Δάπεδα για το μπάνιο

Δάπεδα για το μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένα περιβάλλον όπου υπάρχει μεγάλο ποσοστό νερού και υγρασίας. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την επιλογή ενός δαπέδου μπάνιου που δείχνει όμορφο και το αισθάνεστε φιλικό στα πόδια σας, πρέπει επίσης να αποδίδει καλά. Όταν επιλέγετε δάπεδο για το πάτωμα του μπάνιου σας, βασικά κριτήρια επιλογής θα είναι το δάπεδο που μπορεί να διαχειριστεί το νερό και την υγρασία, δεν είναι ολισθηρό όταν είναι βρεγμένο και είναι εύκολο να καθαριστεί. Το πάτωμα του μπάνιου σας πρέπει επίσης να είναι άνετο και ασφαλές με γυμνά πόδια και να προσφέρει σχεδιαστικές επιλογές που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για χρήση στο μπάνιο;

Οι καλύτερες επιλογές δαπέδου για μπάνια είναι δάπεδα που μπορούν να αντέξουν το νερό και την υγρασία, δεν γλιστρούν όταν είναι βρεγμένα, είναι εύκολο να καθαριστούν και είναι άνετα με γυμνά πόδια.

Όσον αφορά την αντοχή και την υγρασία, τα LVT , το ρολό βινυλίου και τα κεραμικά πλακάκια είναι οι καλύτερες επιλογές δαπέδων μπάνιου. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές δαπέδων είναι ανθεκτική στο νερό και μπορεί να αντέξει τις αλλαγές της υγρασίας και της θερμοκρασίας σε ένα μπάνιο. Το βινύλιο είναι η πιο προσιτή επιλογή επειδή τα περισσότερα προϊόντα περιλαμβάνουν επιλογές εγκατάστασης DIY. Αυτό δεν συμβαίνει γενικά με την εγκατάσταση δαπέδων από κεραμικά πλακίδια, τα οποία απαιτούν τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία.

Επιλογές vinyl δαπέδου

Τα vinyl ρολά είναι μια εξαιρετική επιλογή δαπέδων μπάνιου επειδή διατίθεται σε μεγάλα φύλλα και μπορεούν να εγκατασταθούν σε μικρότερα μπάνια χωρίς ενώσεις, μειώνοντας τον κίνδυνο διαρροής νερού.

Ωστόσο, εάν θέλετε ένα πάτωμα με πιο φυσική και πιο ρεαλιστική εμφάνιση και αίσθηση από ξύλο ή πέτρα, οι συλλογές Starfloor Click 55, Starfloor Click 30 , και Starfloor Click Ultimate LVT της Tarkett προσφέρουν μια καινοτόμο λύση προσαρμοσμένη σε οποιοδήποτε περιβάλλον - όπως το μπάνιο. Προσφέρουν κομψά και ρεαλιστικά σχέδια από ξύλο και πέτρα, τα οποία έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να προσθέσουν αμέσως ζεστασιά και στυλ σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού.

Το Starfloor Click Ultimate έχει όλα τα πλεονεκτήματα των πολυτελών πλακιδίων βινυλίου (LVT), μαζί με ενσωματωμένo ηχο-απορροφητικό υπόστρωμα και εμφάνιση που αντέχει στο χρόνο. Για αυτούς τους λόγους καλύπτει τις βασικές ανάγκες ενός δαπέδου μπάνιου σε μια άμεση, στιβαρή και ανθεκτική λύση. Συγκεκριμένες οδηγίες εγκατάστασης για LVT στα μπάνια περιγράφονται αναλυτικά στην ενότητα μας σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής δαπέδων βινυλίου για το μπάνιο.

 

Οι λιγότερο κατάλληλες επιλογές δαπέδου για χρήση στο μπάνιο

Από την άλλη πλευρά, τα δάπεδα από μοκέτα και ξύλο είναι πιο ακατάλληλες επιλογές δαπέδου για το μπάνιο. Η μοκέτα συγκρατεί το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι δύσκολο να στεγνώσει, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας και μυρωδιάς. Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό που διαστέλλεται και συστέλλεται ως αποτέλεσμα των αλλαγών στα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας, γεγονός που εκθέτει το ξύλο σε αυξημένο κίνδυνο ζημιάς από το νερό. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τη μοκέτα και το ξύλινο δάπεδο κακές επιλογές για το μπάνιο.

Στυλ και έμπνευση για το μπάνιο

Υπάρχουν ατελείωτες πηγές έμπνευσης για το μπάνιο που παρέχουν σχέδια, ιδέες και στυλ που ταιριάζουν σε κάθε προσωπικότητα. Ωστόσο, η εύρεση του σωστού στυλ μπάνιου μπορεί να είναι δύσκολη.

Για να σας βοηθήσουμε να περιορίσετε τις επιλογές αναζήτησης, ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να θέσετε στον εαυτό σας μερικές βασικές ερωτήσεις. Ποιο είναι το συνολικό στυλ του σπιτιού σας; Πόσο μεγάλο είναι το μπάνιο σας και πόσα άτομα θα το χρησιμοποιούν; Και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Μόλις έχετε ξεκάθαρη εικόνα για το συνολικό στυλ του σπιτιού σας, θα πρέπει να εξετάσετε παράγοντες όπως η λειτουργικότητα του μπάνιου και πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε. Με αυτό τον τρόπο, η εύρεση ενός στυλ μπάνιου για να καλύψει τις ανάγκες σας γίνεται λιγότερο περίπλοκη. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τα χρώματα, τα έπιπλα, τα εξαρτήματα και τον φωτισμό - όλες τις λεπτομέρειες που προσθέτουν στυλ στο μπάνιο σας.

Η περιήγηση στις σελίδες design μας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε καλύτερα με τις προτιμήσεις σας στο στυλ σχεδίασης. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την αναζήτηση στυλ για το μπάνιο σας και να λάβετε έμπνευση.

Vinyl δάπεδο στο μπάνιο

Το vinyl είναι μια ξεχωριστή επιλογή για δάπεδα μπάνιου. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα βινυλίου, όπως πολυτελή πλακάκια βινυλίου (LVT) και ρολό βινυλίου (επίσης γνωστά ως φύλλα βινυλίου). Kαι τα δύο είναι εξαιρετικές επιλογές δαπέδων μπάνιου. Είναι ανθεκτικά στη φθορά, ανθεκτικά στην υγρασία, καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα και παρέχουν ωραία αίσθηση στα πόδια σας. Διατίθενται επίσης με αντιολισθητικές ιδιότητες που τα καθιστά ασφαλή για χρήση στο μπάνιο.

Εκτός από όλα τα πρακτικά χαρακτηριστικά, το βινύλιο προσφέρει σχεδόν απεριόριστη επιλογή σχεδίασης. Διατίθεται σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, για να μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ένα πάτωμα που ταιριάζει απόλυτα με τις προτιμήσεις σας στο στυλ και τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένες οδηγίες κατά την εγκατάσταση δαπέδων LVT στο μπάνιο σας. Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα μας σχετικά με τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της επιλογής δαπέδων βινυλίου για μπάνια.

Ξύλινο δάπεδο στο μπάνιο

Γνωρίζουμε ότι το νερό και το ξύλο δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους. Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό που συστέλλεται σε περιόδους χαμηλής υγρασίας, αφήνοντας ρωγμές ανάμεσα σε σανίδες δαπέδου και επεκτείνεται σε περιόδους υψηλής υγρασίας. Αυτές οι ρωγμές αφήνουν χώρο για να διαρρεύσει η υγρασία στο ξύλο, προκαλώντας τη διόγκωση.

Επομένως, το ξύλινο δάπεδο δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μπάνια. Ακόμη και το ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει καλύτερα τις αλλαγές στη θερμοκρασία, το νερό και την υγρασία, δεν συνιστάται για χώρους όπως το μπάνιο.

Εναλλακτικές επιλογές δαπέδου που ταιριάζουν καλύτερα σε περιβάλλοντα με νερό και υγρασία περιλαμβάνουν τα πολυτελή πλακίδια βινυλίου (LVT), το ρολό βινυλίου και τα κεραμικά πλακίδια.

Laminate δάπεδο στο μπάνιο

Όπως συμβαίνει με τα ξύλινα ημιμασίφ δάπεδα, τα laminate δάπεδα της Tarkett είναι προϊόντα με βάση το ξύλο και, ως εκ τούτου, δεν είναι κατάλληλα για μπάνια. Ακόμα κι αν ορισμένες σειρές laminate είναι πιο ανθεκτικές με αντιολισθιτικές ιδιότητες, το laminate δεν είναι κατάλληλη επιλογή δαπέδου για μπάνια λόγω της συνεχούς παρουσίας υγρασίας. To vinyl είναι πολύ καλύτερο στην αντιμετώπιση του νερού και της υγρασίας, και επομένως είναι πιο κατάλληλο για δάπεδα μπάνιου.