Τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων

Τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων

Ο τρόπος εγκατάστασης του ξύλινου δαπέδου σας θα εξαρτηθεί από τον τύπο του ξύλου που έχετε επιλέξει και από τον τύπο του υποδαπέδου που έχετε: τσιμέντο, ξύλο, μοκέτα ή πλακίδια. Αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν τις επιλογές εγκατάστασης που έχετε στη διάθεσή σας, οι οποίες περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις πλωτής ή κολλητής τοποθέτησης. Το δάπεδο από μασίφ ξύλο είναι συνήθως καρφωμένο σε μια δομή από ξύλα. Το ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να κολληθεί ή να εγκατασταθεί πλωτά, ανάλογα με το υποδάπεδο και το επιλεγμένο προϊόν.

Μπορώ να εγκαταστάσω ένα ξύλινο δάπεδο μόνος μου;

Ανάλογα με το προϊόν της Tarkett που επιλέγετε και τον τύπο του υποδαπέδου που έχετε, η εγκατάσταση ξύλινων δαπέδων μπορεί να κυμαίνεται από ένα απλό έργο DIY έως ένα πολύ πιο περίπλοκο έργο που απαιτεί τη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνίτη.

Τα ξύλινα πατώματα Tarkett διατίθενται σε 2 τύπους συστήματος κλειδώματος - 2-Lock και Ultraloc. 

Τα συστήματα αυτά κλειδώνουν τις σανίδες μεταξύ τους έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα χωρίς κενά οι ανωμαλίες. Είναι πολύ γρήγορα και εύκολα στη χρήση - ιδίως το 2-Lock που καθιστά απλούστερη από ποτέ την τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων. Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα μπορείτε να τοποθετήσετε εύκολα ένα πάτωμα σε ένα δωμάτιο μέσου μεγέθους σε λιγότερο από μια ημέρα. Και η σειρά Viva μας έρχονται με το σύστημα εγκατάστασης Ultraloc, ιδανικό για gγρήγορη ανακαίνιση.

Πως να τοποθετήσω ένα ξύλινο και ένα laminate δάπεδο

Τα ξύλινα και τα laminate δάπεδα μπορούν να εγκατασταθούν πλωτά με τη λογική DIY (do-it-yourself), αξιοποιώντας το σύστημα κλειδώματος κλικ. Με αυτήν τη μέθοδο εγκατάστασης, οι ξύλινες σανίδες ενώνονται μεταξύ τους με αλληλοσυνδεόμενους συνδέσμους, δημιουργώντας ένα ενιαίο, συνεχές στρώμα που 'επιπλέει' πάνω από το υποδάπεδο. Ενώ αυτή είναι η μόνη επιλογή εγκατάστασης για ένα δάπεδο από laminate, ένα ξύλινο πάτωμα μπορεί επίσης να κολληθεί.

Τα ξύλινα πατώματα Tarkett είναι εξοπλισμένα με σύστημα εγκατάστασης κλικ, καθιστώντας τα εύκολα στην εγκατάσταση και έτοιμα προς χρήση.

Για να εγκαταστήσετε τα ξύλινα δάπεδα του Tarkett, το υποδάπεδο στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί το ξύλο πρέπει να είναι επίπεδο, σταθερό, στεγνό και καθαρό. Το ξύλο πρέπει να επιτρέπεται να εγκλιματιστεί στη θερμοκρασία του δωματίου στον οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί, το οποίο θα πρέπει να έχει σχετική υγρασία 30-60% και ελάχιστη θερμοκρασία 18˚C. Τα ξύλινα δάπεδα της Tarkett πρέπει να φυλάσσονται υπό τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες όπως παραπάνω και όχι απευθείας πάνω / έναντι τσιμέντου. Τα πακέτα δεν πρέπει να ανοίγουν πριν από την εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, πρέπει να καθορίσετε την κατεύθυνση στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί το ξύλο. Εάν το δωμάτιο είναι ορθογώνιο, τοποθετήστε σανίδες παράλληλες προς τον μακρύτερο τοίχο και εάν το δωμάτιο είναι τετράγωνο, τοποθετήστε σανίδες προς την κύρια πηγή φωτός. Εάν εγκαθιστάτε ξύλο σε διάδρομο, τοποθετείτε πάντα τις σανίδες κατά μήκος αυτού. Ανοίξτε μερικά πακέτα κατά την εγκατάσταση για να επιλέξετε σανίδες και να επιτύχετε μια αρμονική μετάβαση χρώματος. Τα κενά διαστολής πρέπει να προγραμματίζονται σε σταθερά σημεία όπως τοίχους, κατώφλια, σωλήνες καλοριφέρ και σκάλες. Χρησιμοποιήστε αποστάτες για να έχετε το σωστό πλάτος διακένου διαστολής.

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε τις τελευταίες πινελιές. Η Tarkett προσφέρει μια γκάμα αξεσουάρ που ταιριάζουν, όπως σοβατεπί, προφίλ μετάβασης, κολάρα σωλήνων τελειώματα σκαλοπατιών. Συμβουλευτείτε τις ακόλουθες σελίδες για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

Μπορούν να εγκατασταθούν ξύλινα δάπεδα Tarkett σε συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι κατάλληλα για τα περισσότερα από τα ξύλινα πατώματα μας. Ωστόσο, τα δάπεδα σφενδάμνου και οξιάς δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται με ενδοδαπέδια θέρμανση λόγω της φυσικής τους δομής, η οποία μπορεί να προκαλέσει ρωγμές και να δημιουργεί κενά όταν στεγνώνουν πάρα πολύ. Το σύστημα θέρμανσης πρέπει επίσης να είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει ομοιόμορφη θερμότητα σε ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου και δεν πρέπει ποτέ να υπερβαίνει τους 27 ° C σε οποιοδήποτε μέρος του δαπέδου. Εάν δεν είστε σίγουροι για τη συμβατότητα του ξύλινου δαπέδου που έχετε επιλέξει με ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιό είνα το καλύτερο υπόστρωμα για το ξύλινο δάπεδο μου;

Η επιλογή του σωστού υποστρώματος από ξύλινο δάπεδο αποτελεί ουσιαστικό μέρος της εγκατάστασής σας, καθώς εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. Βοηθά στη μείωση του θορύβου, προστατεύει το δάπεδο σας από την υγρασία και παρέχει θερμομόνωση. Αυξάνει επίσης την άνεση κατά τη βάδιση.

Η επιλογή του υποστρώματος θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του εάν εγκαθιστάτε δάπεδα από μασίφ ή ημιμασίφ ξύλο, τι τύπο υποδαπέδιου έχετε και εάν εγκαθιστάτε ξύλινο δάπεδο σε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Για να διασφαλίσετε ότι το δάπεδο σας διαρκεί περισσότερο, σας προτείνουμε τα Tarkofoam II και Tarkoflex II. Το Tarkoflex II πρέπει να χρησιμοποιείται με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Μερικές φορές θα χρειαστείτε επίσης ένα φράγμα υγρασίας. Ένα φράγμα υγρασίας είναι ένα φύλλο πολυαιθυλενίου που αποτρέπει τη μεταφορά υγρασίας από το υπόγειο στο ξύλινο δάπεδο. Το υπόστρωμα υλικό Tarkoflex II δρα επίσης ως φράγμα υγρασίας.

Ποιο είναι το καλύτερο υπόστρωμα για χρήση με ενδοδαπέδια θέρμανση;

Εάν έχετε ενδοδαπέδια θέρμανση, υπάρχουν μερικοί επιπλέον παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το καλύτερο υπόστρωμα για ξύλινο δάπεδο. Πολλά υποστρώματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι παχιά, ώστε να τα αισθάνεστε μαλακά κατά τη βάδιση και επίσης να παρέχουν μόνωση. Αυτά τα είδη προϊόντων δεν είναι ιδανικά σε χρήση με ενδοδαπέδια θέρμανση επειδή λειτουργούν ως εμπόδιο στη θερμότητα που προσπαθεί να περάσει. Αντ 'αυτού, χρειάζεστε ένα λεπτό προϊόν με χαμηλή θερμική αντίσταση. Η χρήση λανθασμένης επένδυσης από ξύλινο δάπεδο θα αποτρέψει τη λειτουργία του συστήματος ώστε να λειτουργήσε αποδοτικά και μπορεί επίσης να προκαλέσει την επίτευξη θερμοκρασίας σε μη ασφαλή επίπεδα, οδηγώντας σε πιθανά προβλήματα με την επένδυση δαπέδου. Το Tarkoflex II, ένα λεπτό και συμπαγές υπόστρωμα, προτείνεται για χρήση με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

 

Προτεινόμενες συλλογές