Δάπεδα για το υπνοδωμάτιο

Δάπεδα για το υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας προσωπικός χώρος στον οποίο καταφεύγουμε για ξεκούραση και χαλάρωση. Όταν επιλέγετε δάπεδο για tο υπνοδωμάτιο, έχετε πολλές επιλογές και λίγους περιορισμούς. Οι μοκέτες, τα ξύλινα δάπεδα, τα viνυλ δάπεδα, τα laminate δάπεδα και ακόμη και τα δάπεδα από φελλό είναι όλα τους πιθανές επιλογές.

Tα υπνοδωμάτια είναι σχετικά χαμηλής κυκλοφορίας περιοχές, οπότε η ανθεκτικότητα δεν είναι το πιο σημαντικό ζήτημα. Τα δύο κύρια κριτήρια επιλογής για το δάπεδο του υπνοδωματίου είναι η άνεση για τα γυμνά πόδια και το design. Η επιλογή δαπέδου του υπνοδωματίου σας δίνει τον τόνο για το στιλ του δωματίου, οπότε είναι απαραίτητο να αφιερώσετε λίγο χρόνο να αξιολογήσετε τις προτιμήσεις του στυλ σχεδίασης και τον τύπο του  χώρου που θέλετε να δημιουργήσετε.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για το υπνοδωμάτιο;

Το καλύτερο δάπεδο για μια κρεβατοκάμαρα είναι ένα δάπεδο που είναι άνετο για γυμνά πόδια και διατίθεται σε σχέδια που ανταποκρίνονται στις σχεδιαστικές σας προτιμήσεις.

Πολλοί τύποι δαπέδων πληρούν αυτά τα κριτήρια, όπως το ξύλο, το vinyl, το laminate και η μοκέτα. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από την άποψη της άνεσης και της τιμής και η επιλογή εξαρτάται συχνά από τις προτιμήσεις σχεδιασμού και στυλ και τον προϋπολογισμό σας.

Οι συλλογές ξύλινων δαπέδων μας είναι απίστευτα ευέλικτες και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών σανίδων και υφών, καθιστώντας ευκολότερο από ποτέ να βρείτε δάπεδα που ταιριάζουν απόλυτα με το στυλ και τον τρόπο ζωής σας,

Εφαρμόζοντας ένα εφέ επιφάνειας, μπορείτε να αλλάξετε περαιτέρω την εμφάνιση του ξύλινου δαπέδου σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους βουρτσίσματος, μπορείτε να βελτιώσετε την όμορφη, φυσική δομή του ξύλου. Και προσθέτοντας σημάδια πριονιού ή εσοχής, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο vintage εμφάνιση και αίσθηση. Οι συλλογές μας Heritage και Vintage δείχνουν την ομορφιά αυτών των τεχνικών. Βελτιώνοντας τις φυσικές λεπτομέρειες της ρουστίκ βελανιδιάς στη συλλογή μας Heritage, δημιουργήσαμε δάπεδα με μια αίσθηση παλαιάς πατίνας. Και τα ορατά ίχνη ξυλουργικής, από σημάδια πριονιού έως εσοχές, στη συλλογή Vintage μας δίνει πρόσθετη προσωπικότητα και μια αίσθηση περασμένων εποχών.

Αν ψάχνετε για μια προσιτή εναλλακτική λύση στο δάπεδο από πραγαμτικό ξύλο, έχουμε αναπτύξει μια πλήρη γκάμα λύσεων δαπέδων LVT και vinyl ρολών για να καλύψετε διαφορετικές ανάγκες, στυλ και προϋπολογισμούς. Για παράδειγμα, τα άκαμπα και εύκαμπτα δάπεδα των συλλογών Starfloor Click 30 and 55 και Starfloor Click Ultimate διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και επιφανειών.

Η συλλογή laminate δαπέδων μας παρέχει επίσης μια λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση στο ξύλο και το LVT. To laminate δάπεδο είναι εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη συντήρηση και, όπως η LVTσυλλογή μας, έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει τέλεια την υφή των φυσικών υλικών.

 

Στυλ και έμπνευση για το υπνοδωματίο

Τα υπνοδωμάτια είναι προσωπικά καταφύγια όπου έρχεστε για ξεκούραση και χαλάρωση. Έχοντας αυτό κατά νου, θέλετε να δημιουργήσετε έναν ήρεμο και οργανωμένο χώρο που αντικατοπτρίζει το στυλ σας και επίσης δημιουργεί μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Η επιλογή του σωστού δαπέδου σάς βοηθά να δημιουργήσετε τα θεμέλια του σχεδιασμού του υπνοδωματίου σας. Το ξύλινο δάπεδο, για παράδειγμα, παρέχει μια διαχρονική εμφάνιση που δεν θα παλιώσει ή δεν θα έχει στυλ. Είναι επίσης εξαιρετικά ευπροσάρμοστο και μπορεί να συμπληρώσει μια ποικιλία σχεδιαστικών στυλ από το σύγχρονο έως το κλασικό. Οι συλλογές ξύλινων δαπέδων μας, για παράδειγμα, διατίθενται σε ένα τόσο ευρύ φάσμα μοτίβων, στυλ και αποχρώσεων, που μπορούν να συμπληρώσουν σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο χρωμάτων ή στυλ εσωτερικού σχεδιασμού.

Εκτός από το δάπεδο, η επιλογή χρωμάτων, φωτισμού και αξεσουάρ κρεβατοκάμαρας συμβάλλει στο στυλ του υπνοδωματίου σας.

Η αναζήτηση στις σελίδες έμπνευσης μας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε καλύτερα με τις γενικές προτιμήσεις σας για το στυλ σχεδίασης και να ξεκινήσετε με το σχέδιο του υπνοδωματίου ή κάθε άλλου έργου σας.

Vinyl δάπεδο στο υπνοδωμάτιο

Δύο από τα βασικά πλεονεκτήματα του vinyl σε σχέση με ορισμένες από τις άλλες επιλογές δαπέδων υπνοδωματίου είναι η προσιτή τιμή του και οι σχεδόν απεριόριστες επιλογές σχεδιασμού. Το vinyl διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και στυλ, από ξύλο, πλακίδια, πέτρα έως εκπληκτικά γραφικά εφέ. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να επιλέξετε ένα πάτωμα υπνοδωματίου που ταιριάζει απόλυτα με τις προτιμήσεις του στιλ και τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Δάπεδο βινυλίου με φινίρισμα από ξύλο

Στην Tarkett, έχουμε σχεδιάσει τις σειρές  LVT και vinyl ρολών μας ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το φινίρισμα από ξύλο. Η γκάμα Starfloor Click Ultimate, για παράδειγμα, προσφέρει μια επιλεγμένη σειρά σχεδίων από ξύλο που αναδημιουργούν την εμφάνιση και την αίσθηση του ξύλου τόσο καλά που δεν ξεχωρίζουν από το πραγματικό ξύλο. Καθαρίζονται εύκολα και ενσωματώνουν τεχνολογία Soundblock για απόλυτη απορρόφηση ήχου. Περιλαμβάνουν επίσης ένα εύκολο σύστημα εγκατάστασης κλικ, το οποίο καθιστά την εγκατάσταση δαπέδων βινυλίου ευκολότερη από ποτέ.

Χαμηλές εκπομπές και 100% χωρίς φθαλικό εστέρα

Όλα τα προϊόντα LVT και vinyl ρολών μας  είναι πλήρως απαλλαγμένα από φθαλικό εστέρα και έχουν χαμηλές εκπομπές VOC. Η Tarkett επικεντρώνεται στην κατασκευή δαπέδων με χαμηλές εκπομπές ρύπων για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα. Η νέα γενιά vinyl δαπέδων έχει εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων 10-100 φορές χαμηλότερες από τους πιο αυστηρούς Ευρωπαικούς κανονισμούς.

Starfloor Click Ultimate 30 Lakeside Paysage
Starfloor Click Ultimate 30 36005013

Ξύλινο δάπεδο στο υπνοδωμάτιο

Τα ξύλινα πατώματα στην κρεβατοκάμαρα είναι διαχρονικά και όμορφα και μπορούν να συνδυαστούν με σχεδόν οποιαδήποτε διακόσμηση. Η εκτεταμένη συλλογή ξύλινων δαπέδων μας, για παράδειγμα, προσφέρει μια σειρά από σχέδια και στυλ. Η σειρά ξύλινων δαπέδων μας έρχεται επίσης σε μια ποικιλία από προσεκτικά επιλεγμένες αποχρώσεις, από φυσικές καφέ έως λευκές και γκρι, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να βρείτε το τέλειο πάτωμα υπνοδωματίου που ταιριάζει με τις  σχειδαστικές προτιμήσεις σας.

Εκτός από τη σχεδίαση, η άνεση αποτελεί σημαντικό ζήτημα Η κρεβατοκάμαρα είναι το δωμάτιο στο οποίο καταφεύγετε στο τέλος της ημέρας, και το δωμάτιο στο οποίο ξυπνάτε, και έτσι θα θελήσετε να δημιουργήσετε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο. Πρώτα απ 'όλα, θα θέλετε τα ξύλινα πατώματα που είναι άνετα και ζεστά κάτω από τα πόδια. Με καλή μόνωση, το ξύλινο δάπεδο θα φαίνεται και θα είναι ζεστό. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα στο υπνοδωμάτιο, όπου είστε συχνά χωρίς παπούτσια και όπου θέλετε να αισθανθείτε μια αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς. Έχετε επίσης την επιλογή να δημιουργήσετε επιπλέον ζεστασιά επιλέγοντας ξύλινο δάπεδο που είναι συμβατό με ενδοδαπέδια θέρμανση. Τα χαλιά περιοχής προσθέτουν επίσης απαλότητα και ζεστασιά κάτω από τα πόδια. Μπορούν επίσης να προσθέσουν στο συνολικό στυλ και σχεδιασμό του υπνοδωματίου.

Laminate δάπεδο στο υπνοδωμάτιο

Αν ψάχνετε για φινίρισμα ξύλου για το πάτωμα του υπνοδωματίου σας, αλλά δεν θέλετε να διαθέσετε τα χρήματα για την αγορά των δαπέδων από πραγματικό σκληρό ξύλο, το laminate προσφέρει μια ελκυστική και προσιτή εναλλακτική λύση. Είναι πολύ πιο οικονομικό από το δάπεδο από σκληρό ξύλο, αλλά μπορεί, όπως το δάπεδο βινυλίου, να μιμείται αποτελεσματικά την εμφάνιση φυσικών υλικών όπως το ξύλο. Το laminate έχει πολλά από τα ίδια πλεονεκτήματα που προσφέρονται από το δάπεδο βινυλίου - είναι εύκολο στη συντήρηση, πολύ ανθεκτικό, όμορφο και μακράς διαρκείας. Ωστόσο, όσον αφορά την άνεση κάτω από τα πόδια, το laminate είναι σε μειονεκτική θέση επειδή είναι γνωστό ότι είναι αρκετά σκληρό, ειδικά σε σύγκριση με το βινύλιο. Έτσι, εάν η άνεση και ο σχεδιασμός είναι τα δύο βασικά κριτήρια επιλογής σας, το laminate μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή δαπέδου για τα υπνοδωμάτια.