρνου σχεδιασμού και πώς να τα ενσωματώσετε στο σπίτι σας.

Στοιχεία μοντέρνου εσωτερικού σχεδιασμού

• Απλές μορφές που εστιάζουν στη λειτουργικότητα

Στο μοντέρνο σχεδιασμό, η φόρμα πρέπει να ακολουθεί τη λειτουργία. Τα μοντέρνα έπιπλα χαρακτηρίζονται από χαμηλά, οριζόντια κομμάτια και καθαρές γραμμές, συνήθως κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως ξύλο ή δέρμα. Οι επιφάνειες είναι ομαλές με ελάχιστη ή καθόλου διακόσμηση. Συχνά χρησιμοποιούνται γεωμετρικά σχήματα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν περίπλοκα λεπτομερή κομμάτια και πολύ λίγες καμπύλες. Αντίθετα, η έμφαση δίνεται στην απλότητα και τη λειτουργικότητα του σχεδιασμού.

Ξύλο και τάση breathe
Μπεζ τσιμεντένια πλακίδια και τάση Breathe

• Φυσικά υλικά και γήινη χρωματική παλέτα

Ο μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός χρησιμοποιεί υλικά, όπως φυσικό ξύλο, δέρμα και μέταλλα. Η χρωματική παλέτα είναι ζεστή, ουδέτερη και γήινη, ακολουθώντας συχνά ένα μονοχρωματικό συνδυασμό χρωμάτων.

• Ακατάστατοι χώροι και φυσικό φως
Ο μοντέρνος σχεδιασμός δίνει έμφαση σε ακατάστατους χώρους. Συνήθως χαρακτηρίζονται από κάτοψη ανοιχτού δαπέδου, τα οποία αφαιρούν τα εμπόδια μεταξύ δωματίων και τα πολλά παράθυρα χωρίς διακόσμηση. Και τα δύο αυτά στοιχεία σχεδίασης δημιουργούν μια ελαφρύτερη, πιο δροσερή και πιο ευρύχωρη αίσθηση.

Μοντέρνες εσωτερικές διακοσμητικές ιδέες

Η παραδοσιακή μοντέρνα διακόσμηση είναι απλή και λειτουργική. Βασίζεται σε ένα ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων και τη χρήση φυσικών υλικών, προσφέροντας φυσική ζεστασιά σε στυλ σχεδιασμού. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές επαναλήψεις των μοντέρνων σχεδιαστικών στυλ, η επιλογή της διακόσμησής σας θα επηρεαστεί από το ιδιαίτερο στυλ που σας αρέσει.
Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε.

• Σύγχρονη τέχνη
Ένα μεγάλο ενιαίο έργο τέχνης, αντί για πολλά μικρότερα κομμάτια, θα διατηρήσει μια μοντέρνα εμφάνιση. Ο Fauvism, η αφηρημένη τέχνη και ο κυβισμός αποτυπώνουν τέλεια την ουσία του αρχικού μοντερνιστικού κινήματος.

• Μοντέρνα έπιπλα στα μέσα του αιώνα
Με χαρακτήρα από καθαρές γραμμές, ζεστά ξύλα και έντονες αποχρώσεις ταπετσαρίας (συχνά σε μάλλινη υφή), τα μοντέρνα έπιπλα στα μέσα του αιώνα αντιπροσωπεύουν όμορφα τον απλό, λειτουργικό σχεδιασμό. Στα εικονικά παραδείγματα περιλαμβάνονται η καρέκλα Egg που σχεδιάστηκε από την Arne Jacobsen και η πολυθρόνα Eames που σχεδιάστηκε από τον Herman Miller.

Για περαιτέρω έμπνευση για τη μοντέρνα διακόσμηση, επισκεφθείτε τις σελίδες design μας. Η τάση σχεδιασμού Breathe μας, για παράδειγμα, αποτυπώνει υπέροχα την ουσία του μοντέρνου σχεδιασμού και παρουσιάζει μια συλλογή από εσωτερικές διαρρύθμιση και παλέτες χρωμάτων για να ζωντανέψει αυτό το στυλ.