Σχέδια και αποχρώσεις ξύλινων δαπέδων

Σχέδια και αποχρώσεις ξύλινων δαπέδων

Τα σχέδια και οι αποχρώσεις των ξύλινων δαπέδων σας μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ διαφορετικών ειδών ξύλου. Μπορεί να κυμαίνονται, για παράδειγμα, από ελαφριά και ήρεμη σημύδα έως το σκούρο και ζωντανό ξύλο καρυδιάς. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί άλλοι παράγοντες εκτός από τα είδη ξύλου που θα επηρεάσουν τον τελικό σχεδιασμό και την απόχρωση του ξύλινου δαπέδου σας.

Τα σχέδια του ξύλου, τα επιφανειακά εφέ, το πλάτος των σανίδων,οι διακυμάνσεις των αποχρώσεων εντός των σανίδων και ο αντίκτυπος της έκθεσης στο ηλιακό φως μπορούν να αλλάξουν δραματικά την τελική εμφάνιση των ξύλινων δαπέδων.

Για να απλοποιήσουμε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο αναπτύσσοντας μια κομψή συλλογή από όμορφα και υψηλής ποιότητας ξύλινα δάπεδα που ενσωματώνουν τις τελευταίες τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού.

Προσφέροντας τόσο μοντέρνα όσο και παραδοσιακά σχέδια και μεγάλη γκάμα χρωμάτων, φινιρίσματα και μοναδικά χαρακτηριστικά σχεδίασης, τα όμορφα κατασκευασμένα ξύλινα δάπεδα θα φέρουν στιλ και κομψότητα σε όλους τους προσωπικούς σας χώρους.

Σχεδιασμός ξύλινου δαπέδου: κατευθύνσεις, σχέδια και διάταξη

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να εγκαταστήσετε το ξύλινο δάπεδο σας, και συχνά είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων και στυλ. Ωστόσο, τα σχέδια, οι κατευθύνσεις και η διάταξη του ξύλινου δαπέδου σας θα επηρεάσουν τη συνολική εμφάνιση ενός δωματίου, οπότε είναι σημαντικό να κατανοήσετε ορισμένες βασικές αρχές.

Όσον αφορά την κατεύθυνση, ο γενικός κανόνας είναι να ακολουθείτε την κατεύθυνση του φωτός. Είναι πιο εύκολο στο μάτι εάν οι σανίδες λειτουργούν στην ίδια κατεύθυνση με το φως. Εάν το φως πέσει από πολλές γωνίες, ο κανόνας είναι να ακολουθήσετε τον μακρύτερο τοίχο.

Η σειρά δαπέδων της Tarkett σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας διαρρύθμιση. Για παράδειγμα, η συλλογή Segno σας παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας διαρρύθμιση, συνδυάζοντας την εξαιρετική μας ποιότητα και τα φινιρίσματα με μια αρθρωτή τεχνολογία που επιτρέπει μια σχεδόν άπειρη γκάμα μοναδικών επιλογών μοτίβου. Είτε επιλέγετε ένα διαχρονικό μοτίβο ψαροκόκκαλου είτε δημιουργείτε το δικό σας, τα δάπεδα της συλλογής Segno μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές αυτές.

Χρώμα ξύλινου δαπέδου: σκούρο ή ανοιχτό

Η επιλογή ανάμεσα σε πιο σκούρα ή πιο ανοιχτά δάπεδα εξαρτάται πλήρως από τις δικές σας προτιμήσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που ίσως θελήσετε να λάβετε υπόψη, όπως τα υπάρχοντα έπιπλα, οι συνδυασμοί χρωμάτων, το επίπεδο της κυκλοφορίας στο σπίτι σας, έαν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, το μέγεθος των δωματίων σας και την ποσότητα φυσικού φωτός που λαμβάνουν .

Τα σκούρα ξύλινα πατώματα είναι απίστευτα ευπροσάρμοστα. Είναι εκλεπτυσμένα και μπορούν να φέρουν πλούτο και κομψότητα σε ένα χώρο. Όταν συνδυάζονται με τα σωστά χρώματα και έπιπλα τοίχου, κάνουν μια τολμηρή δήλωση στον χώρο.

Αντίθετα, το ανοιχτόχρωμο ξύλινο δάπεδο μπορεί να είναι πιο κατάλληλο για πιο casual χώρους . Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φωτίσετε και να προσθέσετε χώρο σε ένα δωμάτιο και λειτουργεί καλά με μια σειρά από στυλ εσωτερικού σχεδιασμού, όπως σκανδιναβικά, μοντέρνα και μινιμαλιστικά στυλ.

Επιπλέον, τα ανοιχτόχρωμα ξύλινα δάπεδα μπορούν να κρύβουν τα βαθουλώματα, τις γρατζουνιές και τα σημάδια, και τείνουν να δείχνουν λιγότερη βρωμιά και καταπόνηση σε σχέση με το πιο σκούρο ξύλο. Αυτό καθιστά τα ελαφριά δάπεδα ιδανικά για περιοχές με υψηλή κίνηση και για όσους αναζητούν μια απλούστερη ρουτίνα καθαρισμού και συντήρησης. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να φωτίσετε και να προσθέσετε χώρο σε ένα δωμάτιο.

Χρώματα και αποχρώσεις των συλλογών ξύλινων δαπέδων της Tarkett

Είτε ψάχνετε για δημοφιλείς αποχρώσεις του γκρι, του λευκού, του μαύρου ή του χρυσού ή φυσικές αποχρώσεων του καφέ, κατά την περιήγηση στις όμορφες συλλογές ξύλινων δαπέδων, θα βρείτε επιλογές δαπέδου σε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων και χρωμάτων.

 Η συλλογή Shade, για παράδειγμα, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπέροχων φυσικών αποχρώσεων που θα προσθέσουν χαρακτήρα και ζεστασιά στο σπίτι σας, ανεξάρτητα από το στυλ σας. Αντικατοπτρίζοντας την πλούσια ποικιλία χρωμάτων που υπάρχει στο πραγματικό ξύλο, η συλλογή Shade συγκεντρώνει μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες αποχρώσεις για να μεταμορφώσει το design του εσωτερικού σας χώρου. Τα διαφορετικά σχέδια θα ενισχύσουν την ατμόσφαιρα του δωματίου με περισσότερους τρόπους από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε, είτε προτιμάτε έντονες ή λεπτές υφές, σκούρες ή φωτεινές αποχρώσεις. Η συλλογή Shade είναι αρκετά ευέλικτη και αρκετά κομψή για να δημιουργήσει την εμφάνιση που θέλετε χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την ανθεκτικότητα.

Αφήνοντας τα φυσικά σχέδια και τα χρώματα του ξύλου να μιλούν από μόνα τους, η συλλογή Pure σας οδηγεί στην απλότητα με μια εμφάνιση που αναδεικνύει την εσωτερική ομορφιά του υλικού. Από τις βαθιές, πλούσιες αποχρώσεις της καρυδιάς έως την απαλή λάμψη της σημύδας, αυτή η συλλογή συγκεντρώνει έξι ξεχωριστά είδη σε μια σειρά από υπέροχα φυσικά στυλ δαπέδων που θα ομορφύνουν το σπίτι σας. Η αυθεντική εμφάνιση του ξύλου λάμπει καθώς χαρακτηριστικές παραλλαγές στην πρώτη ύλη δημιουργούν το σχέδιο. Η συλλογή Pure σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την πραγματική εμφάνιση του πραγματικού ξύλου για να ρυθμίσετε τον τόνο της διακόσμησής σας.

Η συλλογή Noble προσφέρει σχέδια που ερμηνεύουν με ένα νέο τρόπο, χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη αρθρωτή τεχνική, τη μακρά παράδοση του κλασικού παρκέ δαπέδου. Με βούρτσισμα και φινίρισμα από σκληρό κερί δημιουργεί μια εμφάνιση που αλλάζει ανάλογα με τη θέση και την προοπτική σας καθώς το φως πέφτει στο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα είναι μια συναρπαστική δυναμική μεταξύ του δαπέδου και του περιβάλλοντός του, για ένα αποτέλεσμα που είναι διαχρονικό. Η συλλογή είναι αφιερωμένη στις κλασικές κατασκευές δαπέδου με κομψό και πιο σύγχρονο χρώμα και βούρτσισμα. Κάθε τετράγωνο εφαρμόζεται με το χέρι στην κατασκευασμένη, πολυεπίπεδη κατασκευή της Tarkett. Εναλλασσόμενες κατευθύνσεις κόκκων, μικρές παραλλαγές και σχεδιασμένες εσφαλμένες ευθυγραμμίσεις δίνουν σε κάθε σανίδα μια φλόγα μοναδικότητας και αποκλειστικότητας που χαρακτηρίζει όλες τις χειροποίητες εργασίες. Το ονομάζουμε "Τέλεια ατέλεια".

Προσφέρουμε επίσης μια γκάμα αξεσουάρ με χρωματικά συντονισμένα στοιχεία για να καταστήσετε το πρόσφατα εγκατεστημένο δάπεδο σας ακόμα πιο όμορφο, πρακτικό και ανθεκτικό. Για παράδειγμα, τα προφίλ ανισουψίας στο χρώμα του ίδιου δαπέδου παρέχουν μια μετάβαση μεταξύ δύο ξύλινων δαπέδων ή με άλλες λύσεις δαπέδων όπως πλακίδια ή μοκέτες, και τα προσαρμοσμένα σε χρώμα τελειωμάτα σκαλοπάτιων δημιουργούν μια μοντέρνα εμφάνιση.

Βαφή ξύλινου δαπέδου

Μια εναλλακτική λύση για ένα διαυγές φινίρισμα δαπέδου είναι ένα βαμμένο ξύλινο πάτωμα. Η βαφή των ξύλινων δαπέδων σας εισάγει ένα εντελώς νέο φάσμα επιλογών χρώματος. Σας επιτρέπει επίσης να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας προσθέτοντας χαρακτηριστικά σχεδίασης και μοτίβα στο δάπεδο σας.

Η βαφή είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να ανακτήσετε παλιά και φθαρμένα δάπεδα. Αντί να τα αφαιρείτε και να τα αντικαθιστάτε, αξίζει να εξετάσετε ένα νέο χρώμα σε στυλ που ταιριάζει στο σπίτι σας. Η βαφή είναι μια εναλλακτική λύση στην αντικατάσταση που μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής αυτών των δαπέδων για αρκετά χρόνια.

Φινίρισμα ξύλινων δαπέδων

Όταν χρησιμοποιείτε το ξύλινο δάπεδο, φθείρετε κυρίως την επεξεργασία επιφάνειας και όχι το ίδιο το ξύλο. Για αυτό το λόγο, τα ξύλινα δάπεδα χρειάζονται καλή προστασία στην επιφάνεια έναντι φθοράς, σχισίματος και λεκέδων αν θέλετε να φαίνονται καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα ξύλινα δάπεδα μας είναι επεξεργασμένα με Proteco, μια από τις ισχυρότερες προστατευτικές επιφάνειες στην αγορά. Το Proteco κάνει το δάπεδο ισχυρό διατηρώντας ταυτόχρονα την αυθεντική ξύλινη αίσθηση και διατίθεται σε τρεις τύπους, καθένας από τους οποίους παρέχει διαφορετικό φινίρισμα, από ημι-γυαλιστερό έως ματ.

  • Proteco Lacquer - Το ημί-γυαλιστερό βερνίκι μας εφαρμόζεται σε διάφορα στρώματα, τα οποία στη συνέχεια υφίστανται μια διαδικασία σκλήρυνσης έτσι ώστε το ξύλινο δάπεδο να γίνει πολύ ανθεκτικό. Το βερνίκι εφαρμόζεται ακριβώς στη σωστή ποσότητα - όχι πολύ παχύ και όχι πολύ λεπτό - για να τονίσει τη δομή του ξύλου με φυσικό τρόπο.
  • Proteco Natura - Το ματ βερνίκι μας εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το ημί-γυαλιστερό. Είναι εξίσου ανθεκτικό και προστατεύει εξίσου αποτελεσματικά. Διατηρεί το φυσικό χρώμα και είναι στην άισθηση το ίδιο με ένα πάτωμα το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία με λάδι. Ωστόσο, απαιτεί λίγο περισσότερη φροντίδα καθώς η ματ επιφάνεια προσελκύει πάντα περισσότερη βρωμιά από μια γυαλιστερή.
  • Proteco Hardwax Oil - Όταν το δάπεδο επεξεργάζεται με λάδι από σκληρό κερί, η επιφάνεια γίνεται μεταξωτή ματ και ενισχύεται η αίσθηση του. Το λάδι διεισδύει στο ξύλο και το καθιστά ανθεκτικό στη φθορά του χρόνου, ενώ το σκληρό κερί παραμένει στην επιφάνεια και παρέχει επιπλέον προστασία από την τριβή. Όπως όλα τα ξύλινα δάπεδα με επεξεργασία από λάδι, η επιφάνεια πρέπει να συντηρείται κάθε δύο ή τρία χρόνια. Απαιτεί επίσης λίγο περισσότερη φροντίδα από ένα δάπεδο με βερνίκι. Το σκληρό κερί είναι ένα προϊόν από το φυτικό βασίλειο που αποτελείται από έλαια από ηλίανθο, λινάρι και σόγια, μεταξύ άλλων.

Ξύλινα δάπεδα χωρίς φινίρισμα

Η Tarkett δεν πωλεί ξύλινα δάπεδα χωρίς φινίρισμα. Όλα τα δάπεδα μας είναι έτοιμα γαι χρήση σε μια σειρά σχεδίων και στυλ. Αυτό μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε τη μέγιστη απόδοση της επιφάνείας και μας επιτρέπει να ελέγξουμε τόσο τα επίπεδα εκπομπών όσο και το σχεδιασμό των προϊόντων. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες μας γνωρίζουν ακριβώς πώς θα μοιάζει το τελικό προϊόν, επιτρέποντάς τους να βρουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο το τέλειο δάπεδο που ταιριάζει στο σπίτι και τον τρόπο ζωής τους.

Σχετικά άρθρα

Ξύλινα δάπεδα στην κουζίνα
Ξύλινα δάπεδα στην κουζίνα

Μάθετε περισσότερα για τα ξύλινα δάπεδα στην κουζίνα, πως να τα εγκαταστήσετε και πως να τα συντηρήσετε για να παραμείνουν όμορφα.

Ξύλινα δάπεδα στο μπάνιο
Ξύλινα δάπεδα στο μπάνιο

Μάθετε περισσότερα για την εγκατάσταση ξύλινων δαπέδων στο μπάνιο και γιατί δεν συνιστάται.

Ξύλινα δάπεδα στο καθιστικό και τα υπνοδωμάτια
Ξύλινα δάπεδα στο καθιστικό και τα υπνοδωμάτια

Μάθετε περισσότερα για το πως να επιλέξετε ξύλινα δάπεδα για το καθιστικό και τα υπνοδωμάτια.

Προτεινόμενες συλλογές