Ξύλινα δάπεδα στο καθιστικό και τα υπνοδωμάτια

Ξύλινα δάπεδα στο καθιστικό και τα υπνοδωμάτια

Τα ξύλινα δάπεδα είναι μια κλασική επιλογή για το καθιστικό και τα υπνοδωμάτια και η φυσική ζεστασιά και η γοητεία τους τα καθιστούν πολύ ελκυστικά από την άποψη του σχεδιασμού. Είτε το σπίτι σας είναι παραδοσιακό είτε σύγχρονο, νέο ή παλιό, τα ξύλινα πατώματα είναι το τέλειο θεμέλιο για ένα όμορφο interior design και στυλ.

Είναι καλή ιδέα να έχουμε ξύλινα δάπεδα στο καθιστικό και τα μπάνια;

Ναι, τα ξύλινα πατώματα στο καθιστικό και στο υπνοδωμάτιο είναι πάντα μια καλή ιδέα. Είναι διαχρονικά και όμορφα και μπορούν να συνδυαστούν με σχεδόν οποιαδήποτε διακόσμηση. Η εκτεταμένη συλλογή μας από δρύινα δάπεδα, για παράδειγμα, προσφέρει μια σειρά από σχέδια και προσεκτικά επιλεγμένες αποχρώσεις, από φυσικά καφέ έως λευκά και γκρι, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να βρείτε το τέλειο δάπεδο που ταιριάζει με τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας.

Η άνεση είναι επίσης σημαντική. Περνάμε πολύ χρόνο τόσο στο καθιστικό όσο και στο υπνοδωμάτιο, οπότε θα θέλατε ξύλινα πατώματα που είναι άνετα και ζεστά στα πόδια σας. Με καλή μόνωση, το ξύλινο δάπεδο θα φαίνεται και θα είναι ζεστό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην κρεβατοκάμαρα, που είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος όπου είστε συχνά χωρίς παπούτσια και όπου θέλετε να νιώσετε μια αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής. Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε επιπλέον ζεστασιά είναι να επιλέξετε ξύλινο δάπεδο που είναι συμβατό με ενδοδαπέδια θέρμανση. Τα χαλιά είναι μια άλλη επιλογή. Τα χαλιά δεν θα προσθέσουν μόνο απαλότητα και ζεστασιά κάτω από τα πόδια, αλλά μπορούν να προσθέσουν στο στιλ και το σχεδιασμό του καθιστικού και του υπνοδωματίου σας.

Ο κατάλληλος τύπος ξύλου για το καθιστικό και τα υπνοδωμάτια

Με τόσες πολλές επιλογές, όπως τον τύπο ξύλου, το φινίρισμα, το μοτίβο κόκκων και το πλάτος σανίδας, γνωρίζουμε ότι η διαδικασία της επιλογής του σωστού ξύλινου δαπέδου για το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να είναι τρομακτική. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή, έχουμε ταξινομήσει προσεκτικά τη γκάμα των προϊόντων μας σε εννέα ξεχωριστές συλλογές: Grace, Heritage, Noble, Prestige, Pure, Shade, και Viva. Κάθε συλλογή προσφέρει μια μοναδική συλλογή σχεδίων, χρωμάτων και φινιρισμάτων για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα και αισθητική.

Δάπεδο για κάθε στυλ και τρόπο ζωής

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε έναν χαλαρό, αλλά κομψό χώρο διαβίωσης ή έναν εκλεπτυσμένο αλλά πρακτικό χώρο, η σειρά των ξύλινων δαπέδων μας θα συμπληρώσει όμορφα και θα αναδείξει το καλύτερο από κάθε εσωτερικό.

Aν αναζητάτε την αυθεντικότητα της ρουστίκ βελανιδιάς, επιλέξτε από τη συλλογή μας Heritage. Τα φυσικά χαρακτηριστικά της Heritage προσδίδουν στο ξύλο μια φαινομενικά παλιά πατίνα, ενώ το επιδέξιο βούρτσισμα και η βαφή αναδεικνύουν τις λεπτομέρειες που κάνουν κάθε σανίδα μοναδική και προσθέτουν μια ξεχωριστή πινελιά στο σπίτι σας.

Η, εάν αισθάνεστε την έμπνευση για να φέρετε το στυλ της δεκαετίας του '50, του '60 και του '70 στο σπίτι σας, επιλέξτε μια επιλογή από τη συλλογή Noble. Επεξεργασμένο με λάδι από σκληρό κερί για να αναδείξει το διακριτικό κόκκο και τη δομή κάθε σανίδας με φυσικό, ματ φινίρισμα, τα ξύλινα πατώματα Noble προσφέρουν μια σύγχρονη πινελιά στη μακρά παράδοση του κλασικού παρκέ.

Όποιες και αν είναι οι ιδιαίτερες ανάγκες σας, το ξύλινο δάπεδο συνδυάζει στιλ, κομψότητα και ανθεκτικότητα μεγάλης διάρκειας για να βελτιώσει κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ημι-μασίφ ξύλο στο καθιστικό και τα υπνοδωμάτια;

Ναι, τα ημί-μασίφ ύλινα πατώματα είναι κατάλληλα για τα περισσότερα δωμάτια στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένου του καθιστικού και του υπνοδωματίου. Τα μόνα δωμάτια στα οποία δεν συνιστάται το ξύλινο δάπεδο είναι τα δωμάτια με υψηλά ποσοστά υγρασίας, τα οποία περιλαμβάνουν το μπάνιο, την τουαλέτα και τον χώρο του πλυντηρίου.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ξύλινων δαπέδων: το μασίφ και το ημί-μασίφ. Το ημί-μασίφ ξύλινο δάπεδο αναπτύχθηκε ουσιαστικά για να αντιμετωπίσει μερικές από τις αδυναμίες που βρέθηκαν στο μασίφ.

Το δάπεδο από μασίφ ξύλο είναι κατασκευασμένο από ένα συμπαγές κομμάτι από φυσικό σκληρό ξύλο, ενώ το ημί-μασίφ ξύλινο δάπεδο είναι κατασκευασμένο από πολλά στρώματα ξύλου με ένα στρώμα από μασίφ ξύλο. Στην Tarkett, το κατασκευασμένο ξύλινο δάπεδο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από υψηλής ποιότητας πραγματικό ξύλο με κορυφαία στρώση σκληρού ξύλου σε μια ποικιλία ειδών και σχεδίων, ενός ισχυρού και υποστηρικτικού μεσαίου στρώματος εγκάρσιου ξύλου με ίνες που συμβάλλει στη σταθερότητα των σανίδων και ένα στρώμα εξισορρόπησης που σταθεροποιεί τη σανίδα και εγγυάται τη δομική σταθερότητα όλης της κατασκευής.

Το ημί-μασίφ ξύλινο δάπεδο είναι μη διακριτό από το μασίφ ξύλο επειδή έχει ένα στρώμα από μασίφ σκληρό ξύλο στην κορυφή. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετικά βιώσιμη επιλογή, δεδομένου ότι η απαιτούμενη ποσότητα σκληρού ξύλου είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που απαιτεί το δάπεδο από μασίφ ξύλο. Επίσης κοστίζει λιγότερο.

Επειδή το ημί-μασίφ ξύλο είναι κατασκευασμένο από διαφορετικά στρώματα ξύλου που συνδέονται μεταξύ τους σε εγκάρσια κατεύθυνση, είναι λιγότερο πιθανό να συρρικνωθεί και να επεκταθεί καθιστώντας το ισχυρότερο και πολύ ανθεκτικό στη στρέβλωση σε σύγκριση με το δάπεδο από μασίφ ξύλο. Σημαίνει επίσης ότι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με ενδοδαπέδια θέρμανση. Αυτή η ανθεκτικότητα καθιστά τα κατασκευασμένα δάπεδα ιδιαίτερα κατάλληλα για περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, όπως το καθιστικό. Τα ξύλινα πατώματα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τα παιδικά υπνοδωμάτια.

Η Viva, για παράδειγμα, είναι μια συλλογή σύγχρονων ξύλινων πατωμάτων που είναι πρακτικά, ανθεκτικά και οικονομικά, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για παιδικά υπνοδωμάτια. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να διατηρηθούν χωρίς συμβιβασμούς στην αισθητική. Διατίθενται σε μια σειρά από κλασικές βελανιδιές και καρυδιές, καθώς και ένα σύγχρονο γκρι σχέδιο.

Συνδυασμένο στυλ και απόδοση

Το ημί-μασίφ ξύλινο δάπεδο είναι απίστευτα ευέλικτο και διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών σανίδων, αποχρώσεων και υφών. Αυτό καθιστά ευκολότερο από ποτέ να βρείτε δάπεδα καθιστικού και υπνοδωματίου που ταιριάζουν απόλυτα με το στιλ και τον τρόπο ζωής του σχεδιασμού σας.

Το καλύτερο φινίρισμα δαπέδου για το καθιστικό και τα υπνοδωμάτια

Το ξύλινο δάπεδο διατίθεται σε πολλά διαφορετικά φινιρίσματα επιφάνειας που ενισχύουν και προστατεύουν το δάπεδο σας. Το φινίρισμα της επιφάνειας που επιλέγετε πρέπει να συμπληρώνει τόσο το στυλ του σχεδιασμού όσο και τον τρόπο ζωής σας.

Τα ξύλινα δάπεδα μας είναι επεξεργασμένα με Proteco, μια από τις ισχυρότερες προστατευτικές επιφάνειες στην αγορά. Το Proteco διατίθεται σε τρεις τύπους. Ο κάθε τύπος παρέχει διαφορετική αίσθηση στο πάτωμα και διαφορετικά φινιρίσματα που κυμαίνονται από ημι-γυαλιστερά έως ματ.

  • Το Proteco Lacquer είναι ένα ημι-γυαλιστερό βερνίκι το οποίο έχει μεγάλη διάρκεια και προσθέτει επιπλέον αντοχή στο δάπεδο σας. Προσφέρει μια παραδοσιακή όψη και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια δραστήρια οικογένεια με ανάγκη για ένα δάπεδο στο οποίο δεν απαιτείται χρονοβόρα συντήρηση.
  • Το Proteco Natura είναι ένα ματ βερνίκι με μεγάλη ανθεκτικότητα και αποτελεσματική προστασία. Προσφέρεται σε αποχρώσεις που τονώνουν τις φυσικές ιδιότητες του ξύλου. Είναι εύκολο στη συντήρηση ακόμα και αν το ματ βερνίκι απαιτεί λίγο περισσότερη φροντίδα σε σχέση με το Proteco Lacquer.
  • Το Proteco Hardwax Oil προσθέτει μια απαλή και ματ επιφάνεια με ζεστή, φυσική αίσθηση. Αυξάνει την εμπειρία των αυθεντικών ξύλινων δαπέδων και ενισχύει τις αποχρώσεις του ξύλου. Τα δάπεδα με λάδι από σκληρό κερί πρέπει να φροντίζονται τακτικά, αλλά εφόσον γίνεται, θα γεράσουν όμορφα και φυσικά και θα διαρκέσουν πολύ καιρό. Η τέλεια επιλογή όταν η ξύλινη αίσθηση είναι το πιο σημαντικό.

 

Η εφαρμογή ενός επιφανειακού εφέ αλλάζει επίσης την εμφάνιση των ξύλινων δαπέδων. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους βουρτσίσματος για παράδειγμα, η όμορφη, φυσική δομή του ξύλου ενισχύεται περαιτέρω. Κατασκευασμένη από γνήσια ρουστίκ βελανιδιά, η συλλογή μας Heritage εισάγει το στιλ της φύσης στα καλύτερά της με τις φυσικές λεπτομέρειες που δίνουν στα δάπεδα μια αίσθηση πατίνας αιώνων. 

Χρησιμοποιώντας το Proteco, μία από τις ισχυρότερες προστατευτικές επιφάνειες στην αγορά, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από έτοιμες επιλογές δαπέδων που είναι κομψές και ανθεκτικές. Περιηγηθείτε στις συλλογές μας για να βρείτε έμπνευση για το καλύτερο φινίρισμα ξύλου για το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο σας.

Πώς να διατηρήσετε τα ξύλινα δάπεδα στο καθιστικό και τα υπνοδωμάτια;

Όταν χρησιμοποιείτε τα ξύλινα δάπεδά σας, φθείρετε κυρίως την επεξεργασία της επιφάνειας και όχι το ίδιο το ξύλο. Επομένως, τα ξύλινα πατώματα σας χρειάζονται καλή προστασία από τη φθορά, την τριβή, τις γρατσουνιές και τους λεκέδες για να φαίνονται όμορφα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να διατηρήσετε σωστά το ξύλινο δάπεδο σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες του φινιρίσματος του.

Τα ξύλινα δάπεδα που έχουν επεξεργαστεί με Proteco, μία από τις ισχυρότερες προστατευτικές επιφάνειες στην αγορά, διατίθενται σε τρεις τύπους. Ο καθένας προσφέρει μια διαφορετική αίσθηση στο πάτωμα και διαφορετικά φινιρίσματα που κυμαίνονται από ημι-γυαλιστερά έως ματ.

Διαθέτουμε μερικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν και να ενισχύουν τις επιφάνειες του δαπέδου από τη φθορά και να αποτρέπουν τις μικρο γρατσουνιές - Refresher για δάπεδα επεξεργασμένα με βερνίκι και refresher για δάπεδα επεξεργασμένα με λάδι.

Πρόσθετες συμβουλές για τη διατήρηση και την παράταση της ομορφιάς του δαπέδου σας

  • Χρησιμοποιήστε προστατευτικά τσοχάκια επίπλων για να ελαχιστοποιήσετε τις γρατζουνιές.
  • Χρησιμοποιήστε προστατευτικά καλύμματα καρέκλας για να αποφύγετε ζημιές στο δάπεδο από τροχίσκους καρέκλας.
  • Τοποθετήστε ένα χαλί για να σκουπίσετε τα πόδια στα σημεία εισόδου για να ελαχιστοποιήσετε την εξάπλωση της βρωμιάς. Θυμηθείτε ότι η πιο κρίσιμη περιοχή είναι τα πρώτα τετραγωνικά μέτρα (τρία βήματα μέσα).
  • Σκουπίστε αμέσως τις διαρροές. Οι επιφανειακές θεραπείες θα προστατεύσουν το δάπεδο σας αρχικά, αλλά αν αφήσει ένα υγρό να μουλιάσει στο ξύλο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

 

 

Προτεινόμενες συλλογές