Δάπεδα για το καθιστικό

Δάπεδα για το καθιστικό

Η επιλογή δαπέδων για οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας συνεπάγεται την αξιολόγηση του συνολικού στυλ του σπιτιού. Ωστόσο, αυτό είναι ακόμη πιο εμφανές στο καθιστικό, το οποίο είναι συνήθως ένα κεντρικό δωμάτιο στο σπίτι. Συχνά ένας από τους πιο πολυσύχναστους και πιο ανοιχτούς χώρους στο σπίτι, το καθιστικό είναι ο κατεξοχήν χώρος όπου συγκεντρώνονται η οικογένεια και οι φίλοι για να χαλαρώσουν ή να κοινωνικοποιηθούν.

Θα πρέπει να αξιολογήσετε παράγοντες όπως κάθε πότε υποδέχεστε επισκέπτες, αν έχετε παιδιά ή κατοικία ζώα για να εξετάσετε το επίπεδο της φθοράς που θα δέχεται το δάπεδο σας.

Σήμερα τα υλικά σκληρής επιφάνειας όπως το ξύλο, το άκαμπτο LVT και το laminate είναι συχνά η προτιμώμενη επιλογή. Αυτά τα υλικά δαπέδων είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστούν και να συντηρηθούν από μια μοκέτα και πιο ανθεκτικά στους λεκέδες. Διατίθενται επίσης σε μια τεράστια γκάμα σχεδίων, στυλ, χρωμάτων και υφών, δίνοντάς σας την ελευθερία να παίξετε με μια ποικιλία δαπέδων για χρήση στο καθιστικό.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για το καθιστικό;

Το καλύτερο δάπεδο για το σαλόνι είναι αυτό που διαμορφώνει όμορφα το σκηνικό για το στυλ σχεδιασμού που έχετε επιλέξει. Όλα από το χρώμα, το μοτίβο, την υφή και το στιλ των δαπέδων σας, θα επηρεάσουν την ατμόσφαιρα του δωματίου. Είτε θέλετε μια παραδοσιακή ή σύγχρονη εμφάνιση, η επιλογή του σωστού δαπέδου θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν ευχάριστο και φιλόξενο χώρο.

Εκτός από την αισθητική, υπάρχουν και οι πρακτικές λεπτομέρειες. Το δάπεδο του καθιστικού πρέπει να είναι ανθεκτικό, να αντέχει σε μια σχετικά συνεχή κυκλοφορία, να είναι άνετο και ζεστό κάτω από τα πόδια, και να είναι εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί. Υπάρχουν πολλές πιθανές επιλογές δαπέδων που πληρούν αυτά τα κριτήρια, όπως μασίφ και ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο, vinyl , laminate, μοκέτα, κεραμικά πλακίδια και πέτρα. Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να επιλέξουν ένα πάτωμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους όσον αφορά τη λειτουργικότητα, το σχεδιασμό και τον προϋπολογισμό.

 

Starfloor Click Ultimate 30
41008002

Στυλ και έμπνευση για το καθιστικό

Με τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές δαπέδων κατάλληλες για το καθιστικό, η γκάμα των διαθέσιμων στυλ και σχεδίων είναι σχεδόν απεριόριστη. Είτε το στυλ σας είναι κλασικό είτε σύγχρονο, χαλαρό ή επίσημο, το καθιστικό σας πρέπει να είναι ένας φιλόξενος και άνετος χώρος όπου μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας μόνοι σας ή με φίλους και συγγενείς.
Για να καθοδηγήσετε τις αποφάσεις σχεδιασμού και στυλ σας, αναρωτηθείτε μερικές βασικές ερωτήσεις. Ποιο είναι το συνολικό στυλ του σπιτιού σας; Πόσο μεγάλο είναι το καθιστικό σας; Πόσο απασχολημένο θα είναι; Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας; Με σαφήνεια στο συνολικό στιλ του σπιτιού σας, τον τύπο λειτουργικότητας που θα χρειαστείτε και το ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε, γίνεται ευκολότερο να βρείτε ένα δάπεδο για το καθιστικόπου να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τα χρώματα, τα έπιπλα, τα χαλιά περιοχής, τα κομάτια τέχνης και τον φωτισμό - όλες τις λεπτομέρειες που προσθέτουν στο στυλ του καθιστικού σας.

Περιηγηθείτε στις σελίδες έμπνευσης για να εξοικειωθείτε καλύτερα με τις γενικές προτιμήσεις σας για το σχεδιασμό και το στυλ .Εδώ θα βρείτε μερικές υπέροχες ιδέες διακόσμησης και δαπέδου, καθώς και συμβουλές για το πώς να συνδυάσετε όλα τα διαφορετικά στοιχεία για να δημιουργήσετε το τέλειο καθιστικόπου ταιριάζει τόσο στο στυλ σας όσο και στον τρόπο ζωής σας.

Vinyl δάπεδο στο καθιστικό

To vinyl έχει πολλά πλεονεκτήματα που το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για το πάτωμα του καθιστικού σας. Είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό στη φθορά, τις γρατζουνιές και την υγρασία. Είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε και να το συντηρήσετε, άνετο και ήσυχο για τα πόδια σας , και διατίθεται σε μια σχεδόν απεριόριστη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Το vinyl είναι επίσης σχετικά προσιτό σε σύγκριση με άλλες επιλογές δαπέδων, όπως μασίφ και ημιμασίφ σκληρό ξύλο, κεραμικά πλακίδια και πέτρα. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν το vinyl μια δημοφιλή επιλογή δαπέδων καθιστικού. Επιπλέον, είναι ένα προσιτό δάπεδο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που μπορούν να εγκαταστήσουν οι ίδιοι και για αυτούς που θέλουν την ευελιξία να επιλέξουν μέσα από μια σειρά επιλογών σχεδιασμού και στυλ. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή με γνώμονα τον προϋπολογισμό για αυτούς που θέλουν ένα πάτωμα με όψη ξύλου, αλλά χωρίς την υψηλή τιμή του πραγματικού ξύλινου δαπέδου.

Στην Tarkett, προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα ποιοτικών δαπέδων βινυλίου σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και στυλ, από ξύλο, πλακάκι, πέτρα έως εκπληκτικά γραφικά εφέ. Και όλα τα vinyl δάπεδα μας, τόσο τα πολυτελή vinyl πλακίδια (LVT) όσο και τα vinyl ρολά (επίσης γνωστά ως φύλλα βινυλίου), προστατεύονται με ειδική επεξεργασία επιφάνειας PUR. Αυτή παρέχει εξαιρετική προστασία και τα καθιστά ακόμη πιο ανθεκτικά στις γρατσουνιές ή τους λεκέδες, καθιστώντας το vinyl δάπεδο μας ιδανικό για το καθιστικό πολυάσχολων οικογενειακών σπιτιών.

Ξύλινο δάπεδο στο καθιστικό

Τα ξύλινα δάπεδα είναι όμορφα και κομψά. Προσφέρουν διαχρονική εμφάνιση και προσφέρουν φυσική ζεστασιά στα σαλόνια. Είναι ζεστά σε αίσθηση για τα πόδια, καθιστώντας τα άνετα στο περπάτημα, ειδικά σε σύγκριση με τα κεραμικά πλακίδια. Χαλιά περιοχής μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσετε ζεστασιά και υφή, και τα ξύλινα δάπεδα είναι συμβατά με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης εάν απαιτείται επιπλέον ζεστασιά.

Το καλύτερο από όλα είναι, ότι το ξύλο είναι επίσης ένα φυσικό υλικό που προέρχεται και παράγεται με βιώσιμο τρόπο. Αυτό καθιστά το ξύλο έναν από τους ακριβότερους τύπους δαπέδων καθιστικού, αλλά το καθιστά επίσης μία από τις πιο ελκυστικές και ανθεκτικές επιλογές δαπέδων. Η παχιά και πυκνή κατασκευή ξύλινων σανίδων σημαίνει ότι μπορείτε να τα τρίψετε και να τα επεξεργαστείτε όταν αρχίσουν να δείχνουν σημάδια φθοράς.

Ως αποτέλεσμα, τα ξύλινα πατώματα μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες, ανάλογα με την ποιότητά τους και το πόσο καλά συντηρούνται προληπτικά.

Laminate δάπεδο στο καθιστικό

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν φινίρισμα ξύλου για το πάτωμα του καθιστικού τους, αλλά βρίσκουν απρόσιτες τις τιμές του πραγματικού ξύλου, το laminate προσφέρει μια ελκυστική και προσιτή εναλλακτική λύση. Είναι σχετικά φθηνό σε σύγκριση με το δάπεδο από πραγματικό σκληρό ξύλο. Ωστόσο, όπως το vinyl δάπεδο, μπορεί να μιμείται τέλεια την εμφάνιση φυσικών υλικών δαπέδων όπως το ξύλο, καθώς και άλλα φυσικά υλικά, όπως τα κεραμικά πλακίδια και η πέτρα.

Ένα υψηλής ποιότητας laminate δάπεδο είναι επίσης πολύ ανθεκτικό. Η σανίδα του πυρήνα υψηλής πυκνότητας προσφέρει εξαιρετική αντοχή, πράγμα που σημαίνει ότι τα laminate δάπεδα μπορούν να αντέξουν βαριά έπιπλα καθιστικού χωρίς να χαράχθούν. Το laminate έχει επίσης ένα ανθεκτικό ανώτερο στρώμα που προστατεύει την επιφάνεια από το ξύσιμο και το ξεθώριασμα, το οποίο καθιστά το laminate μια καλή επιλογή για ένα καθιστικό όπου υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία και επίσης σε σπίτια με κατοικίδια ζώα.