Βρείτε το στυλ διακόσμησης που ταιριάζει στο σπίτι σας

Βρείτε το στυλ διακόσμησης που ταιριάζει στο σπίτι σας

Τα σημαντικά στυλ εσωτερικού σχεδιασμού που βρίσκονται στα σπίτια σήμερα περιλαμβάνουν σκανδιναβικά, μοντέρνα, ρουστίκ, βιομηχανικά, αστικά, εξοχικά, μινιμαλιστικά, παραδοσιακά, μποέμικα, vintage, μοντέρνα και σύγχρονα. Τα βασικά στοιχεία αυτών των στυλ παραμένουν σταθερά. Ωστόσο, ο τρόπος αναπαραγωγής τους στο σπίτι σας ποικίλει ανάλογα με την προσωπική σας προτίμηση στο στυλ, καθώς και με τις τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού. Από τα έπιπλα έως τα διακοσμητικά στοιχεία, οι μεταβαλλόμενες τάσεις επηρεάζουν οτιδήποτε σχεδιάζετε για τα σπίτια μας. Αυτές οι τάσεις προσφέρουν νέες προοπτικές για τα υπάρχοντα στυλ. Παρέχουν νέους τρόπους για να ανανεώσετε την υπάρχουσα διακόσμηση σας ή, εάν ανακαινίσετε, να υιοθετήσετε ένα από τα σημαντικότερα στυλ σχεδίασης και να εφαρμόσετε μια σύγχρονη εκτέλεσεη σε αυτήν.

Οι τρέχουσες τάσεις στο design 

Με έμφαση στην ευημερία, οι τέσσερις τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού του Tarkett για το 2020 αναγνωρίζουν την επιθυμία κάποιου να συνδεθεί ξανά με το περιβάλλον και να ζει σε αρμονία με τον εαυτό του και με τους άλλους. Αναγνωρίζοντας ότι η ευημερία βρίσκεται μέσα σε συναισθήματα, αισθήσεις και συμπεριφορές, οι σχεδιαστικές τάσεις του 2020 αποδίδουν φόρο τιμής στην αίσθηση της περιπέτειας και της πολιτιστικής εξερεύνησης, καθώς και στο προκύπτον συνονθύλευμα αναμνήσεων και αντικειμένων που συλλέγουμε στην πορεία.

Ακολουθεί μια ματιά στις τέσσερις σχεδιαστικές τάσεις που ενέπνευσαν τις τρέχουσες συλλογές δαπέδων της Tarkett.

Breathe

Η τάση του design Breathe αποτυπώνει υπέροχα την ουσία του μινιμαλισμού. Παίρνει μορφή, χρώμα και χώρο και τα μεταφέρει στην ουσιαστική τους φύση. Η τάση Breathe μεταφέρει ευάερους και φωτεινούς χώρους και μια αίσθηση ελευθερίας και έλλειψης βαρύτητας. Περιλαμβάνει μια παλέτα χρωμάτων από φυσικές αποχρώσεις, τόσο ελαφριές όσο και απαλές που περιλαμβάνουν δροσερά και απαλά γκρι με υδάτινες αποχρώσεις και αποχρώσεις στο χρώμα του δέρματος. Οι συλλογές μας εμπνευσμένες από την Breathe συνδυάζουν την απλότητα και την κομψότητα για την παραγωγή προϊόντων δαπέδων που συμπληρώνουν τέλεια μια σειρά από στυλ εσωτερικού σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των σκανδιναβικών, μοντέρνων και μινιμαλιστικών σχεδιαστικών στυλ.

Majestic Nature

Η τάση σχεδιασμού Majestic Nature δείχνει πώς να επιτύχουμε μια αρμονική ισορροπία μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Ζωντανεύει με βιώσιμα υλικά όπως ξύλο και υφάσματα όπως λινό. Περιλαμβάνει μια χρωματική παλέτα βασικών αποχρώσεων μπεζ και γήινες, σε συνδυασμό με τη θερμότητα της κίτρινης ώχρας και των έντονων πράσινων που αντανακλούν μια καθαρή και οργανική φύση. Οι συλλογές εμπνευσμένες από το Majestic Nature δημιουργούν ένα φυσικό και απαλό περιβάλλον συνδυάζοντας βιώσιμα υλικά με φυσικά υλικά και υφάσματα, κεραμικά και αποξηραμένες συνθέσεις βλάστησης.

Bohemian Explorer

Αυτή η τάση σχεδιασμού ζωντανεύει μέσω μιας συλλογής αντικειμένων που βρέθηκαν και μέσω χειροποίητων υλικών που προκαλούν ευχάριστες αναμνήσεις και συναισθήματα. Η τάση Bohemian Explorer αγκαλιάζει μια μυστηριώδη και έντονη παλέτα χρωμάτων με βαθιές, πικάντικες αποχρώσεις ρουμπινιού, αισθησιακό umber, κόκκινο μάγμα και βαθύ μπλε. Οι συλλογές εμπνευσμένες από την τάση Bohemian Explorer συνδυάζουν το παρελθόν και το παρόν, το παραδοσιακό και το μοντέρνο, για να παράγουν προϊόντα δαπέδων που συμπληρώνουν τέλεια μια σειρά από στυλ εσωτερικού σχεδιασμού, όπως vintage, μποέμικο, ρουστίκ, αστικό και βιομηχανικό στυλ σχεδίασης.

Good Vibes

Η τάση σχεδιασμού Good Vibes επικοινωνεί αισιοδοξία, θετικές συμπεριφορές, δημιουργικότητα και πρόκληση. Παίζοντας με χρώματα, μηνύματα, μόδα και γραφικά, αυτή η τάση σάς επιτρέπει να εκφράσετε την αίσθηση της διασκέδασης και της παιχνιδιού σας. Η τάση Good Vibes περιλαμβάνει μια ζωντανή παλέτα κορεσμένων ή ημιδιαφανών χρωμάτων, όπως κόκκινο, λευκό, μαύρο και μπλε τζιν, σε αντίθεση με δροσερό γκρι και με πολύχρωμες πινελιές όπως η πράσινη μενθόλη και το οξύ ροζ.

Για περισσότερες πληροφορίες και έμπνευση, επισκεφθειτε τις σελίδες μας που αφορούν το design και τις συλλογές μας και δείτε το βιβλίο των τάσεων σχεδιασμού.