Επιλογές δαπέδου για κουζίνες

Επιλογές δαπέδου για κουζίνες

Η κουζίνα θεωρείται μια ημι-υγρή περιοχή. Και ενώ δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις με το μπάνιο και το χώρο των πλυντηρίων, έχει τις δικές της δύσκολες συνθήκες. Ο ατμός, οι πιτσιλιές και οι διαρροές από το μαγείρεμα και το πλύσιμο είναι συνηθισμένα φαινόμενα. Οι κουζίνες είναι συχνά επίσης ο κεντρικός κόμβος ενός σπιτιού και, ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειάς σας, μπορούν να προσελκύσουν πολλά άτομα και σημαντική φθορά.

Βασικά κριτήρια επιλογής για το δάπεδο της κουζίνας σας είναι να είναι ανθεκτικό, να μπορεί να διαχειριστεί καλά την υγρασία, να είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές και τους λεκέδες και να είναι εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί.

Ποιο είναι το καλύτερο δάπεδο για κουζίνες;

Οι καλύτερες επιλογές για κουζίνες αφορούν δάπεδα που μπορούν να διαχειριστούν καλά την υγρασία, είναι εύκολο να καθαριστούν και αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντέχουν στη μεγάλη κίνηση.

Υπάρχουν μερικοί τύποι δαπέδων που πληρούν αυτά τα κριτήρια. Τα ημιμασίφ ξύλινα δάπεδα, τα LVT και τα vinyl ρολά, τα κεραμικά ή πέτρινα πλακίδια, και το laminate είναι όλα κατάλληλες επιλογές για δάπεδα κουζίνας. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές δαπέδων είναι ανθεκτική στο νερό και μπορεί να αντέξει τις αλλαγές της υγρασίας και της θερμοκρασίας στην κουζίνα. Το LVT και το ρολό βινυλίου, ειδικότερα, είναι ξεχωριστές επιλογές όσον αφορά την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν την υγρασία. Ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος, όλες αυτές οι επιλογές δαπέδων είναι επίσης αρκετά ανθεκτικές ώστε να αντέχουν στην υψηλή κίνηση και να καθαρίζονται εύκολα.

Κάθε μία από αυτές τις επιλογές δαπέδων κουζίνας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της όσον αφορά την ανθεκτικότητα και την τιμή. Για παράδειγμα, τα δάπεδα βινυλίου είναι μία από τις πιο προσιτές επιλογές επειδή είναι αρκετά εύκολο να εγκαταστήσετε ακόμα και μόνοι σας. Κάθε δάπεδο προσφέρεται επίσης σε διάφορα σχέδια, στυλ και χρώματα. Ως εκ τούτου, εκτός από την εξέταση των πρακτικών χαρακτηριστικών, η επιλογή μεταξύ των διαφορετικών επιλογών δαπέδων εξαρτάται συχνά από τις προτιμήσεις σχεδιασμού και στυλ και τον προϋπολογισμό σας.

Εξερευνήστε τις editorial σελίδες μας για βοήθεια ως προς το πως να επιλέξτε την ιδανική επιλογή δαπέδου για τις ανάγκες σας.

Οι πιο κακές επιλογές δαπέδου για την κουζίνα

Τα δάπεδα που θα πρέπει να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα είναι η μοκέτα και το μασίφ ξύλο.
Οι μοκέτες μπορεί να είναι μαλακές και άνετες, αλλά είναι δύσκολο να καθαριστούν εάν έχουν λεκέδες και υπολλείματα τροφίμων και είναι δύσκολο να στεγνώσουν εάν χύσετε υγρά πάνω τους. Και τα δύο είναι πιθανό να συμβούν αρκετά συχνά σε μια κουζίνα. 

Το ξύλινο δάπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κουζίνα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο και όχι μασίφ ξύλινο δάπεδο. Το μασίφ ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό που διαστέλλεται και συστέλλεται ως αποτέλεσμα των αλλαγών στην υγρασία και τα επίπεδα θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό σε μια κουζίνα όπου ο ατμός και η υγρασία είναι συνηθισμένα. Το ημιμασίφ ξύλο είναι πολύ πιο ανθεκτικό και μπορεί να ανταπεξέλθει πολύ καλύτερα στις αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία από το δάπεδο από μασίφ ξύλο.

Στυλ και έμπνευση για την κουζίνα σας

Οι κουζίνες γενικά εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, όπως το μαγείρεμα, το φαγητό, τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση. Για αυτούς τους λόγους η κουζίνα σας πρέπει να είναι τόσο όμορφη όσο και λειτουργική.

Εάν θέλετε να σχεδιάσετε και να εγκαταστήσετε μια ολόκληρη κουζίνα, θα μπορείτε να προσαρμόσετε την κουζίνα σας σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού σας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Αν, από την άλλη πλευρά, θέλετε να να ανανεώσετε το στυλ της κουζίνας σας, υπάρχουν ατελείωτες πηγές σχεδιασμού κουζίνας και ιδέες διακόσμησης από πού να εμπνεύσετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλλάξετε το στυλ της κουζίνας σας. 

Η περιήγηση στις σελίδες έμπνευσης θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε καλύτερα με τις γενικές προτιμήσεις σας για το στυλ σχεδίασης και να ξεκινήσετε με το σχέδιο κουζίνας ή το έργο ανανέωσης της.

Vinyl δάπεδο στην κουζίνα

Το vinyl είναι μια πρακτική και προσιτή επιλογή δαπέδων κουζίνας και ως εκ τούτου ιδανική για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να ανακαινίσουν ή να ανανεώσουν την κουζίνα τους με προϋπολογισμό.

Τα LVT και τα vinyl ρολά (επίσης γνωστά ως φύλλα βινυλίου), είναι και τα δύο κατάλληλα για δάπεδα κουζίνας. Είναι ανθεκτικά στη φθορά και την υγρασία και καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα. Οι διαρροές κουζίνας και οι πιτσιλιές από το μαγείρεμα και το πλύσιμο δεν αποτελούν πρόβλημα για την ανθεκτική στη φθορά και το νερό επιφάνεια του βινυλίου.

Το vinyl δάπεδο δημιουργεί μια απαλή και ζεστή αίσθηση στα πόδια σας. Όσοι περνούν ώρες να στέκονται και να μαγειρεύουν, θα καλωσορίσουν μια πιο μαλακή, πιο ζεστή επιφάνεια. Εν ολίγοις, τα δάπεδα βινυλίου προσφέρουν την ανθεκτικότητα των κεραμικών πλακιδίων χωρίς την ίδια σκληρότητα και κρύα αίσθηση.

Η σειρά LVT της Tarkett προσφέρει δάπεδα βινυλίου που είναι αρκετά ανθεκτικά για ακόμη και τις πιο πολυσύχναστες κουζίνες. Κατασκευασμένα σε στρώματα για να παρέχουν εξαιρετική δομική σταθερότητα, οι εύκαμπτες και άκαμπτες σειρές LVT διασφαλίζουν εξαιρετική αντοχή. Εφαρμόζουμε επίσης ενισχυμένη επεξεργασία πολυουρεθάνης σε όλες τις σειρές δαπέδων βινυλίου, η οποία παρέχει αδιάβροχο φινίρισμα και εξασφαλίζει εξαιρετική προστασία από γρατσουνιές, φθορά και λεκέδες. Το διακοσμητικό στρώμα υψηλής ευκρίνειας που χρησιμοποιούμε σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να πάρετε την εμφάνιση και την αίσθηση της φυσικής πέτρας, των κεραμικών πλακιδίων ή του ξύλου, χωρίς να δαπανήσετε πολλά χρήματα.

Οι συλλογές vinyl ρολών της Tarkett είναι ανθεκτικές, πρακτικές και υγιεινές. Έρχονται σε μια εξαιρετική ποικιλία σχεδίων, από λαμπερά χρώματα, ασπρόμαυρα, έως τέλειες αναπαραγωγές φυσικών υλικών όπως ξύλο και πέτρα. Διατίθενται επίσης σε διάφορα φινιρίσματα για να παρέχουν αίσθηση αφής που ταιριάζει με την εμφάνιση.

Ξύλινο δάπεδο στην κουζίνα

Με το κατάλληλο φινίρισμα και τη σωστή φροντίδα το ξύλινο δάπεδο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την κουζίνα.
Η κουζίνα είναι μια ημι-υγρή περιοχή και παρόλο που είναι γνωστό ότι το νερό και το ξύλο δεν τα πάνε καλάμεταξύ τους, το ξύλινο δάπεδο μπορεί γενικά να εγκατασταθεί σε κουζίνες χωρίς προβλήματα. Το ημιμασίφ ξύλινο δάεπδο έχει μερικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν καλύτερη επιλογή για την κουζίνα σας από ότι το μασίφ.

Το ξύλο είναι ένα φυσικό προϊόν που διαστέλλεται και συστέλλεται καθώς τα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας αυξάνονται και μειώνονται. Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό στην κουζίνα όπου η θερμότητα και ο ατμός είναι συνηθισμένος. Το ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο, ωστόσο, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην επεκτείνεται και να συστέλλεται στον ίδιο βαθμό με το δάπεδο από μασίφ ξύλο. Αυτό κάνει το ημιμασίφ ξύλινο πάτωμα καλύτερο από το μασίφ για την αντιμετώπιση αλλαγών στη θερμοκρασία και την υγρασία, και ως εκ τούτου μια καλύτερη επιλογή δαπέδων για κουζίνες.

Στην Tarkett, τα περισσότερα από τα ξύλινα δάπεδα μας είναι επεξεργασμένα με Proteco, μια από τις ισχυρότερες προστατευτικές επιφάνειες στην αγορά. Το Proteco κάνει το δάπεδο ισχυρό διατηρώντας ταυτόχρονα την αυθεντική ξύλινη αίσθηση και διατίθεται σε τρεις τύπους, καθένας από τους οποίους παρέχει διαφορετικό φινίρισμα, από ημι-γυαλιστερό έως ματ. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα ενός προκατασκευασμένου ξύλινου δαπέδου Tarkett είναι το παχύ στρώμα φθοράς του, που σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά και εύκολο στη συντήρηση στην κουζίνα σας. Σημαίνει επίσης ότι το πάτωμα σας μπορεί να τριφτεί και να φινιριστεί αρκετές φορές - αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του δαπέδου της κουζίνας σας.

Μάθετε περισσότερα για το πως να προστατέψτετε και πως να συντηρήσετε τα δάπεδα στην κουζίνα σας.

Laminate δάπεδο στην κουζίνα

Το Laminate είναι μια καλύτερη επιλογή δαπέδων κουζίνας από το μασίφ ξύλο. Το laminate έχει ένα ανθεκτικό στο νερό στρώμα προστασίας, αλλά εάν το νερό καταφέρει να διαπεράσει τις ενώσεις και να διεισδύσει στα βασικά στρώματα, θα βλάψει τα δάπεδά σας. Και τα δάπεδα της κουζίνας είναι πιθανό να βραχούν σε ένα χώρο όπως η κουζίνα.

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ζημιάς απότο νερό, μια καλύτερη επιλογή δαπέδων για κουζίνες είναι το LVT ή το ρολό βινυλίου. Και, όπως και το laminate, και οι δύο αυτές επιλογές δαπέδου διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων.