Δάπεδα για το οικιακό γραφείο

Δάπεδα για το οικιακό γραφείο

Ένα καλό γραφείο στο σπίτι πρέπει να είναι λειτουργικό και να εμπνέει την παραγωγικότητα Εάν εργάζεστε από το σπίτι, πιθανότατα θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας εδώ, οπότε θα θελήσετε να δημιουργήσετε έναν χώρο εργασίας που να είναι πρακτικός και φιλόξενος. Ένας λειτουργικός χώρος παρέχει ένα παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον όπου θα νιώσετε άνετα, παραγωγικοί και εμπνευσμένοι.

Το γραφείο στο σπίτι είναι μια επέκταση του σπιτιού σας, οπότε ίσως θελήσετε να ταιριάξετε το δάπεδο και τη διακόσμηση σας με το υπόλοιπο σπίτι. Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε έναν χώρο που να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο σπίτι, με μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μερικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τις επιλογές σας για το δάπεδο γραφείου στο σπίτι. Για παράδειγμα, ο τύπος των επίπλων γραφείου που διαθέτετε και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρά με το πάτωμα τόσο από πρακτική όσο και από άποψη σχεδιασμού, είναι μια πρόκληση. Εάν χρησιμοποιείτε μια περιστρεφόμενη καρέκλα, για παράδειγμα, ένα ανθεκτικό δάπεδο που επιτρέπει την ομαλή ολίσθηση είναι το πιο πρακτικό και εργονομικό. Και, εάν έχετε ήδη τα έπιπλα γραφείου σας, θα πρέπει επίσης να επιλέξετε δάπεδα που ταιριάζει καλύτερα από την άποψη του σχεδιασμού και του στυλ με αυτά που έχετε. Το ποσό της επισκεψιμότητας που αναμένετε είναι ένας άλλος παράγοντας. Όσο πιο πολυσύχναστο είναι το γραφείο στο σπίτι, τόσο πιο σκληρό θα πρέπει να είναι το πάτωμα σας.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για το γραφείο στο σπίτι;

Το καλύτερο δάπεδο για ένα γραφείο στο σπίτι είναι ένα δάπεδο που αλληλεπιδρά καλά με τα έπιπλα γραφείου και διατίθεται σε σχέδια που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα γραφείου. Εάν υποδέχεστε τακτικά κόσμο, πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικό και εύκολο να καθαριστεί. Και αν ξοδεύετε πολύ χρόνο σε τηλεφωνικές κλήσεις, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ήσυχο πάτωμα που απορροφά και δεν μεταφέρει το θόρυβο.
Το καλύτερο δάπεδο για το γραφείο του σπιτιού σας θα είναι, επομένως, ένα που θα είναι ταυτόχρονα πρακτικό, άνετο και ανθεκτικό, καθώς και όμορφο και φιλόξενο. Το ξύλο, το vinyl, η μοκέτα, το laminate και τα πλακάκια είναι όλα τους κατάλληλες επιλογές δαπέδων γραφείου, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας και τις προτιμήσεις σας ως προς το design.

Στυλ και έμπνευση για το οικιακό γραφείο

Ανάλογα με τον τύπο εργασίας που κάνετε και τον αριθμό των πρόσωπο που υποδέχεστε, το γραφείο στο σπίτι μπορεί να είναι είτε ιδιωτικός είτε δημόσιος χώρος. Και στις δύο περιπτώσεις, θα θελήσετε να δημιουργήσετε έναν ήρεμο και οργανωμένο χώρο εργασίας με μια φιλόξενη και χαλαρή ατμόσφαιρα.
Η επιλογή του σωστού δαπέδου είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε τα θεμέλια για το σχεδιασμό του γραφείου σας στο σπίτι. Κάθε τύπος υλικού δαπέδου, συμπεριλαμβανομένου του βινυλίου, του ξύλου και του laminate, προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες σχεδιασμού που ταιριάζουν σε κάθε στυλ και προϋπολογισμό.
Εκτός από την επιλογή δαπέδων, στο στυλ του γραφείου σας στο σπίτι συμβάλλουν τα έπιπλα, ο φωτισμός, το χρώμα και τα αξεσουάρ.
Περιηγηθείτε στις σελίδες έμπνευσης μας για να εξοικειωθείτε καλύτερα με το στυλ σχεδιασμού που προτιμάτε και για ιδέες για το πώς να διαμορφώσετε το τέλειο γραφείο στο σπίτι σας.

Vinyl δάπεδο στο γραφείο στο σπίτι

Τα vinyl (ρολά και LVT) είναι μια ανθεκτική επιλογή δαπέδου με χαμηλές ανάγκες συντήρησης για οικιακά γραφεία. Είναι αρκετά σκληρά για να αντέχουν στην έντονη κίνηση των ποδιών και την ολίσθηση των περιστρεφόμενων καρεκλών γραφείων. Είναι επίσης ανθεκτικά στη φθορά και τους λεκέδες χάρη στο προστατευτικό ανώτερο στρώμα, το οποίο διατηρεί τα vinyl δάπεδα σας να φαίνονται καλύτερα για περισσότερο χρόνο. Η επένδυση με ηχο-απορροφητικές ιδιότητες σε μερικά δάπεδα βινυλίου τα καθιστά αθόρυβα και ήσυχα. Έτσι μειώνεται ο θόρυβος, παρέχοντας σας ταυτόχρονα άνεση. Επιπλέον, το βινύλιο έχει εξαιρετικές θερμικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εργαστείτε σε ζεστά δάπεδα όλο το χρόνο.

Διαθέσιμα σε μια μεγάλη ποικιλία από στυλ, μοτίβα, χρώματα και σχέδια, θα μπορείτε να εξερευνήσετε ένα ευρύ φάσμα για να βρείτε ένα σχέδιο που να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις σας. Θα μπορείτε επίσης να παίξετε με το μέγεθος και το πλάτος των σανίδων, για παράδειγμα, για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια πιο φιλόξενη και ευρύχωρη αίσθηση στο χώρο του γραφείου σας.

Ξύλινο δάπεδο στο γραφείο στο σπίτι

Εάν έχετε δάπεδο από σκληρό ξύλο σε όλο το σπίτι σας, πιθανότατα θα θέλετε δάπεδα από σκληρό ξύλο και στο γραφείο του σπιτιού σας. Το ξύλο είναι μια από τις πιο ακριβές επιλογές δαπέδων, αλλά σας παρέχει ένα ανθεκτικό, φυσικό και μακράς διαρκείας δάπεδο. Τόσο τα μασίφ όσο και τα ημιμασίφ δάπεδα από σκληρό ξύλο είναι ανθεκτικά, πρακτικά και όμορφα. Και τα δύο διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών. Στην Tarkett, το όμορφα ημιμασίφ ξύλινα δάπεδα μας διατίθενται τόσο σε σύγχρονα όσο και σε παραδοσιακά σχέδια ξύλου και σε μια μεγάλη ποικιλία από χρωματικές επιλογές, φινιρίσματα και μοναδικά χαρακτηριστικά, που θα φέρουν στιλ και κομψότητα στο χώρο σας.

Laminate δάπεδο στο γραφείο στο σπίτι

To Laminate είναι μια άλλη επιλογή δαπέδων που ερμηνεύει αυθεντικά τα υψηλής ποιότητας ξύλινα και πέτρινα φινιρίσματα. Διατίθεται σε ένα ευρύ φάσμα σχεδίων, από ρεαλιστικά έως καλλιτεχνικά και σε ποικιλία διαστάσεων, κάτι που καθιστά εύκολη τη δημιουργία εντυπωσιακής σχεδίασης δαπέδου για το γραφείο σας στο σπίτι.

Το laminate είναι επίσης ανθεκτικό. Με ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στρώμα φθοράς, τα δάπεδα από laminate είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στη φθορά, τις γρατζουνιές και τους λεκέδες και είναι εξαιρετικά εύκολο να καθαριστούν. Εγκαθίστανται επίσης γρήγορα και εύκολα. 

Ένα μειονέκτημα των laminate δαπέδων είναι ο αυξημένος θόρυβος σε σχέση με άλλες επιλογές δαπέδου. Ωστόσο, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε χρησιμοποιώντας ένα ποιοτικό υπόστρωμα, το οποίο θα μειώσει τον θόρυβο και θα βελτιώσει την άνεση κατά τη στάση και τη βάδιση.