Σκανδιναβικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Σκανδιναβικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού

Ο Σκανδιναβικός σχεδιασμός εσωτερικών χώρων

Τι είναι ο Σκανδιναβικός σχεδιασμός εσωτερικών χώρων; 

Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός εκφράζει την ομορφιά του σε ένα απλό, λειτουργικό και ζεστό στιλ διακόσμησης, το οποίο συνδυάζει λευκά, ουδέτερα χρώματα και φυσικά ξύλα. Οι απλές γραμμές συνδυάζονται με μια καθαρή και φρέσκια αισθητική για να δημιουργούν άνετους και φωτεινούς εσωτερικούς χώρους. Διατηρώντας αυτά τα βασικά στοιχεία, αυτό το στυλ σχεδίασης συνέχισε να εξελίσσεται και να αυξάνεται σε δημοτικότητα από τις αρχές του στις αρχές του 20ού αιώνα. Γρήγορα γίνεται το νέο κλασικό, το σκανδιναβικό design παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή στιλ εσωτερικής διακόσμησης στον κόσμο σήμερα. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τα θεμελιώδη στοιχεία σχεδίασης και τις διακοσμητικές ιδέες του σκανδιναβικού στυλ.

Στοιχεία του Σκανδιναβικού design

Φυσικές υφές
Φυσικά υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα και τα τούβλα παρέχουν υφή σε σκανδιναβικά δωμάτια. Το δάπεδο από φυσικό ξύλο και οι τοίχοι από λευκά τούβλα, για παράδειγμα, δημιουργούν μια ουδέτερη και φυσική βάση.

Με σχεδίαση σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις του interior design, οι συλλογές ξύλινων δαπέδων και οι συλλογές vinyl δαπέδων με την αναπαραγωγή φυσικών υλικών της Tarkett, σας δίνουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα σκανδιναβικού στιλ δαπέδων. Αναζητήστε απαλά, ανοιχτόχρωμο, δάπεδο από ξύλο ή δάπεδα που αναπαράγουν το ξύλο για να δημιουργήσετε το τέλειο θεμέλιο για το Σκανδιναβικό χώρο που σας εμπνέει.

Λευκά και παλέτα ουδέτερων αποχρώσεων
Τα λευκά και το φυσικό φως είναι βασικά χαρακτηριστικά του Σκανδιναβικού σχεδιασμού. Με μεγάλους χειμώνες και μικρές μέρες, η δημιουργία φωτεινών, ευάερων χώρων βοηθά στη διατήρηση θετικής ενέργειας και αίσθησης ευεξίας.

Η τάση σχεδιασμού Breathe μας αποτυπώνει υπέροχα την ουσία του σκανδιναβικού σχεδιασμού. Ως αντανάκλαση του μινιμαλισμού, αυτή η τάση φαίνεται να μειώνει τις φόρμες και τα χρώματα στις απλούστερες καταστάσεις τους, δημιουργώντας ευάερους, φωτεινούς και κομψούς χώρους. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ελαφριές και απαλές φυσικές αποχρώσεις, όπως κρύες και ζεστές γκρι και γυμνούς τόνους.

• Απλές, καθαρές γραμμές
Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός άνθισε ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό στα μέσων του αιώνα, στη δεκαετία του 1950. Μοιράζονται πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά και δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκεις στοιχεία σχεδιασμού από τα μέσα του αιώνα σε σκανδιναβικά σπίτια. Για παράδειγμα, τα μοντέρνα έπιπλα στα μέσα του αιώνα, που χαρακτηρίζονται από απλές, καθαρές γραμμές και φυσικές αποχρώσεις, ενσωματώνουν τέλεια μια μινιμαλιστική αισθητική εμπνευσμένη από τη Σκανδιναβία.

Μία αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο στυλ είναι το χρώμα. Ενώ ο Σκανδιναβικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από φωτεινούς, φωτεινούς και ευάερους χώρους, ο σχεδιασμός στα μέσα του αιώνα ευνοεί μια πιο σκούρα χρωματική παλέτα.

Φέρτε τη φύση στον εσωτερικό σας χώρο

Με έμπνευση από ομορφα Σκανδιναβικά τοπία, όπως λίμνες, δάση, βουνά, αυτό το στυλ σχεδιασμού προσελκύει την ύπαιθρο ενσωματώνοντας φυσικά στοιχεία για να δημιουργήσει μια καθαρή και αναζωογονητική ατμόσφαιρα.

Τα φυτά φέρνουν ένα επιπλέον γήινο, οργανικό στοιχείο στη φυσική εμφάνιση του Σκανδιναβικού σχεδιασμού, προσθέτοντας παράλληλα ένα ποπ χρώματος στην ουδέτερη παλέτα χρωμάτων.

Μάθετε περισσότερα για το πως να φέρετε τη φύση στο εσωτερικό σας και να δημιουργήστε τον ιδανικό σύνδεσμο μεταξύ των εσωτερικών και των εξωτερικών σας χώρων.

Μόλις θέσετε τα θεμελιώδη στοιχεία του Σκανδιναβικού στυλ σχεδιασμού σας, ήρθε η ώρα να προσθέσετε μερικές τελικές πινελιές. Δεδομένου ότι αυτό το στυλ είναι σε μεγάλο βαθμό μινιμαλιστικό, τα αξεσουάρ και η διακόσμηση πρέπει να παραμείνουν απλά και λειτουργικά. Ακολουθούν μερικές απλές ιδέες για να ξεκινήσετε.

Ζεστά και άνετα υφάσματα
Προσθέστε ζεστασιά και ποιότητα άνεσης και άνετης ευεξίας στο χώρο σας με υφαντά από υλικά όπως το μαλλί και με ριχτάρια από δέρμα προβάτου. Σκεφτείτε να αξιοποιήσετε δημοφιλείς τάσεις χρώματος, όπως αποχρώσεις του γκρι ή απαλές αποχρώσεις, όπως ανοιχτό ροζ και μοβ, και φυσικές υφές όπως βαμβάκι, λινάτσα ή γιούτα.

Ο αποθηκευτικός χώρος ως μέρος της διακόσμησης
Ένα βασικό χαρακτηριστικό του Σκανδιναβικού σχεδιασμού είναι η λειτουργικότητά του. Επομένως, θα βρείτε ότι τα όμορφα σχεδιασμένα κομμάτια αποθήκευσης, όπως ράφια, καλάθια και συρτάρια, μπορούν εύκολα να προβληθούν ως κομμάτια κομψής διακόσμησης,