Ξύλινα δάπεδα στην κουζίνα

Ξύλινα δάπεδα στην κουζίνα

κουζίνες γίνονται γρήγορα η καρδιά του σπιτιού μας, καθώς σε αυτές αφιερώνουμε πολύ χρόνο μαγειρεύοντας και γευματίζοντας με την οικογένεια και με φίλους. Το ξύλινο δάπεδο σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστο και ανθεκτικό. Εκτός από την επιλογή του design, το ξύλινο δάπεδο θα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί καλά την υγρασία, να είναι ανθεκτικό στους λεκέδες και να είναι εύκολο να διατηρηθεί.

Είναι καλή ιδέα να βάλουμε ξύλινο δάπεδο στην κουζίνα;

Ναι, με το κατάλληλο φινίρισμα, το πραγματικό ξύλινο δάπεδο αποτελεί μια καλή επιλογή για την κουζίνα. Η κουζίνα θεωρείται μια περιοχή με μέτρια ποσοστά υγρρασίας και είναι γνωστό ότι η υγρασία και το ξύλο δεν αποτελούν καλό συνδυασμό. Ωστόσο, με λίγη φροντίδα και προσοχή, ένα κομψό, φυσικό ξύλινο δάπεδο μπορεί να εγκατασταθεί σε κουζίνες χωρίς προβλήματα.

Πλεονεκτήματα του ξύλινου δαπέδου στις κουζίνες

Προσφέροντας μια διαχρονική εμφάνιση, το ξύλινο δάπεδο είναι ένα φυσικό προϊόν που φέρνει ζεστασιά και κομψότητα σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας. Το ξύλινο δάπεδο δημιουργεί μια ζεστή αίσθηση για τα πόδια σας, ειδικά σε σύγκριση με τη σκληρότητα των κεραμικών πλακιδίων, γεγονός που το καθιστά πιο άνετο κατά τη βάδιση. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε ενδοδαπέδια θέρμανση. Τα ξύλινα δάπεδα της Tarkett είναι συμβατά με αυτορυθμιζόμενα συστήματα θέρμανσης δαπέδου. Το ξύλινο δάπεδο είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό. Η παχιά και συμπαγής κατασκευή ξύλινων σανίδων σημαίνει ότι είναι εύκολο να τριφτούν και να περάσουν από νέα διαδικασία φινιρίσματος όταν αρχίζουν να δείχνουν σημάδια φθοράς. Η δρυς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή λόγω της ομορφιάς και της αντοχής της. Ένα ανθεκτικό φινίρισμα θα διασφαλίσει επίσης ότι οι ενδεχόμενες διαρροές υγρών στην κουζίνα θα καθαρίζονται εύκολα.

Ποιός είναι ο κατάλληλος τύπος ξύλου για την κουζίνα?

Για πολλούς ανθρώπους η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού και θα είναι το δωμάτιο με την υψηλότερη κίνηση. Έτσι, όταν αποφασίσετε ποιος τύπος ξύλινου δαπέδου θα χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, θα πρέπει να αναζητήσετε το ξύλινο δάπεδο που είναι τόσο αισθητικά ευχάριστο όσο και ανθεκτικό - το ξύλινο δάπεδο που μπορεί να χειριστεί καλά την υγρασία, είναι ανθεκτικό στους λεκέδες και είναι εύκολο να διατηρηθεί. Ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ξύλου, μερικοί θα είναι καλύτεροι από άλλους για χρήση στην κουζίνα. Γενικά, πρέπει να αποφεύγετε τα μαλακά ξύλα, όπως το πεύκο, καθώς είναι λιγότερο πυκνά και πιο επιρρεπή στην απορρόφηση υγρασίας. Αντ 'αυτού, επιλέξτε σκληρά ξύλα όπως η δρυς, η καρυδιά, το δεσποτάκι, η σημύδα και ο σφένδαμος.

Η δρυς είναι ίσως το πιο δημοφιλές ξύλο για δάπεδα. Όμορφη και σκληρή, η βελανιδιά έχει τις ιδανικές ιδιότητες για χρήση ως υλικό δαπέδων. Η βελανιδιά προσφέρει αισθητική ποικιλία ανάλογα με το ποιο μέρος του δέντρου χρησιμοποιείται και τον τρόπο κατασκευής του δαπέδου. Οι επιλογές κυμαίνονται από ήρεμες σανίδες σε μία απόχρωση έως ζωηρούς συνδυασμούς με μια ελκυστική ποικιλία ελαφρύτερων και πιο σκούρων σανίδων.

Εκτός από τον τύπο του ξύλου, η επεξεργασία της επιφάνειας θα επηρεάσει τη διάρκεια ζωής και το επίπεδο συντήρησης του ξύλινου δαπέδου σας. Ένα δάπεδο με επεξεργασία επιφάνειας με βερνίκι θα είναι πιο ανθεκτικό στη φθορά και θα είναι το πιο εύκολο στη συντήρηση. Ενώ ένα ανοιχτό λευκό δάπεδο με βαθύ βούρτσισμα θα δώσει λάμψη στην κουζίνα, αλλά θα απαιτήσει περισσότερο καθαρισμό.

Για να σας εμπνεύσουμε και να σας βοηθήσουμε να βρείτε το σωστό ξύλινο πάτωμα για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας, έχουμε ταξινομήσει προσεκτικά τη γκάμα των προϊόντων μας σε εννέα ξεχωριστές συλλογές: Elegance, Heritage, Noble, Play, Prestige, Pure, Shade, Vintage και Viva. Περιηγηθείτε στις όμορφες συλλογές ξύλινων δαπέδων μας και θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα επιλογών από δρύινα δάπεδα και μια μοναδική συλλογή σχεδίων, χρωμάτων και φινιρισμάτων που ταιριάζουν τόσο στο στυλ του design όσο και στον τρόπο ζωής σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ημι-μασιφ ξύλινο δάπεδο στην κουζίνα;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μασίφ είτε ημι-μασίφ ξύλινο δάπεδο στην κουζίνα σας.

Το δάπεδο από μασίφ ξύλο είναι κατασκευασμένο από ένα συμπαγές κομμάτι σκληρού ξύλου, ενώ το ημι-μασίφ ξύλινο δάπεδο είναι κατασκευασμένο από διάφορα στρώματα ξύλου με ένα στρώμα από μασίφ σκληρό ξύλο. Στην Tarkett, το ημι-μασίφ ξύλινο δάπεδο μας είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ξύλο με κορυφαία στρώση σκληρού ξύλου σε μια ποικιλία ειδών και σχεδίων, ένα ισχυρό και υποστηρικτικό μεσαίο στρώμα εγκάρσιου ξύλου με ίνες που συμβάλλει στην σταθερότητα των σανίδων και ένα στρώμα εξισορρόπησης που σταθεροποιεί τη σανίδα στο σύνολο της και εγγυάται τη δομική σταθερότητα όλης της κατασκευής.

 

 

Το ημι-μασίφ ξύλινο δάπεδο έχει δομική σταθερότητα, η οποία δεν επεκτείνεται και συστέλλεται στον ίδιο βαθμό με το δάπεδο από μασίφ ξύλο. Είναι καλύτερο από το μασίφ ξύλο στην αντιμετώπιση των αλλαγών της θερμοκρασίας και την υγρασία. Ως εκ τούτου, το ημι-μασίφ ξύλινο δάπεδο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση σε κουζίνες

Το πιο κατάλληλο φινίρισμα για την κουζίνα

Όταν επιλέγετε τον καλύτερο τύπο ξύλινου δαπέδου για την κουζίνα σας, η αισθητική και η ανθεκτικότητα αποτελούν βασικά ζητήματα. Μια σημαντική αισθητική λεπτομέρεια  είναι το επίπεδο γυαλάδας του ξύλινου δαπέδου σας.

Τα ματ φινιρίσματα είναι αυτό τον καιρό η τάση και θεωρούνται πιο φυσικά, κομψά και μοντέρνα. Ωστόσο, διαφορετικά προϊόντα θα σας επιτρέψουν να επιτύχετε μια γκάμα φινιρισμάτων από γυαλιστερά, μέχρι ημι-γυαλιστερά και ματ. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το συνδυασμό του επιλεγμένου ξύλου σας με άλλα φινιρίσματα και διακόσμηση στην κουζίνα σας. Τελικά, ωστόσο, θα χρειαστείτε ένα ανθεκτικό φινίρισμα που προστατεύει το ξύλο στην κουζίνα σας από την υγρασία, τους λεκέδες και τη φθορά. Ένα ανθεκτικό φινίρισμα θα απαιτήσει επίσης λιγότερη συντήρηση.

Χρησιμοποιώντας την προστασία επιφάνειας Proteco, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά επιλογών δαπέδων κουζίνας που ικανοποιούν τόσο τις απαιτήσεις αισθητικής όσο και της αντοχής. Η προστασία Proteco διατίθεται σε τρεις τύπους: Proteco Lacquer, Proteco Natura και Proteco Hardwax Oil. Το Proteco Lacquer είναι ένα ημι-γυαλιστερό βερνίκι, που εφαρμόζεται σε έξι στρώσεις για να κάνει το δάπεδο εξαιρετικά ανθεκτικό και είναι η συνιστώμενη επιλογή για δάπεδα κουζίνας. Το Proteco Natura είναι ένα ματ βερνίκι που εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το ημι-γυαλιστερό, το οποίο συνιστάται επίσης για δάπεδα κουζίνας.

Πως να συντηρήσετε το ξύλινο δάπεδο στην κουζίνας σας

Η συντήρηση των ξύλινων κουζίνας απαιτεί μερικά απλά βήματα. Θα πρέπει να σκουπίζετε εγκαίρως τις διαρροές υγρών και να λάβετε προφυλάξεις για να αποφεύγετε διαρροές υγρών από το πλυντήριο, τον νεροχύτη και το ψυγείο. Μια σημαντική διαρροή έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει το ξύλινο δάπεδο σας. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε προστατευτικά τσοχάκια κάτω από συσκευές και τα έπιπλα σας και να ελέγχετε τακτικά τις συσκευές σας για ενδεχόμενες διαρροές.

Μπορείτε να προστατεύσετε τα δάπεδα σας από λίπη ή ελαφριά πιτσιλίσματα κατά το μαγείρεμα και το πλύσιμο προσθέτοντας ένα χαλί μπροστά από τον φούρνο και το νεροχύτη σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προστατευτικά τσοχάκια για έπιπλα, συμπεριλαμβανομένων τραπεζιών και καρεκλών, για να αποφύγετε γρατσουνιές και επιφανειακές ζημιές.

Σε ό, τι αφορά τη φροντίδα των ξύλινων δαπέδων σας, συνιστάται ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα ή ο καθαρισμός του ξύλινου δαπέδου με καλά στιμμένη σφουγγαρίστρα. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστείτε λίγο υγρό για να αφαιρέσετε τους ρύπους και τους λεκέδες. Αλλά προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε πολύ νερό. Το Tarkett Wood Floor Spray Cleaner για δάπεδα με βερμνίκι είναι εύκολο στη χρήση και βοηθά το δάπεδο στεγνώνει επίσης πιο γρήγορα. Εναλλακτικά, εάν έχετε δάπεδο με λάδι από σκληρό κερί, η Tarkett συνιστά να χρησιμοποιείτε προϊόντα φροντίδας και συντήρησης από τη σειρά OSMO, συμπεριλαμβανομένων των OSMO Wash and Care και OSMO Liquid Wax Cleaner.

Προτεινόμενες συλλογές